به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم، آیتالله العظمی جعفر سبحانی روز سه شنبه در دیدار حجتالاسلام عباس اسکندری، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم - که نامه قدردانی حجتالاسلام والمسلمین خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی را تقدیم این مرجع تقلید کرده است، اظهار کرد: با توجه به گزارشهای رسیده، بسیار از مساجد روستایی و شهری در استانهای کشور از وجود مبلغان دینی بیبهره هستند.
وی با انتقاد از استمرار حضور مبلغان در قم تصریح کرد: حدود 70 هزار مبلغ دینی در قم حضور دارند که این رویه محصل مادام العمر در هیچ جای دنیا وجود ندارد.
این مرجع تقلید بر لزوم تربیت مبلغان توانمند و بهروز تاکید کرد و گفت: سازمان تبلیغات اسلامی باید در کنار اعزام مبلغان، به تربیت مبلغان و خطیبانی در طراز مرحوم فلسفی بپردازد. مبلغ دین بودن تنها به معنای این نیست که قرآن و حدیث را بلد باشند، بلکه مبلغ توانمند باید با تسلط بر آیات قرآن کریم، احادیث و تاریخ بتواند این مفاهیم را در لباس روز بیاورد.
آیتالله سبحانی گفت: مرحوم فلسفی 60 سال در تهران منبر رفت و دو سال پایانی عمرش منبرش نو بود و چون به دریای قرآن و روایات و تاریخ متصل بود، منبرش کهنه نشد. امروز جای مرحوم فلسفی در تهران خالی است. در زمان ما هم آقای قرائتی 30 سال است که در تلویزیون درس میدهد و صحبتهایش باز هم مشتری دارد، چون متصل به قرآن و روایات است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه نباید از توده مردم غفلت شود، اظهار کرد: مبلغان توانمند باید نیازهای روز مردم را پاسخگو باشند و مردم را اقناع کنند. سازمان تبلیغات اسلامی باید مدرسه یا مرکزی داشته باشد و مبلغانی که دارای تن صدای خوب و هوشیاری و حافظه بالا هستند و به کتاب، سنت و تاریخ توجه دارند را تربیت و اعزام کند.
این مرجع تقلید ضمن قدردانی از حجتالاسلام خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: حجتالاسلام خاموشی از خانوادهای است که شجره طیبه است و خاندان ایشان از متدینین تهران بودهاند.
در ابتدای این دیدار حجتالاسلام عباس اسکندری مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم گزارشی از فعالیتهای سازمان تبلیغات اسلامی و نحوه قدردانی حجتالاسلام والمسلمین خاموشی از آیتالله العظمی سبحانی ارائه کرد.
حجتالاسلام اسکندری پس از تقدیم نامه قدردانی حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به آیتالله العظمی سبحانی اظهار کرد: کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی در نوع خود بینظیر و حرکتی نو بود که برای اولین بار توسط دو مرجع تقلید گرانقدر در سطح بینالمللی برگزار شد. این کنگره جهانی در داخل و خارج کشور تاثیرات مثبت فراوانی بر جای گذاشته است که وقتی گزارشی از این کنگره به حجتالاسلام والمسلمین خاموشی ارائه دادیم ایشان با ارسال نامهای از حضرتعالی و آیتالله العظمی مکارم شیرازی قدردانی کرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم در مورد انتظار این مرجع تقلید پیرامون تربیت خطیبان و مبلغان توانمند توسط سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: معاونت تبلیغ حوزههای علمیه و دفتر تبلیغات اسلامی در این زمینه فعالیتهایی انجام دادهاند ولی سازمان تبلیغات اسلامی در دو سال اخیر اقدام به تربیت تعداد قابل توجهی مربی - مبلغ در قم کرده است.
حجتالاسلام اسکندری با اشاره به استمرار طرح تربیت مربی - مبلغ تاکید کرد: افرادی که در این طرح آموزش میبینند از توانمندی خوبی برخوردارند و به جلسات کرسیهای آزاداندیشی و گفتمانهای دینی در دانشگاهها و مدارس اعزام میشوند.
به گفته مشاور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در امور حوزههای علمیه و روحانیت، در حال حاضر حدود سه هزار روحانی در روستاهای پرجمعیت کشور استقرار دائم دارند.
حجتالاسلام اسکندری در پایان ضمن قدردانی از آیتالله العظمی سبحانی که دبیری علمی کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی را بر عهده داشتند، افزود: تربیت خطیبان و مبلغان توانمند و بهروز که از توصیههای حضرتعالی به سازمان تبلیغات اسلامی است را به مسئولان این سازمان انتقال خواهیم داد.