کد خبر: 2611042
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۵
شیخ شرف‌الدین شمس‌الدین:

تأکید قرآن بر همزیستی مسالمت‌آمیز با اهل کتاب؛ راهنمای زندگی مهربان‌تر میان مسلمانان

گروه بین‌الملل: خداوند متعال از مسلمانان می‌خواهد که خودشان را برای یک وحدت عملی آماده کنند و حول محور دین خود باشند؛ پس اگر آیه‌ای از ما می‌خواهد که همزیستی مسالمت‌آمیز با اهل کتاب داشته باشیم در این زمینه با خودمان باید مهربان‌تر باشیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، شیخ شرف‌الدین شمس‌الدین از علمای یمن، در همایش بین‌المللی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلامی، گفت: حضور ما علمای جهان اسلام در این همایش، ابراز انزجار فعالیت‌های تکفیری و انحرافی است.
وی افزود: اسلام بری از هرگونه حرکاتی است که داعشی‌ها دنبال می کنند؛ امروز باید شجاع باشیم و باید بتوانیم از خودمان در مقابل این تحرکات دفاع کنیم.
این عالم یمنی تصریح کرد: مشکل از خود ما هم بوده است که توانسته‌ایم به خوبی این مسیر را راهبری کنیم؛ باید دلایل و عوامل و علت وجود چنین گروه‌های تکفیری و تندرو را بررسی کنیم؛ خود انتقادی در این رابطه بسیار مهم است و امروز همه کشورهای اسالمی باید به خود بگویند که چگونه این مسیر طی شد.
وی گفت: امروزه در بسیاری از کشورهای اسلامی رژیم‌هایی هستند که صدرصد اسلامی نیستند و این مسئله باعث شده است که چنین تحرکاتی ایجاد شود و این چنین جریان‌هایی در کشورهای اسلامی رشد کند.
شمس‌الدین یادآورشد: همه مذاهب اسلامی بر لزوم توحید تاکید کرده‌اند و آیاتی که ما را به توحید و وحدت بیشتر هدایت می‌کند را باید در پیش روی خود گذاشته و به آنها عمل کنیم.
وی گفت: نباید از حقیقت اسلام دور شویم؛ خداوند متعال از مسلمانان می‌خواهد که خودشان را برای یک وحدت عملی آماده کنند و حول محور دین خود باشند؛ پس اگر آیه‌ای از ما می‌خواهد که همزیستی مسالمت‌آمیز با اهل کتاب داشته باشیم در این زمینه با خودمان باید مهربان‌تر باشیم.
این عالم یمنی یادآورشد: وقتی که خداوند می‌فرماید که می‌توانید با یهود و نصاری در صلح و آسایش زندگی کنید، پس باید مسلمانان با هم وحدت بیشتری داشته باشیم؛ کسی نمی‌تواند بی دلیل و برپایه چند روایت بی‌اساس که امکان جعلی بودن آن نیز وجود دارد دیگر مسلمانان را تکفیر کند.
وی گفت: خداوند متعال در 120 آیه قرآن کریم تاکید می‌کند که هیچ‌گونه اجباری بر کسی وجود ندارد و اگر کسی به شما تعرض کرد شما فقط می‌توانید، دفاع کنید و آن را از خود دور کنید و این مسئله بیانگر رحمت اسلامی است زیرا ما اهل تجاوز نیستیم؛ پیامبر هم به کسی توصیه نکردند که کسی را به زور به دین دعوت کنیم.
شمس‌الدین یادآورشد: از علل دیگر این مسایل، فقر است که این فقر در کشورهای عربی موج می زند؛ این فقر باعث رونق این گروه‌ها شده است؛ آنها جوانان فقیر را جمع می‌کنند و آنها را از نظر مالی تامین می کنند؛ کشورهای اسلامی اگر به فکر خانواده‌ای فقیر بودند درصد بسیاری از تکفیری‌ها جذب این گروه ها نمی‌شدند.
وی گفت: بخشی از این هزینه‌های ورزشی و تفریحی اگر صرف تامین مردم می‌شد امروز با این مشکلات مواجه نمی‌شدیم؛ باید به هر شکلی مانع سخن‌پراکنی افرادی که به دنبال تکفیر هستند، بشویم و جلوی رسانه‌های آنها را بگیریم؛ باید جنایات داعشی‌ها را ضبط و برای دیگران پخش کنیم و در مراکز علمی و دانشگاهی، حقیقت آنها را عیان کنیم.

مطالب مرتبط
captcha