رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره تولیداتی که این سازمان در ارتباط با برگزاری همایش «سورههای سرخ» در دست انجام دارد، گفت: پرداختن به مبحث شهدای قرآنی که توفیقی برای جامعه قرآنی و به ویژه سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ بود، بُعد تازهای در فعالیتهای قرآنی کشور باز کرد.
وی با بیان اینکه در راستای انجام این فعالیت به حق تلاوت اصیلی که در خود قرآن بیان شده است بیشتر پی بردیم، ادامه داد: شهدای قرآنی در این عرصه، حق تلاوت واقعی را ادا میکردند و انس و الفت واقعی و ناب و خالصانهای را با قرآن کریم داشتند که شاید جامعه امروزی ما از این وضعیت دور افتاده باشد و این موضوع از دیدگاه آنها مورد غفلت واقع شده باشد.
قربانی با اشاره به حواشی و کارهای جانبی که در اولویت قرار گرفته، اظهار کرد: در این باره، از فعالیت اصیل قرآنی شهدا که اهل فعالیت قرآنی بودند و قرآن با گوشت، خون و پوست آنها عجین شده بود، غفلت شده است.
به گفته رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، بحث شناسایی و معرفی شهدای قرآنی که از سال 92 شروع شد، سبب آن شد که به مرور به این نتیجه برسیم که به غیر از شناسایی و معرفی شهدا که از طریق برگزاری یادواره و دیدارهای مختلف صورت گرفت، به تولیداتی در این زمینه نیاز داریم.
وی با بیان اینکه تهیه تولیدات در قالبهای مختلف سبب میشد تا بتوانیم این فرهنگ ناب قرآنی و شهادت را ترویج کنیم، یادآور شد: یکی از این تولیدات این بود که شهدای قرآنی به نوعی ناشناخته بودند و با روشهای مختلف اقدام به شناسایی آنها کردیم.
ساخت 25 مستند شهدای قرآنی
قربانی از برنامهریزی برای تهیه 25 مستند از زندگینامه شهدا به عنوان نخستین کار برای معرفی این اسوههای قرآنی یاد کرد و گفت: این مستندها از زندگینامه شهدا و وصایا و آثار به جا مانده از آنها تهیه و مقرر شد که هر یک از مراکز قرآن و عترت بسیج تهران که در مناطق مختلف وجود دارند، یک شهید شاخص را معرفی کنند که بر این اساس، مستندها ساخته شود.
وی افزود: در نخستین مرحله قرار بود که 14 مستند در این باره تهیه شود، ولی با درخواستهای زیادی مواجه شدیم؛ 23 مرکز قرآن که در 23 منطقه تهران بودند، تقاضا کردند که برای یک شهید شاخص هر کدام از آنها یک مستند ساخته شود که بر این اساس، تعداد مستندها به 22 عدد رسید.
قربانی در ادامه اظهار کرد: در ادامه این شمار به 25 مستند افزایش یافت که در آن 25 مستند به 27 شهید پرداختیم؛ زیرا دو خانواده شهدای قرآنی، دو شهید قرآنی داشتند.
تهیه 114 قطعه تلاوت
وی همچنین از دیگر فعالیتهای تولیدی این یادواره یاد کرد و گفت: موضوع دیگر اینکه از اهداف برگزاری یادواره سورههای سرخ علاوه بر شناساندن شهیدان، ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت در میان جامعه و بهویژه جوانان بود؛ بر این اساس شورای عالی قران اقدام به تهیه 114 قطعه تلاوت با موضوع ایثار، جهاد، شهادت و مقاومت کرد.
به گفته قربانی، از دیگر تولیدات میتوان به معرفی شهدای شاخص قرآنی در قالب کتاب اشاره کرد که به نام سورههای سرخ تدوین شد. در این راستا مصاحبههایی با خانواده شهدا و همرزمان شهدا انجام گرفت که در قالب این کتاب و معرفی 114 شهید قرآنی تهران به چاپ رسید.
وی با اشاره به اینکه در نخستین کتاب، تنها شهدایی که شناسایی شده بودند معرفی شدند، از برقراری ارتباط با خانوادههای آنان یاد و عنوان کرد: این رویکرد سبب شد که دیگر شهدای قرآنی که ناشناخته بودند و اطلاعاتی از آنها در دسترس نبود با همکاری پایگاههای بسیج و اساتید قرآنی معرفی شوند.
قربانی یادآور شد: هم اکنون در حال جمعآوری و تدوین جلد دوم کتاب سورههای سرخ هستیم که تا پایان امسال باقی شهدای قرآنی هم در دومین کتاب معرفی میشوند.