کد خبر: 2614635
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۴
حجت‌الاسلام قرائتی:

نماز مسئله‌ای نیست که تنها در مقطعی از دوران تحصیل به آن پرداخته شود

گروه اجتماعی: نماز مسئله‌ای نیست که تنها در مقطعی از دوران تحصیل به آن پرداخته شود بلکه باید همانند اذان که شبانه‌روز تکرار می‌شود در تمام سطوح (از مهدکودک تا بالاترین رده) به آن پرداخته شود.


حجت‌الاسلام محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، گفت: دعوت به نماز و هر کار خیر دیگری تنها با علم، تجربه، روان‌شناسی و غیره انجام نمی‌شود.

وی با اشاره به آیه 129 سوره بقره «رَبَّنا وَ ابْعَثْ فیهِمْ رَسُولاً مِنْهُمْ یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیاتِکَ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَةَ وَ یُزَکِّیهِمْ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَزیزُ الْحَکیم؛ پروردگارا! در میان آن‌ها پیامبری از خودشان برانگیز، تا آیات تو را بر آنان بخواند و آن‌ها را کتاب و حکمت بیاموزد و پاکیزه کند زیرا تو عزیز و حکیمی»، بیان کرد: حضرت ابراهیم (ع) از خداوند می‌خواهد که پس از خودش افرادی مبعوث شوند و مردم را به علم و تزکیه دعوت کننند.رئیس ستاد اقامه نماز کشور بیان کرد: بر هر مسلمانی واجب است که در هر نمازی از خداوند متعال هدایت خود را درخواست کند.

دعوت افراد به نماز نیازمند داشتن اخلاق نیکو است

قرائتی با اشاره به اینکه برای شمردن نعمات خداوند و دعوت افراد به نماز نیازمند داشتن اخلاق نیکو و خوب هستیم، اظهار کرد: آموزش نماز به دیگران بسیار مهم و دارای اجر بسیاری برای آموزش‌دهنده است.

وی ادامه داد: نماز عامل سنجش اعمال است و اگر نماز کسی قبول نشود، هیچ‌کدام از اعمالش نیز قبول نمی‌شود، به‌همین دلیل است که این واجب از این جهت با همه واجبات دیگر تفاوت دارد.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به آیه 40 سوره ابراهیم «رَبِّ اجْعَلْنی‏ مُقیمَ الصَّلاةِ وَ مِنْ ذُرِّیَّتی‏ رَبَّنا وَ تَقَبَّلْ دُعاءِ؛ پروردگارا مرا و از ذرّیه‌ام نیز کسانی را نمازگزار گردان و بارالها دعای مرا بپذیر» افزود: حضرت ابراهیم(ع) از خدا می‌خواهد که توفیق اقامه نماز را به خودش و ذریه‌اش مرحمت کند.


قرائتی به بیان نکات مهم در این آیات پرداخت و ادامه داد: حضرت ابراهیم(ع) دو نعمت مهم اقامه نماز و رهبری مردم را از خداوند متعال خواستار شده است.

وی اظهار کرد: اگر ما این دو درخواست را کنار هم بگذاریم به این نتیجه می‌رسیم که وزن اقامه نماز برابر وزن رهبری امت است.رئیس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اینکه نماز منحصر به دین اسلام نیست و پیش از اسلام نیز در شریعت انبیای بزرگ الهی وجود داشته است، بیان کرد: نماز مثل تمبر است و همان‌گونه که نامه بدون تمبر ارزش ندارد اعمال انسان نیز بدون نماز بی‌ارزش بوده و قابل قبول نیست.


ذکر برکات نماز؛ از راه‌های جذب افراد به این فریضه



قرائتی ذکر برکات نماز را یکی از راه‌های جذب افراد به نماز دانست و عنوان کرد: کسی که مردم را به سمت نماز فرا می‌خواند باید خود را اصلاح کند تا حرفش پذیرش بیشتری داشته باشد. 


وی بهترین راه برای دعوت افراد به نماز را نرم‌کردن دل افراد به‌ویژه جوانان دانست و افزود: گاهی مخاطب ما با یکی دوبار تذکر حرفی را نمی‌پذیرد مانند چوب محکمی که با یکی دو ضربه تبر نمی‌شکند لذا ما نه از چوب دست بر می‌داریم و نه از تبر.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور بیان کرد: نماز مسئله‌ای نیست که تنها در مقطعی از دوران تحصیل به آن پرداخته شود بلکه باید همانند اذان که شبانه‌روز تکرار می‌شود در تمام سطوح (از مهدکودک تا بالاترین رده) به آن پردخته شود و در هر دوره‌ای متناسب با فهم مخاطب مطالبی بیان شود.
قرائتی یادآور شد: همانطور که در کندن چاه با ضربه هر کلنگی به آب نزدیکتر می‌شویم در بیان نماز نیز باید با هر نکته‌ای به اسرار آن نزدیک شویم لذا باید با هر دعوت ارزش و اهمیت نماز را به مخاطب بفهمانیم.

ام لیلا لیمویی

captcha