به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی ادارهکل و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جمعی از نخبگان فرهنگی عراق شامل 40 نفر از مسئولان وزارت فرهنگ، هنرمندان و مسئولان خانههای فرهنگ این کشور، صبح دیروز، 4 آذر، با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با محمدحسین هاشمی، معاون فرهنگی این سازمان دیدار کردند.
در ابتدای این دیدار، محمد حسین هاشمی، گزارشی از روند فعالیتهای سازمان و جایگاه آن در ساختار اداری کشور و تعداد نمایندگیهای این سازمان در خارج از کشور را ارائه و توضیحاتی در خصوص وضعیت منطقه و نقش جمهوری اسلامی ایران و همسایگان آن در حفظ ثبات سیاسی و نیر نقش ویژه ولایت فقیه در مدیریت بحرانهای جهان اسلامی داد.
وی اقدام امام خمینی(ره) بهعنوان یک مصلح سیاسی در بنیانگذاری نظام جمهوری اسلامی ایران و تثبیت جمهوریت و اسلامیت آن را بسیار پراهمیت دانست و همچنین نقش رهبری مقام معظم رهبری را در حفظ و تداوم نظام، غیرقابل انکار توصیف کرد.
وی گفت: قدرتهای بزرگ درصدد تحقق اهداف غیرمشروع خود در منطقه هستند؛ اما قدرت جمهوری اسلامی در منطقه، تحقق اهداف آنان را دچار مشکل کرده است. چنانچه وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین در یک طرف است و وزرای کشورهای بزرگ جهان در طرف دیگر قرار دارند و این نشان از قدرت منطقهای و بینالمللی نظام جمهوری اسلامی دارد.
هاشمی در ادامه به حق ایران در دستیابی به انرژی هستهای و استفاده صلحآمیز از آن اشاره کرد.
معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین به تأسیس نمایندگیهای جدید فرهنگی در کربلا و نقاط دیگر عراق اشاره و به اهمیت روابط فرهنگی و علمی میان دو کشور و دو ملت تأکید کرد. وی ابراز امیدواری کرد که این روابط در عرصههای مختلفی نظیر هنر، سینما و دیگر رشتههای فرهنگی تقویت و تداوم یابد.
هاشمی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: باید در زمینهی ایجاد تقویت شناخت واقعی از فرهنگ و هنر ایرانی تلاش کنیم؛ چرا که تبلیغات ضدایرانی در منطقه بسیار گسترده است.
وی به ظهور شبکههای رسانهای مورد حمایت انگلیس و سعودیها اشاره کرد و گفت: این شبکهها با طرح مسایلی انحرافی در صدد تخریب وحدت موجود اسلامی هستند که البته آموزههای آنها با موضع رسمی جمهوری اسلامی کاملاً در تضاد است؛ زیرا ما منادی وحدت و تقریب بین مذاهب هستیم.
در ادامه سید محمد، از اعضای هیأت فرهنگی عراقی، سخنانی در خصوص اهمیت تقویت روابط فرهنگی دو کشور بیان کرد و گزارشی از وضعیت فرهنگسراهای عراق و نقش آنها در حوزهی ادبی، هنری و فرهنگی این کشور ارائه داد.
وی اظهار امیدواری کرد که در آینده در زمینههای فرهنگی، ادبی و هنری بین دو کشور روابط صمیمانهتری شکل بگیرد؛ چرا که عرصههای مشترک بسیاری برای همکاری وجود دارد.
بنا بر اعلام این خبر، در ادامه این دیدار، حاضران در جلسه نسبت به ضرورت ایجاد و تقویت روابط فرهنگی در همه زمینههای موجود میان دو کشور تأکید کردند. همچنین در این دیدار به مواردی همچون؛ ایجاد شناخت لازم از فعالیتهای فرهنگی ایران برای مردم عراق، بر حمایت از خانوادههای شهدا به عنوان یک فعالیت فرهنگی، انتشار کتب فرهنگی و اجتماعی به صورت مشترک، تقویت روابط هنری در زمینه موسیقی و هنری و ادبی، انتقال تجربیات فرهنگی ایران به عراق، همکاریهای مشترک دربارهی تاریخ اسلام و گفتوگوی دینی با دیگر ادیان، تأکید شد.