کد خبر: 2617496
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۱
جلسه طرح جامع تعمیق فرهنگ اقامه نماز/۳

۳۰ درصد مدارس استان تهران نمازخانه ندارند

گروه جامعه: مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران در جلسه طرح جامع تقویت و تعمیق فرهنگ اقامه نماز در مراکز آموزشی و تربیتی اظهار کرد: ۷۰ درصد از ۵۳۰۰ مدرسه استان تهران نمازخانه دارند و برای سال ۹۴، ۱۲۰ پروژه تهیه و تجهیز نمازخانه در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، جلسه طرح جامع تقویت و تعمیق فرهنگ اقامه نماز در مراکز آموزشی و تربیتی امروز چهارشنبه 19 آذرماه با حضور حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش و دبیران ستاد اقامه نماز حوزه ستادی در آموزش و پرورش منطقه یک تهران برگزار شد.

درادامه داریوش ورناصری، مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران اظهار کرد: 56 هزار کلاس در قالب 5300 مدرسه، بیش از 70 درصد نمازخانه دارند.
وی افزود: فضاهایی که قدیمی‌تر است، این آمادگی را داریم تا پس از فهرست‌نویسی آن‌ها را مجهز کنیم و امکاناتی را در اختیار آموزش و پرورش قرار دهیم.
مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران تصریح کرد: درسال 93، یکصد و ده مدرسه تحویل داده‌ایم که از این تعداد 110 نمازخانه در نظر گرفته شده است. همچنین برای سال 94، 120 پروژه در نظر گرفته شده است که این تعداد برابر با 120 نمازخانه خواهد شد.
وی بیان کرد: از 262 فضای آموزشی در منطقه یک، 159 نمازخانه مستقل دارد.

ضرورت اهتمام به اعتبارات نمازخانه مدارس
محمدتقی صابری، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و تأمین منابع سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور نیز اظهار کرد: تغییر کاربری مدارس به ویژه نمازخانه‌ها بدون هماهنگی با سازمان نوسازی صورت نمی‌گیرد. مسئولیت تغییر کاربری با آموزش و پرورش است. اگر نمازخانه به کلاس تبدیل شود باید از آموزش و پرورش مجوز بگیرند.
وی افزود: در سازمان نوسازی مدارس از رأس تا استان‌ها همه آمادگی دارند و مسئولان معاون پرورشی استان‌ها اهتمام ویژه‌ای نسبت به این موضوع دارند.
صابری تصریح کرد: فروردین ماه هرسال دستورالعمل اعتبارات مطرح است. برای آنکه موضوع نمازخانه‌ها در اولویت قرار بگیرند، باید دوماه پیش از آن یعنی بهمن و اسفندماه تدابیر لازم انجام شود تا بتوانیم شاهد اولویت دادن اعتبارات به نمازخانه‌ها باشیم.

موفقیت 80 درصد مدارس در انجام مراسم جشن تکلیف

در ادامه مجید حسینی‌فر، رئیس اداره امور قرآنی و عترت اداره‌کل آموزش و پرورش شهر تهران تصریح کرد: 750 روحانی مبلغ در سیستم کلید رضوان ثبت شده است. همچنین در طرح پیوند مسجد و مدرسه با نام «طرح محراب»، 1400 مدرسه شرکت‌ کرده‌اند.
وی افزود: با شهرداری تهران توافق شده بود که 100 مسجد دو درب در مدارس ساخته شود که در توافق نهایی 20 مدرسه به تصویب رسید که از این تعداد کلنگ دو مدرسه زده شده است.
رئیس اداره امور قرآنی و عترت اداره‌کل آموزش و پرورش تصریح کرد: با بیش از 35 مدرسه حوزه تفاهم‌نامه امضا کرده‌ایم و از بیش از دوهزار مبلغ در مدارس شهر تهران در مناسبت‌های مختلف موضوع تبلیغ نماز را داریم.
وی بیان کرد: بیش از 80 درصد مدارس در برگزاری جشن تکلیف موفق هستند و امسال بیش از 105 هزار جلد کتاب احکام منتشر کرده‌ایم. همچنین 50 درصد از دانش‌آموزان در مسابقه احکام، اجرای نماز و تواشیح شرکت کرده‌اند.
حسینی‌فراظهار کرد: همایش ائمه جماعت را در سطح منطقه برگزار کردیم و در سال گذشته اعزام فعالان نماز به شهر مشهد مقدس را محقق کردیم. همچنین اعزام ائمه جماعت به مشهد همچنان فعال است.
وی بیان کرد: تفاهم‌نامه‌ای با ستاد اقامه نماز منعقد کرده‌ایم مبنی بر اینکه امسال 150 نشست با حضور دانش‌آموزان و والدینشان درباره موضوع نماز برگزار کنیم. این در حالی است که سال پیش 140 نشست برگزار کردیم.
رئیس اداره امور قرآنی و عترت اداره‌کل آموزش و پرورش تصریح کرد: بر اساس توافقی که با رؤسای منطقه داشتیم، هیچ نمازخانه‌ای نباید تعطیل شود. در منطقه 9 تهران شاهد چند مورد بودیم که وارد عمل شدیم و در نهایت با این امر مقابله کردیم. اگر هم موردی باشد، در صورت اطلاع‌رسانی پیگیری خواهیم کرد.

بهترین نمازم، اقتدا به یک دانش‌آموز بود
درادامه فیلمی از سخنرانی فانی، وزیرآموزش و پرورش در جلسه رؤسای مناطق کل کشور پخش شد.
فانی در این سخنرانی اظهار کرده بود: اقامه نماز یک واجب شرعی است و رؤسای آموزش و پرورش هم باید خودشان در جماعات شرکت کنند چراکه ابتدا باید از خودشان آغاز کنند.
وی افزود: مدیران مدرسه باید در اقامه نماز دانش‌آموزان شرکت کنند. این امر سخت نیست و بودجه‌ای نمی‌طلبد.
وزیرآموزش و پرورش تصریح کرد: بهترین نمازم زمانی بود که در جماعت دانش‌آموزان شرکت و به یک دانش‌آموز اقتدا کردم.

captcha