کد خبر: 2618011
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۸
صالح بیان کرد:

مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان؛ حلقه اتصال مذاهب اسلامی

گروه فعالیت‌های قرآنی: عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه گفت: معرفی قرآن به عنوان نسخه شفابخش و حلقه اتصال بین همه مذاهب اسلامی، می‌تواند از طریق برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان رخ دهد.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین محمدرضا صالح، عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان که پنجمین دوره آن دی‌ماه برگزار می‌شود، گفت: پنجمین دوره این مسابقات از شرایطی ویژه‌ و اهمیت و حساسیت خاصی برخوردار است.
نماینده جامعة‌المصطفی(ص) در کشور هند افزود: اهمیت و حساسیت پنجمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان به جهت فعالیت جریان‌های تندروهای تکفیری‌ که دور از منطق قرآن عمل می‌کنند، است؛ در حالی که قرآن کریم یک منطق تعالی‌بخش بوده و حیات طیبه را برای انسان به عنوان یک زندگی سعادتمند معرفی می‌کند. تکفیری‌ها تلاش می‌کنند، برخلاف این منطق عمل کنند که مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان می‌تواند در مقابل این جریان‌های تکفیری قرار بگیرد.

حلقه اتصال مذاهب اسلامی
این پژوهشگر و مدرس حوزه در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور تأثیرگذار و برجسته شیعی با دعوت از جوانان و قشر روشنفکر دانشجو و تحصیل کرده، می‌تواند به معرفی اسلام ناب و واقعی و اندیشه‌های ناب اهل بیت(ع) و مبانی انقلاب اسلامی بپردازد و قرآن را به عنوان یک نسخه شفابخش و راه‌حل نهایی برای زندگی سعادتمند بشر معرفی کند و یک حلقه اتصالی بین همه مذاهب اسلامی باشد که این اتفاق بی‌شک از طریق برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان رخ خواهد داد.
معاون سابق فرهنگی جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه با عنوان این مطلب که باید بهره‌برداری مناسبی از پنجمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان داشته باشیم، ادامه داد: در حال حاضر نه تنها در محاصره و تحریم اقتصادی هستیم بلکه یک محاصره شدید تبلیغاتی و رسانه‌ای نیز بر جمهوری اسلامی ایران تحمیل شده است و به همین دلیل نیز بسیاری از ملل مسلمان و سایر جوامع از واقعیت‌های جمهوری اسلامی ایران آگاهی کامل و کافی ندارند.

معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی
وی یادآور شد: پنجمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان می‌تواند نقش بسیار موثری در معرفی واقعیت‌ها و دستاوردهای ارزشمند علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران داشته باشد و آن محاصره رسانه‌ای و تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی ایران را بشکند و یک موقعیت ارزشمند ایجاد کند.
صالح در ادامه گفت: جوانان و دانشجویان مسلمان با نگاه مشتاقانه‌ای به جمهوری اسلامی ایران می‌آیند تا در پنجمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان شرکت کنند و آنچه که می‌بینند، می‌تواند الگویی باشد تا اگر این دانشجویان بعد از مسابقات به کشور خود بازگشتند به معرفی جمهوری اسلامی ایران برای هموطنان خود بپردازند. دانشجویان مسلمان هر چه که در این مسابقات ببینند برای افرادی که با آنها در ارتباط هستند، می‌گویند و هر یک سفیر و مبلغی برای ما می‌شوند که همین مسئله برای ما یک دستاورد مهم است.

هر یک از دانشجویان مسلمان؛ سفیری برای تبلیغ جمهوری اسلامی ایران

وی درباره برنامه‌های جانبی که موجب می‌شود تا هر یک از دانشجویان مسلمان بعد از مسابقات سفیری برای تبلیغ جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خود باشند، می‌گوید: دانشجویانی که در مسابقات حضور پیدا می‌کنند، می‌توانند دیدارهای صمیمانه‌ای با جمعی از دانشجویان برگزیده و ممتاز ایرانی به ویژه دانشجویانی که در حوزه‌های فرهنگی و قرآنی هستند و روحیه انقلابی و مذهبی بالایی نیز دارند، داشته باشند.
صالح افزود: بازدید از مراکز مهم قرآنی و فرهنگی کشور، دیدار با شخصیت‌های قرآنی و بزرگان دینی کشور و مراجع اعزام که آثار قرآنی زیادی در حوزه تفسیر و علوم قرآن دارند و در جهان اسلام نیز بی‌نظیر هستند از دیگر برنامه‌هایی است که می‌تواند برای دانشجویان مسلمان حاضر در مسابقات قرآن پیش‌بینی شود.

رفع شبهات نسبت به شیعیان در مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یکی از دستاوردهای مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان خنثی‌سازی تبلیغات منفی علیه شیعه است، گفت: تبلیغاتی مبنی بر اینکه شیعه به قرآن اهمیت نمی‌دهد و شیعیان با قرآن آشنایی ندارند یا اینکه قرآن شیعیان غیر از قرآن مسلمانان است با برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان خنثی می‌شود و برگزاری این مسابقات موجب می‌شود تا شبهاتی که از سوی برخی جریان‌ها مطرح می‌شود از بین رفته و حقیقت برملا شود.
این پژوهشگر و مدرس حوزه یادآور شد: با توجه به اینکه جامعه المصطفی(ص) یک مرکز علمی و دینی در سطح بین‌المللی است و از 120 کشور جهان دانشجو دارد و این مرکز می‌تواند زمینه تعامل علمی بین دانشجویان مسلمان را فراهم کند، یکی از پیشنهادات در برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان این است که دانشجویان مسلمان طی حضور خود در ایران از این مرکز علمی و دینی نیز بازدید داشته باشند تا فضای علمی کشورمان را از نزدیک ببینند.

لزوم بازدید دانشجویان مسلمان از مراکز علمی جهاد دانشگاهی
وی ادامه داد: بازدید از مراکز علمی کشور که دستاوردهای علمی و صنعتی جمهوری اسلامی ایران را نشان می‌دهند به ویژه بازدید از مراکز علمی و پژوهشگاه‌های جهاد دانشگاهی نیز از اقدامات موثر در کنار برگزاری مسابقات است.
صالح با تأکید بر لزوم ارتباط‌گیری دانشجویان در مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان عنوان کرد: البته بحث ارتباط موضوعی است که به انگیزه‌های فردی نیاز دارد و ارتباط افراد در قالب توصیه و امر و نهی ایجاد نمی‌شود؛ ایجاد انگیزه در ارتباطات مهم است که البته برای ایجاد انگیزه‌های لازم بین دانشجویان مسلمان به منظور برقراری ارتباط و تعامل بیشتر بین آنها باید از اشخاصی که روحیه رسانه‌ای داشته و در فضای مجازی نیز فعال‌ هستند کمک بگیریم تا این افراد به تعامل بیشتر دانشجویان بعد از مسابقات از طریق فضای مجازی کمک کنند.
وی با عنوان این مطلب که می‌توان در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی امکان ارتباط و تعامل بیشتر دانشجویان بعد از مسابقات قرآن را فراهم کرد، گفت: خبرگزاری ایکنا نیز می‌تواند یک فضایی را به انعکاس اخبار دانشجویان مسلمان دیگر کشورها اختصاص دهد تا ارتباط آنها با جمهوری اسلامی ایران بعد از مسابقات از بین نرود. دانشجویان مسلمان باید احساس کنند می‌توانند طی تعامل با دانشجویان جهان اسلام و حتی رسانه‌های قرآنی جمهوری اسلامی ایران به انجام فعالیت‌های مفید، سازنده و اثرگذار بپردازند.

captcha