کد خبر: 2616764
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۱
محمدرضا حشمتی:

تبدیل شدن قرآن به مسئله روز دانشگاه‌ها؛ توقعی که از مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان می‌رود

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت: همین که مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان، قرآن را به مسئله روز دانشگاه‌ها تبدیل کند، کافی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در مورد پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان، گفت: مهم‌ترین بحثی که در این مسابقات، مطرح است بحث حضور دانشجویان و تأثیرگذاری این قشر فرهیخته در جوامع مختلف است.

برنامه‌ها از لحاظ محتوایی متناسب با قشر دانشجو باشد
وی با بیان اینکه برنامه‌های مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان باید از لحاظ محتوایی متناسب قشر دانشجو باشد، افزود: با توجه به نخبه بودن و جایگاه ویژه دانشجویان، قطعاً حضورشان در ایران اثرگذار خواهد بود. اگر این حضور باعث شود که در ادامه آنها آمد و رفت خود را به ایران ادامه دهند بسیار مطلوب خواهد بود.

بازگویی پیشرفت‌های ایران توسط متسابقان؛ بهترین نوع تبلیغ
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: اگر مراتبی اتخاذ شود که این متسابقان بعد از بازگشت به کشورهای خودشان، رشد و پیشرفت‌های صورت گرفته در ایران اسلامی را هم در زمینه قرآنی و هم در سایر زمینه‌ها به اطلاع مردم خودشان برسانند، بهترین نوع تبلیغ برای کشورمان خواهد بود؛ چرا که مطلع شدن سایر ملل از رشد ایران توسط افرادی غیر ایرانی باورپذیر خواهد بود.
حشمتی اظهار کرد: اگر افراد خارجی راجع به ایران قضاوت کنند و شعارهای ما را بیان کنند، تأثیر بسیار زیادی خواهد داشت و این امر تجربه شده است. شرط این کار این است که با حاضران در این مسابقات گفت‌وگوهایی در موارد مختلف صورت گیرد.

تعالی فعالیت‌های قرآنی؛ مهم‌ترین هدف مسابقات
وی در مورد اینکه در این مسابقات باید چه اهدافی را بیشتر مد نظر داشت؟ گفت: مطمئناً مهم‌ترین هدفی که باید در نظر گرفته شود و یقیناً تاکنون مورد توجه هم قرار گرفته است تعالی فعالیت‌های قرآنی و علمی و عقلانی شدن جوامع اسلامی در این زمینه است.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: شعارهایی از قبیل وحدت و نفی خشونت که برای این مسابقات در نظر گرفته می‌شود اگر محتواهای خوبی برای آن در نظر گرفته شود می‌تواند بهترین بهره‌برداری‌ها را در مورد این شعارها برای کشورمان در طول برگزاری مسابقات داشته باشد.
حشمتی خاطرنشان کرد: ما نباید توقع داشته باشیم که صرفاً برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان، توانایی برطرف کردن بسیاری از مسائل را دارد و از این طریق می‌توانیم به تمامی اهداف دست یابیم، باید به اندازه‌ای از این مسابقات توقع داشته باشیم که بتواند مسائل قرآنی را در سطح دانشگاه‌ها در طول برگزاری مسابقات به مسئله روز تبدیل کند و همین میزان کافی است.

توجه متسابقان را به نفی خشونت در اسلام جلب کنیم
وی در بخش دیگری از گفت‌وگو با تأکید بر اینکه به کار بردن نفی خشونت در شعار مسابقات با توجه به مسائل روز جهان اسلام، بسیار مناسب است، یادآور شد: مسئله خشونت در جهان اسلام که به یک تهدید جدی تبدیل شده است می‌تواند در حاشیه این مسابقات و در قالب شعار اصلی مسابقات نظر همه متسابقان را به سوی این تهدید جدی جلب کند.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان در پاسخ به این سؤال که کارکرد اصلی مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان چه چیزی خواهد بود؟ گفت: مهم‌ترین کارکرد این مسابقات در زمان فعلی، می‌تواند بیان دیدگاه اسلام و قرآن در مورد نفی خشونت باشد.

captcha