کد خبر: 2616314
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۳
امام جمعه پل‌دختر بیان کرد:

اربعین؛ فرصتی برای اندیشیدن به حقیقت عاشورا

گروه اجتماعی: امام جمعه پل‌دختر اربعین را فرصتی برای اندیشیدن به حقیقت عاشورا دانست و گفت: حضور و اجتماع میلیونی شیعیان در اربعین حسینی علاوه بر این‌که نماد وحدت است، بیان‌گر ولایت‌مداری آنان نیز می‌باشد.

حجت‌الاسلام علی‌محمد لروند، امام جمعه پل‌دختر در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، در بیان فلسفه اربعین گفت: خود اربعین یعنی عدد چهل که این عدد ‌بین اعداد از قداست خاصی برخوردار است و در روایت‌های مختلف از این عدد یاد شده است مثلاً انسان در 40 سالگی کامل می‌شود، اگر انسان تا 40 سالگی اصلاح نشود و به عبودیت خدا نرسد شیطان بر پیشانی وی بوسه می‌زند، انبیا در 40 سالگی به مقام رسالت و نبوت رسیدند، بر حفظ 40 حدیث تأکید شده است.

وی اضافه کرد: در باب امام حسین(ع) نیز اربعین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، 40 روز پس از شهادت امام حسین(ع) و یارانش بازماندگان حادثه کربلا از جمله حضرت زینب‌کبری(س) و امام زین‌العابدین(ع) اجازه حضور بر قبر امام حسین(ع) و اصحاب وی را یافتند.

وی ادامه داد: از این جهت که برگزاری مراسم اربعین از آن روز تاکنون باقی مانده و شیعیان در اربعین امام حسین(ع) اجتماع و به عزاداری می‌پردازند و از کشورهای اسلامی ایران، عراق، سوریه و ... مردم به زیارت قبر مطهر امام حسین(ع) می‌روند و در آن‌جا در قالب یک اجتماع میلیونی به عزاداری می‌پردازند این اجتماع اربعین خود باعث اتحاد مسلمانان و باعث مودت بین آن‌ها می‌شود.

ولایت‌مداری مهم‌ترین ظرفیت اربعین

امام جمعه پل‌دختر در بیان ظرفیت‌های اربعین، ولایت‌مداری را مهمترین ظرفیت اربعین بیان کرد و گفت: حضور و اجتماع میلیونی شیعیان در اربعین حسینی در کنار قبر مطهر امام حسین(ع) علاوه بر اینکه نماد وحدت است، بیان‌گر ولایت‌مداری آنان نیز می‌باشد.

حجت‌الاسلام لروند تبلیغ اسلام، یادآوری قیامت و گوش به فرمان رهبر واحد را از دیگر ظرفیت‌های اربعین بیان کرد و گفت: اربعین حسینی فرصتی برای اندیشیدن به حقیقت عاشورا است.
وی با یادآوری این‌که تکریم و گرامیداشت اربعین، تعظیم شعائر دینی، رمز تداوم نهضت حسینی و اعلام وفاداری و پایبندی به مکتب سرخ عاشورا است، خاطرنشان کرد: اربعین روز زنده نگه‌داشتن قیام امام حسین(ع) و فلسفه آن، بیعت مجدد با امام حسین(ع) و یاران آن حضرت و در فرهنگ پربار تشیع جایگاه ویژه‌ای دارد.

وی با بیان این‌که اربعین نماد یقین و ایمان به پیام عاشورا است، بر ضرورت ترویج فرهنگ تشیع بین جوانان تأکید کرد و متذکر شد: عزاداری‌ها باید دور از بدعت و خرافه باشد و ترویج فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) تنها راه نجات بشریت است.

captcha