کد خبر: 2616700
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۳:۵۸
عباسی‌مقدم عنوان کرد:

سامان‌دهی پژوهش‌های قرآن و طب/ انتشار پیام‌های قرآنی و روایی سلامت در جامعه

گروه سلامت: رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت گفت: با توجه به ابلاغ سیاست‌های کلی سلامت تمامی نهادهای مرتبط باید برنامه‌های خود را در قبال سلامت آحاد جامعه تدوین و عملیاتی کنند ما نیز سعی خواهیم کرد پیام‌های قرآنی سلامت را در جامعه منتشر تا نقش خود را در این زمینه به خوبی ایفا کنیم.

مصطفی عباسی مقدم، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اقدامات این مجموعه در زمینه‌های مختلف از جمله برنامه ریزی فعالیت‌های مختلف تبلیغ و ترویجی قرآنی برای دانشگاه‌ها، عنوان کرد: یکی از برنامه‌های ویژه مرکز، در خصوص پژوهش‌های قرآنی است که از طریق کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام سلامت به این مرکز واگذار شده است و براساس آن سامان دهی پژوهش‌های قرآن و طب و پژوهش‌های بین رشته‌ای بین مباحث بهداشت و سلامت باید در این مجموعه انجام شود.

سه گروه مخاطب فعالیت‌های مرکز قرآن و عترت هستند
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گروه مخاطب فعالیت‌های مرکز را شامل سه دسته دانست و افزود: سطح نخست تمامی دانشگاهیان اعم از اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند که باید مخاطب برنامه‌های ما باشند.

عباسی‌مقدم ادامه داد: سطح دوم مخاطبان کسانی هستند که در شبکه بزرگ بهداشت و درمان کشور مشغول به فعالیت هستند و یا از خدمات بهره‌برداری می‌کنند که این افراد نیز شامل مدیران، پرستاران، پزشکان و حتی بیماران و همراهان آنان نیز می‌شود. مسلما افرادی که در محیط بیمارستان و مراکز درمانی قرار می‌گیرند مخاطب فعالیت‌های تبلیغی، ترویجی و آموزشی مرکز نیز می‌توانند باشند. البته در تمامی وزارت بهداشت مجموعه‌‌های زیادی فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی انجام می‌دهند ولی در حوزه قرآن و عترت وظایف مرتبط با این مرکز است.

رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: سطح سوم مخاطبان مرکز نیز عموم مردم هستند که البته در این زمینه نیز کار جدی تاکنون انجام نشده است که امیدواریم حمایت‌ها و سازوکار لازم برای این ماموریت در نظر گرفته شود.

انتشار پیام‌های قرآنی و روایی سلامت در جامعه
وی عنوان کرد: از طرفی علت اینکه سطح سوم مخاطبان نیز در نظر گرفته شده به خاطر این بوده که به هر حال سلامت جامعه یک هدف مهم است و با توجه به ابلاغ سیاست‌های کلی سلامت از سوی مقام معظم رهبری باید تمامی نهادهای مرتبط و دخیل، برنامه‌های خود را در قبال سلامت آحاد جامعه تدوین، ارائه و عملیاتی کنند که یکی از نهادها وزارت بهداشت و مرکز قرآن و عترت نیز در ذیل وزارت بهداشت طبعا وظیفه تامین سلامت روحی، روانی و جسمی تمامی آحاد جامعه را بر عهده دارد بنابراین ما نیز سعی خواهیم کرد پیام‌های قرآنی و روایی سلامت را در جامعه منتشر کنیم تا نقش خود را در این زمینه به خوبی ایفا کنیم. طبعا ارائه خدمات به سطح سوم مخاطبانمان با نیروها و امکانات موجود قابل تحقق نخواهد بود اما امیدواریم در آینده به این چشم انداز و ماموریت برسیم.

وی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها را یکی از شاخص‌های مهم فعالیت‌های قرآنی در کشور دانست و افزود: در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی نیز حرکت و جنبش‌های دانشجویی و دانشگاهی پیشتاز حرکت‌های اجتماعی و سیاسی در کشور بوده است بنابراین فعالیت‌های قرآنی هم باید به گونه‌ای هدایت، برنامه ریزی و محقق شود که برای جامعه الهام بخش باشند.

