به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، میرجلالالدین کزازی در مقدمه کتاب تازه منتشر شده خود مینویسد: «این کتاب شاید شگفتانگیزترین و هنگامهسازترین و چالشخیزترین کتابی باشد که من تاکنون نوشتهام. چالش و هنگامه و شگفتی در این کتاب، به زمینه آن بازمیگردد که زمینهای است رازآلود و مهآگین و کمشناخته؛ زمینهای که آنچنان به ژرفی آزمودنی است که به روشنی، بازنمودی نمیتواند بود و آنچنان به نابی دریافتنی است که به آشکارگی، بازگفتنی نه. زمینه این کتاب جهان نهان است، یا به سخنی نغزتر: نهان جهان و آنچه بر آدمی میگذرد، در پیوند با این نهان و جهان.
از آن روی که نهان یا مینوی هرکس تنها ویژه اوست و در گونه خویش یگانه است، به ناچار، پیوند هرکس با مینو و نهان جهان پیوندی است دیگرسان و بیهمانند.»
در ادامه این مقدمه میخوانیم: «دیدی فراخ و فراگیر و با نگاهی نیک کلاننگر، میتوان پیوندها و آزمونها دریافتهایی ویژه و دیگرسان و یگانه را که دریافتگران و آزمایندگان و پیوندندگان در رویارویی با جهان نهان و نهان جهان داشتهاند، در گونهها و ردههایی گنجانید و همانندی و همبستگیهایی در میان آنها یافت.»
مؤلف در بخش دیگری درباره محتوای کتاب این گونه بیان میکند: «دشواری و تنگنا، هنگامی بیش ژرفا میگیرد و آزارنده و بازدارنده میگردد که بدان بیندیشیم که شماری اندک از مردمان با جهان نهان پیوند میتوانند داشت و بدان آزمونها دست میتوانند یازید و نهانیهای جهان را، به یاری دریافتهایی دیگرسان و نابیوسان میتوانند شناخت و سرانجام با شناخت جهان نهان، به نهان جهان راهی میتوانند گشود. این شناسندگان بختیار و کامگار و اندک شمار را به دو گروه بخش میتوانیم کرد: یکی کسانی که از توانی مادرزادی و خدادادی برخوردارند؛ توانی که آن را فراروی یا فراهنجار مینامند. گروه دیگر آنانند که در سایه رنج و تلاشی پیگیر و پایدار و نستوهانه، در یکی از دبستانهای درویشی آیینهای راز، شیوهها و شگردهای شناختن جهان نهان و راه بردن به نهان جهان را آموختهاند و ورزیدهاند. در این کتاب، من کمابیش تنها بدین گروه دوم پرداختهام و اگر یادی از گروه نخستین آوردهام، در پیوند با این گروه بوده است.»
کزازی در ادامه اظهار امیدواری کرده است؛ کتاب «دمی بیخویشتن با خویشتن»، بتواند خواننده شگفتزده خرد آشفته را به درنگ و اندیشه وا دارد تا مگر راهی نو، در شناخت جهان و آشنایی با رازهای پرشمار نهفته آن، فراروی وی بگشاید.
«گذار ِ به خدایی»، «گذار ِ در خدایی» و «گذار ِ از خدایی» بخشهای اصلی کتاب «دمی بیخویشتن، با خویشتن» هستند. برونفکنی در بیداری، چیرگی بر خواب، گونههای زمان، شیفتگی، رهرو ربوده و ... نیز عناوین فرعی فصلهای اصلی کتابرا دربرمیگیرند.
گفتنی است، کتاب «دمی بیخویشتن با خویشتن» اثر میرجلالالدین کزازی توسط انتشارات معین در 176 صفحه منتشر شد.