محمود صلاحی، معاون برنامهریزی شهرداری تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان که از 11 تا 14 دیماه در تهران برگزار میشود، گفت: از مهمترین ویژگیهای این مسابقات گردهم آمدن جوانان و دانشجویان مسلمان در کنار یکدیگر است و دانشجویان قرآنی مسلمان با حضور در این مسابقات تعامل و همافزایی بیشتری با یکدیگر خواهند داشت.
انتقال تجربیات؛ مهمترین ویژگی مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان
وی افزود: از دیگر ویژگیهای مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان، نقل و انتقال تجربیات است و هر یک از دانشجویان مسلمان که در این مسابقات حضور پیدا میکنند به هر حال تجربیاتی دارند که میتوانند با حضور در این مسابقات، تجربیات خود را به دانشجویان دیگر منتقل کنند و از تجربیات دیگران نیز استفاده کنند.
معاون برنامهریزی شهرداری تهران با تأکید بر لزوم پرداختن به سبک زندگی قرآنی در مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان عنوان کرد: سبک زندگی ما مسلمانان اگر قرآنی نباشد، نمیتوانیم به اهداف عالیه اسلام برسیم؛ در عین حال باید به این نکته نیز توجه کنیم که بالاترین کتاب همه مسلمانان و بالاترین محور وحدت مکتوب مسلمانان قرآن کریم است و با توجه به اینکه این مسابقات برای دانشجویان مسلمان است، میتواند سبک زندگی قرآنی را در قالبهای مختلف مورد تأکید قرار دهد.
مقابله با تهاجم فرهنگی از طریق مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان
وی در ادامه گفت: امروز که نسل جوان در معرض آسیبها و تهاجم فرهنگی بیگانگان قرار دارد آنچه متصل کننده بشر به عالم وحی و کلام خداوند است، قرآن کریم است که بیشک مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان میتواند توجه همه نسلها به ویژه نسل جوان و دانشجو را به قرآن کریم برای مقابله با تهاجم فرهنگی بیگانگان جلب کند.
صلاحی با عنوان این مطلب که مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان بالاترین سطح مسابقات قرآنی بین جوانان در دنیا است، افزود: پنجمین دوره این مسابقات، توسط سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور وابسته به جهاد دانشگاهی برگزار خواهد شد که شهرداری تهران سالن اصلی برج میلاد را برای میزبانی از این رویداد قرآنی آماده کرده است.
وی ادامه داد: اولین دوره مسابقات در اصفهان، دومین دوره در تهران، سومین دوره در مشهد و چهارمین دوره مسابقات نیز در تبریز برگزار شد؛ زمانی که بنده مسئولیت استانداری خراسان رضوی را برعهده داشتم، سومین دوره مسابقات در مشهد مقدس برگزار شد که آن سال نیز مسابقات به نحو شایستهای برپا شد.
از مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان باید بیشترین بهرهبرداری را داشته باشیم
معاون برنامهریزی شهرداری تهران با عنوان این مطلب که باید از فضای ایجاد شده در مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان بیشترین استفاده و بهرهبرداری را داشته باشیم، گفت: یکی از کارهایی که میتوان در حاشیه مسابقات بینالمللی انجام داد برپایی محافل انس با قرآن در دانشگاههای دولتی، آزاد، علمی ـ کاربردی، پیام نور و... است و باید به نحوی باشد که همه دانشگاهها به نوعی درگیر این مسابقات باشند.
وی با تأکید بر اینکه فضای دانشگاههای کشور در طول برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان باید قرآنی باشد، افزود: بهترین راه ترویج و توسعه فعالیتهای قرآنی در جوامع اسلامی روی آوردن دانشجویان و جوانان به قرآن است که این اتفاق باید از طریق مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان و در دانشگاهها رخ دهد.
صلاحی ادامه داد: در حاشیه برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان باید زمینه گفتوگوی دانشجویان مسلمان با یکدیگر فراهم شود تا ارتباط و تعامل دانشجویان پس از مسابقات نیز حفظ شود. بازدیدهای علمی به منظور معرفی دستاوردهای علمی و فیزیکی جمهوری اسلامی ایران از دیگر اقدامات مهمی است که باید در حاشیه برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان دنبال شود.