کد خبر: 2616346
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۷
دبیر جشنواره سینماحقیقت:

سینمای مستند باید زشتی‌ها را بپیراید/ تجلیل از مستندسازان اصفهانی

گروه هنر: آیین اختتامیه هشتمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت شب گذشته با معرفی برگزیدگان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیین پایانی هشتمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت با حضور مدیران سینمایی، هنرمندان و مردم شب گذشته، 16 آذرماه، در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

سینمای مستند باید زیبایی‌ها را بنمایاند و زشتی‌ها را بپیراید

در ابتدای این مراسم بعد از تلاوت کلام الله مجید و پخش تصاویری از چگونگی برگزاری این رویداد سینمایی، سید محمد‌مهدی طباطبایی‌نژاد در سخنانی اظهار کرد: در حکایتی کهن آمده است خدا چون از خلقت آدمی فارغ شد، فرشتگان از او خواستند تا حقیقت را به آنان بنمایاند. خداوند آینه‌ای آفرید و به دست فرشتگان داد. فرشتگان که از خلقت آدمی به وجد آمده بودند، با تماشای آینه در حیرت شدند. آینه در میان فرشتگان دست به دست می‌شد که ناگاه از عرش به زمین افتاد. تکه‌های آینه هر یک به سویی شد. هر کس قطعه‌‌ای یافت، خود را در آن دید و گمان کرد که این تمامِ حقیقت است؛ اما حقیقت میان مردمان بود و حقیقتِ کامل آنگاه حاصل شود که مردمان تکه‌های آینه را به هم‌ آرند.

طباطبایی‌نژاد ادامه داد: خوب‌رویان آینه می‌جویند تا صورت خود در آن بینند و خط و خالی بر آن بیفزایند، یا اگر نقصانی یافتند بزدایند و چهره به کمال آورند. سینمای مستند، وجهی نمادین و این‌زمانی از آینه است. فیلم مستند می‌خواهد و باید که این‌گونه باشد، زیبایی‌ها را بنمایاند و زشتی‌ها را بپیراید. در این میان بــه بهانه‌ هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» آمده‌ایم تا تکه‌های آینه‌هامان را در قاب سینما گرد هم آوریم و حقیقتی کامل‌تر را نظاره کنیم و اهل نظاره باید که خاصیت آینه بداند وگرنه عکس آینه را به آینه منسوب می‌کند.

مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با تشکر از کسانی که در سال گذشته در این جشنواره حضور داشتند، اما امسال در میان ما حضور ندارند، گفت: حامد خسروی و کامبیز معنوی عزیزانی بودند که امسال دیگر در کنار ما نیستند. جا دارد در این مراسم همه دعا کنیم که خداوند تمام بیماران را شفا دهد. به ویژه زاوان قوکاسیان و حسین معززی‌نیا را که با بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند.

در این مراسم همچنین صبا ندایی (پسر مرتضی ندایی) قطعه‌ای از ابوالحسن صبا را برای پدر نواخت که با استقبال مخاطبان مواجه شد. دیگر بخش این آیین مربوط به بزرگداشت‌ها می‌شد. در این قسمت منتخبی، از ۲۰ مستندساز اصفهانی به نام‌های جمشید ابرازی، فرشاد احمدی‌دستگردی، مجتبی اسپنانی، جمال اسکویی، رسول انتشاری، فرهاد بردبار، عزت‌ا... پروازه، امیرحسین حسن‌زاده، مهدی سجاد‌زاده، شهره سجادیه، رضا شاهمرادی، محمود عرفانی، محمد غازی، عسل غریب، مهدی قاسمی، محمدسعید محصصی، سید‌هاشم مرتضویان، حجت‌الله معراج، محمد معماریان، بهروز ملبوس‌باف مورد تجلیل قرار گرفتند.
در ادامه این قسمت بزرگداشت‌ها نیز، نشان فیروزه سینماحقیقت، تندیس جشنواره و ۵ سکه بهار آزادی به رضا مُهیمن (مستندساز اصفهانی پیشکسوت سینمای ایران)، محمود کیانی‌‌فلاورجانی (فیلمساز تجربی سینمای مستند) و استاد زاوان قوکاسیان (نویسنده و منتقد باسابقه سینمای ایران) اهدا شد.

چهره ایران اسلامی در جهان ترسیم شود

در آیین اختتامیه این جشنواره، حجت‌الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی، طی سخنانی اظهار کرد: در سالیان گذشته همیشه برگزاری سر وقت جشنواره‌ها برای ما به صورت آرزو باقی مانده است. این اتفاق در جشنواره فجر به گونه‌ای بود که حاضران در مراسم را اذیت کرد. این اتفاق نیز بار دیگر در این رویداد اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: سینماحقیقت دارای عنوانی شایسته و فرهیخته است و من به شخصه خوشحال می‌شوم وقتی می‌بینیم مردمی از دیگر نقاط جهان به این رویدادهای سینمایی می‌آیند و با دیدن سرزمین اسلامی ایران از آن به عنوان کشوری باعظمت نام می‌برند. این امر را هم مدیون هنرمندان و برگزارکنندگان رویدادهایی سینمایی هستیم که این موقعیت را برای نمایش چهره زیبایی ایران اسلامی فراهم آوردند.

رئیس سازمان سینمایی افزود: در این میان باید گلایه‌ای از مدیران سینمایی داشته باشم. مدتهاست که از آنها خواسته‌ام که موقعیت و شرایطی را فراهم آورند تا با زبان سینما هر چه بهتر و زیباتر چهره ایران اسلامی در جهان ترسیم شود، اما متأسفانه هنوز پاسخی مناسبی به این درخواست، داده نشده است.

وی درباره ویژگی جشنواره سینماحقیقت بیان کرد: این جشنواره همانگونه که از نامش پیداست، سینمای دشواری است، زیرا بیان حقیقت گاهی تلخ است و زمانی نیز شیرین، پس نباید از گفتن حقیقت واهمه داشت چون بیان تلخی‌ها ممکن است در نهایت منجر به شیرینی شود. نکته دیگر این‌که این جشنواره حتی اگر امروز دیده نشود، به واسطه واقعه‌نگری که دارد، تاثیرات عینی بر روی سینما خواهد داشت.

در بخش پایانی مراسم هم برگزیدگان هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت معرفی شدند.  لازم به یادآوری است که محمد حسین جعفریان در هنگام دریافت جایزه‌اش در بخش جایزه شهید آوینی گفت: فیلم من درباره ترور دیپلمات‌های ایرانی در مزار شریف است. در پرونده این ترور متهمان زیادی از جناح‌های مختلف حضور داشتند که باعث شد این کار به درستی دیده نشود، اما خوشحالم محمدمهدی طباطبایی‌نژاد پشت فیلم  ایستاد تا کار در این رویداد سینمایی دیده شود.

captcha