کد خبر: 2611989
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۰
با رأی مجلس؛

سرانجام فرهادی راهی شهرک غرب شد

گروه سیاسی: محمد فرهادی با رأی اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری امروز، چهارشنبه، 5 آذرماه در مجلس شورای اسلامی با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد که در پایان محمد فرهادی با 197 رأی موافق، 28 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع توانست راهی شهرک غرب شود.

محمد فرهادی که پیش از این رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی بود، پنجمین فرد پیشنهادی حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی برای تصدی وزارت علوم بود.

فرهادی عناوینی همچون وزارت فرهنگ و آموزش عالی، وزارت بهداشت، ریاست دانشگاه تهران و مشاور وزیر و دبیر شورای آموزش پزشکی را در کارنامه خود دارد.

در ابتدای جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس‌جمهور در سخنانی تأکید کرد: برخی رسانه‌ها نباید رأی اعتماد ندادن به وزرا را به‌گونه‌ای مطرح کنند که نتیجه‌اش اهانت و بی‌احترامی به مجلس و نمایندگان باشد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه مهم‌ترین معیار دولت برای انتخاب وزرا خدمت به انقلاب و مردم است، اظهار کرد: دکتر فرهادی در جهاد دانشگاهی و در کمیته‌های ستاد انقلاب فرهنگی به عنوان مسئول دانشگاه خدمات فراوانی داشته است و خیلی از گوش‌ها را شنوا کرده است، همان‌طور که دکتر هاشمی (وزیر بهداشت) بسیاری از چشم‌ها را بینا کرده است که اگر با قلب سلیم شما می‌شود «إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ کُلُّ أُولـئِکَ کَانَ عَنْهُ مَسْؤُولاً؛ گوش و چشم و دل ، همه را، بدان بازخواست کنند» (بخشی از آیه 36 سوره اسرا).

رئیس‌جمهور با اشاره به سوابق دکتر فرهادی در وزارت علوم و وزارت بهداشت گفت: سوابق وزیر پیشنهادی در دو وزارتخانه یک نقطه امتیاز است؛ درست است که وظایف این دو وزارتخانه از یکدیگر تفکیک شده است اما در عین حال هر دو وزارتخانه آموزشی هستند و باید با هم هماهنگ باشند و با یکدیگر همکاری کنند.
حجت‌الاسلام روحانی افزود: آنچه برای ما مهم بود این است که ایشان فردی انقلابی، مؤمن، معتدل و معتقد به تحول در دانشگاه‌هاست.

پس از رئیس‌جمهور نوبت به نمایندگان بود که در مخالفت و موافقت با وزیر پیشنهادی نطق خود را ارائه دهند.

علی مطهری، منتخب مردم تهران به عنوان اولین مخالف محمد فرهادی نطق کرد.

علی مطهری در سخنانی عملکرد مجلس در قبال وزرای پیشنهادی را ملاک برخورد با وزیر پیشنهادی فعلی بیان کرد.


علی مطهری بخشی از وقت خود را به علی‌‌محمد احمدی، منتخب مردم دهلران واگذار کرده بود که احمدی در مخالفت با وزیر پیشنهادی گفت: اگر دغدغه ما ارتقای علم، دانش و تکنولوژی و جایگاه ایران در منطقه و جهان در این موارد است، باید وزیری متصدی وزارت علوم شود که سند چشم‌انداز 20 ساله را برای وزارت علوم بتوانند محقق کنند.

احمدی تصریح کرد: باید کسی در مصدر آموزش عالی قرار گیرد که درد پارک‌های علم و فناوری را بداند نه دردهای اتاق عمل را، چراکه آقای قاضی‌زاده هاشمی دردهای اتاق عمل را می‌داند.

آخرین مخالف وزیر پیشنهادی، حمیدرضا مشهدی عباسی، منتخب مردم فیروزکوه و دماوند بود که تعامل فرهادی با مجلس را ضعیف عنوان کرد و گفت: دکتر فرهادی زمانی که در سازمان هلال احمر حضور داشت، گزارشی از وی به مجلس ارائه نشد.

محمد مهدی رهبری املشی، منتخب مردم به عنوان اولین موافق وزیر پیشنهادی سخن گفت. وی عدم حضور فرهادی در جناح‌های تندرو را مورد اشاره قرار داد و وزیر پیشنهادی را مصداق بارز عدالت عنوان کرد.

محمدحسین قربانی، منتخب مردم آستانه اشرفیه نیز در موافقت با محمد فرهادی گفت: تمایل نمایندگان به رای مثبت به فرهادی نشان‌دهنده توانمندی اوست.

وی افزود: محمد فرهادی 8 سال وزیر بود که 4 سال آن در وزارت علوم و 4 سال آن در وزارت بهداشت بوده است؛ دوران وزارت بهداشت ایشان اوج بحران در دانشگاه‌ها بود که خودم به عنوان یک دانشجو نحوه مدیریت ایشان را از نزدیک رصد می‌کردم.

سیدمهدی هاشمی، منتخب مردم تهران نیز در سخنانی اظهار کرد: تمام شبهات مطرح شده در مورد محمد فرهادی رفع شده است و انتظار داریم وزیر پیشنهادی با اصول و ارزش‌هایی که تاکنون پایبند بوده، در این وزارتخانه نیز آنها را مدنظر قرار دهد.

وی افزود: امیدواریم وزیر پیشنهادی علوم، به موضوعات فرهنگ، اقتصاد مقاومتی، پژوهش و فرهنگ و بخش خصوصی دقت نظر داشته باشد.

الیاس نادران، منتخب مردم تهران نیز به عنوان آخرین ناطق با اشاره به جلسات کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها با محمد فرهادی گفت: فرهادی در این جلسات عنوان کرد که من سرباز ولایت هستم و دست سربازان ولایت را می‌بوسم.

وی با بیان اینکه رأی موافق مجلس مشروط است، گفت: تا زمانی که آقای فرهادی سرباز ولایت هستند و قانون ملاک تصمیم‌گیری ایشان بوده رای ما باقی است اما اگر دوباره این وزارتخانه گرفتار جریان‌هایی شود که بخواهند به آن طمع کنند ما با کسی عقد اخوت نبسته‌ایم

پس از سخنان موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی نظرات خود را ارائه کردند و محمد فرهادی نیز ضمن ارائه برنامه‌های خود به انتقادات و شبهات پاسخ داد.

captcha