به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، محسن عبداللهی، پژوهشگر و نویسنده کاشانی، در مراسم اختتامیه چهاردهمین سوگواره هنر در ساحت عاشورا در فرهنگسرای مهر، با تشریح مفصلی از سیر تحول و تطور مرثیه و شعر عاشورایی در ادبیات فارسی و ایران اظهار کرد: برخی نوحهها و مراثی که امروز در مجالس سوگواری و عزداری اباعبدالله الحسین(ع) قرائت میشود با شعر فاخر فارسی و مرثیههای بایسته محتشم گونه تفاوت دارد.
وی، با مقایسه تخصصی شعرای ادبیات فارسی و اشعار عاشورایی آنها با اشعار امروزی در وصف کربلا افزود: کلیپها و نواهایی که شهره عام و خاص شده است حال و هوای معنوی ندارد.
به گفته این مدرس دانشگاه، شعرهای امروزی در وصف کربلا و مدح اهل بیت(ع) اشعاری غیر استوار و غیر آئینی است که تعزیت در آن شکسته شده است.
عبداللهی، با اشاره به اینکه قدمت شعر فارسی مربوط به یک هزار و ۱۰۰ سال گذشته تاکنون است، افزود: آغاز شعر عاشورایی و آئینی نیز منطبق با این تاریخ است.
وی، در پایان با تمجید از استاد حاج عباس حداد کاشانی شاعر معاصر این شهرستان در حوزه شعر آئینی و مدیحهسرایی اهل بیت(ع) گفت: وی از اساتید و پیرغلامان امام حسین(ع) است که خود به نوعی یک سنایی غزنوی با تجنیسها و جناسهای ناب در سخن، یک خاقانی به استواری شعر خاقانی بدون سختی در سخن و در نهایت روانی سخن سعدی شیرازی را دارد.
به گفته وی، قرآن منظوم سروده حداد کاشانی تاج افتخاری برای دارالمومنین کاشان است که نزدیکی الفاظ آن با متن واژگان قرآن بسیار هوشیارانه و هنرمندانه تنظیم شده است.
یادآورمیشود، چهاردهمین سوگواره هنر در ساحت عاشورا همراه با نواهای عاشورایی با اجرای ناصر کامش، تجلیل از شاعران آئینی کاشان، سخنرانی مهدی نادعلی، مدیرعامل سازمان رفاهی، تفریحی شهرداری، نمایش نقل سرخ به همت گروه هنری فجر به کارگردانی محسن خسروی و لالاییخوانی حضرت علیاصغر(ع) توسط ناصر لیاقت با استقبال شهروندان در مرکز هیئت حسینی نخل کاشان(صدره و سرفره) کاشان برگزار شد.