کد خبر: 2612796
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۴
رضا شاهبداغی:

واقعه عاشورا باید بر روی معرفت نوشتاری نمایشنامه‌نویس تأثیر بگذارد

گروه هنر: زمانی که صحبت از نمایش عاشورایی می‌شود، نباید توقع داشت که واقعه‌ای در متن و یا پیرامون این واقعه عظیم روایت شود، بلکه مراد دریافت پیام این قیام است که باید همچون معرفتی در نوشتار و اندیشه نمایشنامه‌نویس متجلی شود.

رضا شاهبداغی، نویسنده و کارگردان تئاتر، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: دوشنبه 10 آذر ساعت 18 با اجراخوانی نمایشنامه «بی‌وقتی» در دومین همایش سوگنامه‌ها و سوگچامه‌ها که در تماشاخانه ماه حوزه هنری برگزار می‌شود، شرکت می‌کنم.
وی گفت: طبق تجربیات گذشته‌ام در حوزه نمایشنامه‌نویسی، «بی‌وقتی» نیز فاقد خط روایتی مشخصی است که بتوانم آن را در یک خط خلاصه و بیان کنم بلکه صرفاً اشارات زبانی و نمایشی در مورد مضمون کلی مبارزه و مقابله با ظلم و بیداد را بن‌مایه نگارش نمایشنامه‌ام قرار داده‌ام که البته این اتفاق به آن دلیل که برگزارکنندگان برنامه «سوگنامه‌ها و سوگچامه‌ها» دست ما را در ارائه نمایشنامه باز گذاشتند.
شاهبداغی تصریح کرد: با وجود این، معتقدم که منظور از نمایش عاشورایی، تنها  آن دسته از آثار نمایشی نیست که به اصل واقعه و پیرامون آن پرداخته باشند؛ بلکه مراد دریافت پیام این قیام است که باید همچون معرفتی در نوشتار و اندیشه نمایشنامه‌نویس متجلی شود.
این نویسنده و کارگردان تئاتر ادامه داد: ظلم و بیداد در تمام اعصار بشری جریان دارد و باید به دنبال مصادیق آن و ایستادگی و پایمردی افرادی در برابر آن که به نوعی تکرار واقعه عاشورا به عنوان یک فاجعه انسانی است در روزگار کنونی بود و به طرح آن در قالب یک نمایش عاشورایی اقدام کرد.
وی در پایان گفت: اغلب آثار این همایش اجراخوانی می شوند که به نظر من چیزی حد فاصل نمایشنامه‌خوانی و اجرای صحنه‌ای نمایش است؛ معمولاً در نمایشنامه‌خوانی آثاری که واقع‌گرا هستند، خواندن شرح صحنه ممکن است برای مخاطب کسالت‌بار باشد لذا اجراخوانی می‌تواند تا اندازه‌ای از انفعال نمایشنامه‌خوانان کاسته و مقداری عمل را وارد فضای نمایش کند که به پویایی آن کمک می‌کند.

captcha