کد خبر: 2612865
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۷
عزیزی خبر داد:

ورود سلامت معنوی به دروس دانشجویان علوم پزشکی/ تدوین پرسشنامه سلامت معنوی

گروه سلامت: رئیس گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی با تاکید بر اینکه همچنان اتفاق نظر کاملی در بسیاری از مفاهیم سلامت معنوی حاصل نشده است، گفت: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته از اواخر سال آینده موضوع سلامت معنوی جایگزین یک یا دو واحد از دروس عمومی دانشجویان علوم پزشکی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، فریدون عزیزی، رئیس گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی در نشست خبری تشریح برنامه‌های دومین کنگره ملی سلامت معنوی با اشاره به برپایی برنامه یاده شده از 12 آذرماه، به مدت سه روز در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: در ملاقاتی که با مقام معظم رهبری پیرو بحث سلامت معنوی داشتیم ایشان تاکید کردند که سلامت معنوی باید در هر دو بعدش مورد توجه قرار گیرد. بُعد نخست سلامت معنوی در جامعه اصلاح روحیات انسان‌ها که باید توسط علما و روحانیون انجام شود و حوزه‌های علمیه باید حتماً در این زمینه همکاریهای مثمر ثمره‌ای داشته باشند.
عزیزی ادامه داد: بعد دوم شامل ارتقای ابعاد سلامت از طریق دین و سلامت معنوی است که مربوط به حوزه کاری پزشکان است که باید از طریق دین در این زمینه به فعالیت بپردازند.
وی با تاکید بر اینکه در این همایش شش سخنرانی جامع و هفت نشست برگزار می‌شود، ادامه داد: نخستین نشست با عنوان سلامت معنوی و سبک زندگی ایرانی و اسلامی که توسط حجت‌الاسلام والمسلمین مصباح یزدی اداره می‌شود، دومین نشست با موضوع سلامت معنوی در دوران بارداری کودکی است که توسط علیرضا مرندی اداره می‌شود، نشست سوم نیز تحت سلامت معنوی و آموزش و پژوهش پزشکی است که در توسط فریدون عزیزی برپا خواهد شد.
رئیس گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی عنوان کرد: نشست چهارم با موضوع سلامت معنوی در مراقبت‌های بهداشتی و درمانی است که توسط کامران باقری لنکرانی نشست پنجم ارزیابی و سنجش سلامت معنوی توسط سید طاها مرقاتی، نشست ششم با عنوان سلامت معنوی و نشاط اسلامی توسط علی اکبر حق دوست و نشست پایانی نیز به منظور ارائه مقالات در نظر گرفته شده است.همچنین در این همایش 13 مقاله به صورت شفاهی، 20 مقاله به صورت پوستر و 400 شرکت کننده حضور خواهند داشت.

اتفاق نظر کاملی در خصوص بسیاری از مفاهیم سلامت معنوی حاصل نشده است
عزیزی با تاکید براینکه همچنان اتفاق نظر کاملی در خصوص بسیاری از مفاهیم سلامت معنوی حاصل نشده است، گفت: در بسیاری از کشورها سلامت معنوی محدود به حضور کشیش و یا فرد معنوی بر بالین بیمار شده است در حالی که تاثیرات سلامت معنوی بسیار فراتر از چنین موضوعاتی است و تصور می‌کنم از همان ابتدا در پیشگیری و درمان تاثیرگذار باشد.
وی اضافه کرد: افراد مذهبی تغذیه سالمتر، مشکلات خانوادگی کمتر و تحرکات فیزیکی بیشتری دارند و بیماری‌های همچون فشار خون بالا و ناراحتی‌های قلبی و عروقی در این افراد کمتر است.
رئیس گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی با تاکید بر اینکه امروزه همچنان اقدامات مناسبی در حوزه سبک زندگی سالم صورت نگرفته است، ادامه داد: بحمدالله در تولید علم ایران توانسته از رتبه 54 به رتبه 16 دنیا برسد ولی در حوزه سبک زندگی همچنان تغییرات زیادی ایجاد نشده است.

در زمینه ورود سلامت معنوی به آموزش پزشکی در قدم ابتدایی قرار داریم
عزیزی افزود: در زمینه ورود سلامت معنوی به آموزش پزشکی در قدم ابتدایی قرار داریم و همچنان در ایران همچون کشورهای دیگر پزشکان و صاحبان حرف پزشکی آشنایی زیادی با مفاهیم سلامت معنوی ندارند چرا که در دانشگاه‌های علوم پزشکی این مسائل تدریس نشده است.

لزوم آشنایی دانشجویان با مفاهیم سلامت معنوی
عزیزی بر لزوم آشنایی دانشجویان با مفاهیم سلامت معنوی تاکید کرد و گفت: در اولین قدم در تلاش برای ورود مفاهیم سلامت معغنوی در دوره‌های آموزشی و پزشکی هستیم تا بتوانیم دانشجویان را هر چه بیشتر با این امر آشنا کنیم.

وی خوستار ورود سلامت معنوی در دروس عمومی شد و گفت: پیشنهاد ما این است که این مسائل جایگزین یک و یا دو واحد دروس عمومی در دانشگاه‌ها شود بدین منظور اوایل سال آینده برنامه‌های تحقیقاتی ما در این زمیه تکمیل و به سازمان‌های تصمیم گیرنده اعلام می‌شود و تا پایان سال آینده موافقت آن‌ها برای جایگزینی واحدهای سلامت معنوی نهایی می‌شود.

ورود سلامت معنوی به مباحث حوزه سلامت کار آسانی نیست

عزیزی تاکید کرد: ورود سلامت معنوی به مباحث حوزه سلامت کار آسانی نیست و باید دوره‌های آموزشی و باز آموزی سلامت معنوی برای پزشکان، دندانپزشکان، داروسازان و سایر حرف پزشکی برگزار شود.
وی خاطر نشان کرد: سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی، تصادفات، دیابت، چاقی و بیماری‌های گوارشی عمده بیماری‌های شایع در جوامع است که چهار عامل: تغذیه نامناسب، فعالیت بدنی ناکافی، استرس بالا و مصرف دخانیات باعث بروز این بیماری‌ها می‌شود که با سلامت معنوی و داشتن دینداری این چهار عامل خطر را اصلاح کرد.
وی با تاکید بر اینکه 40 تا 50 درصد عوامل ژنیتکی در بروز بیماری‌ها‌ی غیر واگیر تاثیر گذار است خاطر نشان کرد: همچنان نمی‌دانیم که تاثیر سلامت معنوی بر عوامل ژنتیکی تا چه میزان مؤثر است اما عوامل غیر ژنتیکی و محیطی از طریق سلامت معنوی و دینداری کاهش پیدا می‌کند.

پرسشنامه سلامت معنوی در ایران تدوین و آماده شده است
وی با تاکید براینکه پرسشنامه سلامت معنوی براساس معنویات در ایران تدوین و آماده شده است خاطر نشان کرد: هم اکنون نیز یکی از مراکز تحقیقاتی در حال پیدا سازی این پرسشنامه در شرق تهران است.

captcha