دانشگاه و مراکز علمی محلی برای انجام عمیق‌ترین فعالیت‌های قرآنی باشند
عباسی‌مقدم تصریح کرد: شان دانشگاه و مراکز علمی این است که محلی برای انجام عمیق ترین و موثرترین فعالیت‌های قرآنی و زمینه ساز تغذیه فکری جامعه باشند. این موضوع از دو منظر دارای اهمیت است، نخست از منظر فرهنگ سازی قرآنی در جامعه و سپس از منظر تولید علوم انسانی.

رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: اگر توانستیم در دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و مراکز علمی باور به قرآن، بینش به قرآن و اهتمام و تمسک به این کتاب آسمانی را توسعه دهیم مطمئنا در این صورت می‌توانیم امیدوار باشیم در جامعه نیز فرهنگ سازی قرآنی اتفاق بیفتد، بینش قرآنی بسط پیدا کرده و التزام و پایبندی به قرآن نیز رشد کند.

وی ادامه داد: اگر کسانی که در دانشگاه و حوزه در حال تحقیق و پژوهش هستند را با دانش، بینش و گرایش قرآنی تربیت کنیم، می‌توان امیدوار بود در آینده این افراد تولید کننده دانش انسانی و قرآنی باشند و مرزهای دانش را در این زمینه توسعه دهند.

رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: جامعه بهداشت و درمان نیز در این عرصه کمتر از سایر بخش‌های آموزش عالی نقش ندارند و حتی در برخی عرصه‌ها که به حیات مادی و زندگی روزمره مردم مربوط است نقش بارزتری دارند.

عباسی‌مقدم اظهار کرد: دانشگاهیان با حوزه بهداشت و درمان، تغذیه، سبک زندگی، نیازهای کاذب و واقعی، سلامت و بیماری مردم و... در ارتباط هستند. این‌ها ابعاد جدی زندگی مردم است لذا نقش تربیت شدگان و دانش آموختگان بهداشت و درمان در جامعه حساسیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. ما اگر توانستیم این افراد را با گرایش و بینش قرآنی رشد بدهیم و زمینه سازی خوبی برای مطالعه مباحث قرآنی، تحقیقات بین رشته‌ای و تولید دانش ایجاد کنیم مطمئنا می‌توانیم امیدوار بود جامعه آینده ما در مسیر قرآنی شدن گام بردارد.

وی در پاسخ به این سوال که برای دستیابی به چنین چشم انداز و تصویری باید چه اقداماتی صورت بگیرد، گفت: ما برای افزایش معرفت دینی جامعه، دریافت سبک زندگی مردم از قرآن و متون دینی و نیز تولید علوم انسانی قرآن بنیان لازم است در ابتدا با الفاظ، ترجمه و مفاهیم اولیه قرآن آشنا شویم لذا اولین اقدام ترویج انس با قرآن است و به طبع اولین گام در جهت آماده سازی جامعه پزشکی برای خدمت به این کتاب آسمانی نیز ترویج انس با قرآن است.

ترویج فرهنگ قرآنی نیازمند روش‌های متنوعی است
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های قرآنی تنها فعالیت ترویجی و آن هم از نوع تولید پلاکت و یا نصب مفاهیم به دیوار نیست ما معتقدیم بسیاری از فعالیت‌های متنوع قرآنی را می‌توان در محیط‌های مختلف انجام داد که باعث توسعه فرهنگ قرآنی در کشور می‌شود. ملاک و هدف توسعه فرهنگ قرآنی است که این مقوله گاهی با نمایش یک فیلم سینمایی، گاهی از طریق کتاب داستان و رمان، گاهی از طریق مراسم و ایده پردازی و روش‌های مختلف دیگری انجام می‌شود که باید تمامی آن‌ها را تجربه کرد.

عباسی‌مقدم با تاکید بر اینکه ترویج فرهنگ قرآنی نیازمند روش‌های متنوعی است، عنوان کرد: لذا باید تلاش زیادی در تمامی زمینه‌ها انجام شود و این امر نیازمند مطالعات عمیق و نیروهای فعال است که لازم است دلسوزان عرصه بهداشت و درمان پای کار بیایند چرا که تکیه ما بر مشارکت آحاد جامعه دانشگاهی است بنابراین انتظار داریم افراد چه به صورت مشارکت‌های فردی و چه به صورت مشارکت‌های جمعی در قالب کانون‌ها، موسسات و انجمن‌ها به خصوص کانون‌های قرآن و عترت فعال در دانشگاه‌ها به صورت جدی وارد این عرصه شوند.

captcha