به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، امروز، 21 آذرماه در خطبه دوم نماز جمعه تهران ضمن گرامیداشت سالروز شهادت آیتالله سیدعبدالحسین دستغیب گفت: ایشان تا آخرین لحظه در عرصه ولایتمداری امتحان نیکوی خود را داد.
وی پیاده روی زائران اباعبدالله الحسین(ع) را همایش میلیونی بیبدیل جهانی عنوان کرد و گفت: این همایش گویای این حقیقت است که حق گمشدنی نیست.
امام جمعه موقت تهران گفت: این پیاده روی رزمایش پایداران دین و عشق به اهل بیت(ع)، رزمایش ضد تکفیر در کشوری است که در گوشهای از آن داعشیهای جنایتکار جا خوش کردهاند اما مردم بدون هیچ واهمهای از تهدیدها از جای جای بلاد اسلامی خود را به کربلا میرسانند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری به کسانی که نتوانستند در این پیاده روی شرکت کنند، توصیه کرد خواندن زیارت اربعین را فراموش نکنند.
خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تجلیل از برگزارکنندگان همایش ملی «ارتقای ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد» گفت: اصل این دغدغه ستودنی است اما باور کنیم که فساد اداری خوره هر نظامی است و هر نظامی به فساد آلوده شود از بین میرود.
خطیب جمعه تهران ادامه داد: مبارزه با فساد برنامهریزی و قاطعیت و عزم برای مبارزه میخواهد؛ با همایش، تحلیل و مچگیری چیزی حل نمیشود؛ آنچه مشکل را برطرف میکند برنامهریزی برای مبارزه و ورود عملی است.
وی مبارزه با فساد را مسئله2ای ملی عنوان کرد و با تأکید بر ضرورت ورود سه قوه به این عرصه گفت: باید دقت شود که در این حوزه افراط و تفریط نشود.
خاتمی خاطرنشان کرد: جای تردید نیست که فساد وجود دارد اما طوری بیان نشود که انگار فساد تمام تار و پود نظام را گرفته است؛ این خود فساد دیگری است.
امام جمعه موقت تهران عزل و نصبهای باندی و جناحی را از جمله عوامل فساد عنوان کرد و گفت: تا زمانی که عزل و نصبهای جناحی وجود دارد فسادها نیز ادامه خواهد داشت؛ دوای این درد شایستهسالاری و تقوامحوری است، نه جناح محوری و باند محوری.
خاتمی همچنین با تأکید بر تقویت نظارت بر دستگاه2ها برای از بین بردن فساد اظهار کرد: نظارت اولین و اساسیترین نکته در مورد مبارزه با فساد است و در این عرصه باید قاطع عمل کرد تا هیچ مفسدی حاشیه امنی نداشته باشد.
خطیب جمعه تهران همچنین در مورد روز دانشجو و شرایط دانشگاهها نیز گفت: مدیران این کشور از نهاد علمی دانشگاه برمیخیزند و هیچ کس نیست که اهمیت، برجستگی و تأثیرگذاری این نهاد را نداند؛ دانشگاه باید سیاسی باشد چرا که طبع دانشجویی اقتضای این را دارد، اما باید مراقب بود که باشگاه سیاسی گروهها نشود؛ باشگاه سیاسی شدن یعنی محل وزنکشی جناحها و گروهها که این مسئله به عرصه علم لطمه وارد میکند.
وی با تأکید بر اینکه طبع دانشجویی آزادی فکر و روشنفکری است، خاطرنشان کرد: روشنفکری با خفقان خودساخته سازگار نیست؛ در شأن دانشگاه این است که همه سلیقهها بیایند و حرفهایشان را بزند و دانشجویان روشنفکر قرآنی باشند، به این معنا که همه حرفها را بشنوند و سخنان خوب را انتخاب کنند.
خاتمی در مورد اتفاقات 16 آذر امسال در دانشگاهها گفت: امسال از سلائق مختلف در دانشگاه صحیت کردند، گرچه کفه یک سلیقه بیشتر بود اما مهم نیست؛ با این حال حدود 6 دانشگاه برخی را که هم سلیقه خود نمیدانستند راه ندادند که من یقین دارم این مسئله دستور از بالا نبوده است به دلیل اینکه مسئولان بالا از همه خواسته بودند که آنها را نقد کنند.
وی با بیان اینکه رفتار این 6 دانشگاه سلیقهای و نادرست بوده است، اظهار کرد: دانشگاهها بیایند و صمیمانه عذرخواهی کنند؛ البته منتقدانم هم باید به گونهای انتقاد کنند که رهبری فرمود؛ یعنی منصفانه نقد کنند.
