کد خبر: 2611877
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۰
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی:

پیام امروز عالمان و پیروان ادیان باید دعوت به تعقل باشد

گروه بین‌الملل: امروز پیامی که باید از زبان عالمان و پیروان ادیان به گوش جهانیان رسانده شود، دعوت به تعقل است. دعوت به تعقل، یعنی فراخوانی به ایمان و رهنمون شدن به خدایی که آفریننده عقل در انسان‌ها است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ابوذر ابراهیمی‌ترکمان عصر امروز، 4 آذرماه در مراسم افتتاحیه نهمین دور گفت‌وگوی دینی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با شورای پاپی گفت‌وگوی ادیان واتیکان با عنوان «‌گفت‌وگوی سازنده‌ی مسلمانان و مسیحیان برای مصلحت جامعه» تصریح کرد: شباهت آدمی به خدا در همین عقلی است که فقط آدمی از آن برخوردار و به وسیله آن از دیگر کائنات برتری یافته است.
وی افزود: امروزه ادیان گوناگون نباید در دعوت دینی خود فقط بر دعاوی خاص دین خودشان تأکید کنند، بلکه باید پیروانشان را به تعقل فرابخوانند. یک مؤمن عاقل بر شمار مدعیان نابخرد ایمان برتری دارد.
ترکمان در ادامه گفت: امروز جنایت‌های زیادی به نام دین صورت می‌گیرد مانند جنایاتی که گروه تروریستی داعش مرتکب می‌شود. از سوی دیگر شاهد شکل‌گیری ائتلافی علیه گروه تروریستی داعش هستیم که فارغ از انگیزه‌های مشکوک برخی از قدرت‌ها و دولت‌های منطقه‌ای که خود در تکوین تا تجهیز این گروه تروریستی و همانندهای آن نقش داشته‌اند، به نظر می‌رسد که مفیدتر و مؤثرتر از قدرت‌های سیاسی، این رهبران ادیان به ویژه ادیان ابراهیمی و توحیدی هستند که اگر علیه انواع تروریسم مواضع مشترک و قاطعی اتخاذ کنند، می‌توانند فرهنگ‌سازی کنند و مؤمنان جهان را در برابر نابخردان تندرو حفظ نمایند.


گفت‌وگو مانع غرق شدن انسان در باورهایش می‌شود
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه با اشاره به اهمیت گفت‌وگو میان ادیان گفت: گفت‌وگو روشی است که خداوند برای ما پسندیده است تا در سایه آن به حرکت درآییم. گفت‌وگو مانع غرق شدن انسان در باورهایش می‌شود و اگر در فضایی به دور از تعصبات انجام پذیرد، سود آن به همه خواهد رسید. بنابراین باید با جدیت تمام در صدد پرهیز از جدل باشیم زیرا قبولاندن باور خود به دیگر خطر بزرگی است که می‌تواند گفت‌وگوها را به جدل بکشاند.

تکیه باید بر اشتراکات میان ادیان باشد
ابراهیمی‌ترکمان در ادامه عنوان کرد: مسلمانان در گفت‌وگو با مسیحیان متکی به تعالیم قرآن هستند که همه اهل کتاب را به گرد آمدن پیرامون توحید که میان هر سه دین مشترک است و به پرهیز از بندگی و بردگی غیر خدا دعوت می‌کند. «قُلْ یَا أَهْلَ الْکِتَابِ تَعَالَوْاْ إِلَى کَلَمَةٍ سَوَاء بَیْنَنَا وَبَیْنَکُمْ أَلاَّ نَعْبُدَ إِلاَّ اللّهَ وَلاَ نُشْرِکَ بِهِ شَیْئًا وَلاَ یَتَّخِذَ بَعْضُنَا بَعْضًا أَرْبَابًا مِّن دُونِ اللّهِ فَإِن تَوَلَّوْاْ فَقُولُواْ اشْهَدُواْ بِأَنَّا مُسْلِمُونَ: بگو: «ای اهل کتاب! بیایید به سوی سخنی که میان ما و شما یکسان است، که جز خداوند یگانه را نپرستیم و چیزی را همتای او قرار ندهیم، و بعضی از ما، بعض دیگر را - غیر از خدای یگانه - به خدایی نپذیرد. هر گاه (از این دعوت،) سرباز زنند، بگویید: گواه باشید که ما مسلمانیم!»

تشکیل مجمع مشترک اسلام و مسیحیت
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پایان سخنان خود پیشنهاد داد که مجمع مشترکی با عضویت نمایندگان و رهبران مسلمان و مسیحی به منظور اشاعه صلح، عدالت و همزیستی مسالمت‌آمیز در جهان بین مرکز گفت‌وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شورای پاپی گفت‌وگوی ادیان واتیکان ایجاد شود تا اعضای این مجمع بتوانند پیام و دیدگاه‌های اسلام و مسیحیت را به ویژه در زمان‌های بحرانی و در پاسخ به رفتارهای خشونت‌آمیز و یا رفتارهایی که به غلط به نام دین انجام می‌پذیرد، اعلام کنند.
یادآور می‌شود، نهمین دور گفت‌وگوی دینی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با شورای پاپی گفت‌وگوی ادیان واتیکان با عنوان «‌گفت‌وگوی سازنده‌ی مسلمانان و مسیحیان برای مصلحت جامعه» عصر امروز، 4 آذر ماه، در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آغاز به کار کرد.

captcha