کد خبر: 2610459
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۰

آسيب‌شناسی معضلات امروز خانواده‌ها با الگوگيری از زندگی بزرگان دینی

گروه اجتماعی: تلاش برای نهادينه شدن گفتمان زندگی رحمانی در خانواده نياز امروز جامعه است؛ چراكه شناسايی گفتمان جوانان و آسيب‌شناسی معضلات امروز خانواده‌ها با الگوگيری از زندگی بزرگان دینی وظيفه دولتمردان امروزی است و لازم است تا اين گفتمان‌ها را از بطن احكام و دستورات دين استخراج كرده و به كار گرفت.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه مركزی، محمدحسين مقيمی، استاندار مركزی 8 آبان‌ماه در مراسم گراميداشت روز خانواده در اراك ضمن گراميداشت هفته خانواده نقش زنان را در عرصه‌های مختلف جامعه بی‌بديل خواند و گفت: زنان در پيروزی انقلاب پا به پای مردان نقش مهم و تأثيرگذاری ايفا كردند و چه‌بسا حضورشان در بسياری از عرصه‌ها و سرنگونی رژيم شاهنشاهی پررنگ‌تر از مردان بود.
وی ضمن گراميداشت ياد و خاطره شهدای زن، بيان كرد: زنان در دوران انقلاب شكنجه‌های بسياری را تحمل كردند تا اين انقلاب به پيروزی رسيد و حتی در بسياری از زمان‌ها اين زنان بودند كه مردان را به حضور در صحنه و دفاع از ميهن تشويق می‌كردند.
مقيمی ادامه داد: در دوران انقلاب شعار همه مردم اعم از زن و مرد استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی، تبعيت از حضرت امام(ره) و پيروزی انقلاب بود و همه به ويژه زنان به دنبال اين مهم بودند كه حكومتی در كشور حاكم شود كه بتواند در سايه احكام اسلامی جامعه را اداره و به تبع آن حامی حقوق حقه زنان باشد.
استاندار مركزی، نقش زنان را در دوران بازسازی پس از پيروزی انقلاب نيز اساسی دانست و اظهار كرد: زنان بعد از پيروزی انقلاب و دوران جنگ هشت ساله دفاع مقدس نيز بار ديگر نقش‌آفرين عرصه بودند و پشتيبانی خود را از اسلام و انقلاب به منصه ظهور رسانيدند.
وی افزود: زنان در دوران بازسازی بعد از جنگ تحميلی حضور فعالانه‌ای داشتند و نقش تعيين‌كننده‌ای را در حفظ آرامش خانواده‌های جنگ زده و مهاجر ايفا می‌كردند و با آگاهی و با كفايتی خويش رنج مهاجرت تحميلی را به جان خريدند و سال‌های سال از خانه‌های خود دور ماندند.
مقيمی خاطرنشان كرد: امروز نيمی از جمعيت كشور را زنان تشكيل می‌دهند و با نگاهی به رشد 62 درصدی ورودی‌ دانشگاه‌ها نسبت به سال‌هاي گذشته و حضورشان در عرصه‌های مديريتی كشور می‌توان گفت زنان توانايی لازم برای ورود به عرصه اجتماعی، علم‌اندوزی و مديريت را دارا هستند؛ ليكن برای رسيدن به قله‌های بالاتر لازم است تا اراده و همت خود را تقويت كرده و جايگاه خود را در عرصه‌های مديريتی بالا ببرند و شرايط را به گونه‌ای ايجاد كنند تا در اداره امور مديريتی كشور سهم بيشتری را ادا كرده و فرصت‌ها را به نفع خود رقم زنند.
استاندار مركزی با اشاره به اينكه امروز راه پيشرفت و ارتقاي جايگاه زنان در نظام مقدس جمهوری اسلامی ايران گسترده و فراهم است، تصريح كرد: زنان علاوه بر نقش حساس و تأثيرگذار خود در عرصه‌های اجتماعی در عرصه نهاد مقدس خانواده نيز به‌عنوان ركن اصلی استحكام بنيان خانواده و تربيت فرزند از جايگاه ويژه‌ای برخوردار هستند كه بايد بيش از هر اصلی مورد توجه قرار گيرد.
وی بسياری از معضلات اجتماعی امروز جامعه و به ويژه نسل جوان را ناشی از عدم تحكيم بنيان خانواده و درك نامتقابل فرزندان دانست و افزود: جوانان امروز با انواع و اقسام فرهنگ‌های غربی و ضد دينی مواجه بوده و در معرض هزاران هزار توطئه فرهنگی دشمنان قرار دارند و امروز اين وظيفه خانواده و متوليان عرصه فرهنگی است كه جوانان و معضلات‌تشان را شناسايی كرده و با الگوسازی و حمايت بنيان خانواده را تقويت و نسل جوان جامعه را در مسير اصلی خود هدايت كنند.
استاندار مركزی تلاش برای نهادينه شدن گفتمان زندگی رحمانی در خانواده را نياز امروز جامعه دانست و اظهار كرد: شناسايی گفتمان جوانان و آسيب شناسی معضلات امروز خانواده‌ها با الگوگيری از زندگی رحمانی بزرگان وظيفه دولتمردان امروزی است و لازم است تا اين گفتمان‌ها را از بطن احكام و دستورات دين استخراج كرده و به كار گرفت؛ چراكه اسلام دين كامل همه بشريت است و احكام اسلامی اعم از قرآن و سنت‌ها برای همگان در آن ثابت و راهنما است و اين هنر مسئولان است كه اين يافته‌ها و دستورات اسلام را شناسايی كرده و به كار گيرند و نسل جوان جامعه را برای اداره جامعه و حكومت اسلامی تربيت كنند.
به گزارش ايكنا، اشرف جواهری، مشاور استاندار و مدير كل امور بانوان و خانواده استانداری مركزی نيز در تشريح عملكرد هشت ساله دفتر كارگروه امور بانوان استانداری گفت: مسائل و معضلات مربوط به زنان پس از پيروزی انقلاب اسلامی با روی كارآمدن مديران كارآمد و مسئول تا حدودی مرتفع شده؛ ليكن تا رسيدن به نقطه ايده‌آل در عرصه‌های مختلف اجتماعی، عاطفی، فرهنگی و خانواده جای كار بسيار است و بايد تلاش كرد تا چالش‌های زنان را در حوزه‌های مختلف كاهش داد.
وی بيان كرد: بسياری از مشكلات امروز جامعه ناشی از عدم تحكيم بنيان خانواده است و اگر تدابيری انديشيده شود كه زنان در محيط‌های گرم خانواده و اجتماع مكرم شمرده شوند؛ قطعا بسياری از معضلات حل خواهد شد.
اين مقام مسئول در پايان اظهار كرد: كارگروه امور بانوان و خانواده استانداری طی فعاليت خود برنامه‌های متنوعی در حوزه زنان و خانواده انجام داده است و تاكنون علی رغم رديف بودجه‌ای و نيروی انسانی لازم بيش از 99 درصد مصوبات اين كارگروه اجرايی شده است.
يادآور مي‌شود، در اين نشست نمايندگانی از تشكل‌های زنان و كارگروه بانوان و خانواده استانداری مركزی به بيان برخی مشكلات خود در حوزه‌های مختلف پرداختند.
captcha