امام جمعه موقت تهران همچنین گفت: احساسم این است که کسانی وارد میدان شدند و میخواهند قبح فتنه را از بین ببرند؛ اما بدانند که قبح فتنه از بین رفتنی نیست.
وی ادامه داد: همه میدانند که سران آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی از فتنه حمایت میکنند بنابراین نباید فتنه را تحریف کرد بلگه باید به گونهای سخن گفت که رهبری نیز با آنها موافق است.
خاتمی تصریح کرد: به صراحت می گویم با سخنرانی های آتشین و با شعارهای هنجارشکن نه تنها مشکل آنها حل نمیشود بلکه روز به روز نفرت متدینان از آنها بیشتر میشود.
وی در پایان سخنان خود آمریکا را نمایشگاه بزرگ زیرپا گذاشتن حقوق بشر دانست و گفت: پلیس آمریکا سیاه پوستان را میکشد و دادگاه قاتلان را تبرئه میکند و با کسانی که اعتراض میکنند برخورد میکند.
خطیب جمعه تهران به گزارش سنای آمریکا از شکنجه های سیا علیه زندانیان اشاره کرد و گفت: به دلیل جرم بودن شکنجه در آمریکا، دولت این کشور دهها زندان مخفی در سایر کشورها دارد که در آن زندانیان خود را شکنجه میکند؛ آن هم به روش قرون وسطایی.
وی با بیان اینکه آمریکا خط مقدم ناقضان حقوق بشر است، اظهار کرد: این چهره آمریکاست؛ باید خجالت بکشد که دم از حقوق بشر میزند.
بنابراین گزارش، حجتالاسلام والمسلمین خاتمی در خطبه اول نماز جمعه تهران با اشاره به زندگی سبک زندگی اجتماعی اظهار کرد: کسانی که برای آشتی دادن بین افراد یک جامعه تلاش میکنند فضائل بسیاری دارند و خداوند پاداش زیادی به آنها میدهد.
امام جمعه موقت تهران افزود: در قرآن آمده است که مؤمنان با یکدیگر برادر هستند، سعی کنید بین آنها آشتی ایجاد کنید؛ پیامبر اسلام(ص) نیز در مورد اهمیت و ضرورت آشتی دادن فرمودهاند «آشتی دادن بین مردم ثوابش زیاد است چون فاصلهها از بین برنده است و جامعه را متلاشی میکند».
وی در مورد ابعاد مختلف آشتی گفت: آشتی دادن بین اقوام، آشتی بین همسایهها و آشتی بین همسران است که این مورد به قدری مهم است که گفته شده در آشتی دادن بین زن و شوهر میتوان حتی دروغ گفت.
خاتمی آشتی دادن بین اختلاف سلیقهها را یکی از ضرورتهای جامعه امروز عنوان کرد و افزود: دو اختلاف سلیقه دو نوع دارد؛ یکی کسانی که در داخل نظام هستند، اصول نظام، ولایت فقیه، قانون اساسی و حفظ نظام را قبول دارند و دیگری اختلاف سلیقه با کسانی است که خارج از این مرز هستند که ما با این گروه کاری نداریم چرا که باید با بیگانگان مرز داشت.
عضو هیئت رئیس مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: باید بین کسانی که در داخل نظام هستند و در کلیاتی با هم شریک هستند آشتی برقرار کرد، ولو اختلاف سلیقه است اما اختلاف طوری نباشد که به جدایی بینجامد؛ این امر ضربه زدن به وحدت جامعه است.
وی خطاب به کسانی که می خواهند برای آشتی دادن بین سلیقه ها میدان داری کنند، 7 اصل را برشمرد و گفت: هرچند اصول غیر قابل تغییر است، اما سلیقهها وحی منزل نیست و اینگونه نیست که سلیقه سیاسی غیر قابل بازگشت باشد؛ باور کنید که سلیقههای سیاسی وحی منزل نیست.
خاتمی افزود: اختلاف سلیقهها نباید باعث حذف فیزیکی شود، همچنین در بررسی اندیشهها ملاک باید استدلال باشد؛ در بین سلیقههای سیاسی باید بر محورهای مشترک تأکید شود و باید مراقب نفوذیهایی که نانشان از تفرقه هاست، بود.
خطیب جمعه تهران خاطرنشان کرد: آنها که تأثیرگذار هستند و تریبون در اختیار دارند، مراقب حرفهایشان باشد و مراقب باشند با نیشهای خود آتشافروزی نکنند؛ همچنین باید این نکته را مورد توجه قرار داد که هر دعوایی فصل الخطاب میخواهد و باید کسانی که سلیقههای مختلف دارند فصل الخطاب را بپذیرند.