رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره نحوه تعامل شبکههای رسانه ملی با این سازمان درباره شهدای قرآنی عنوان کرد: مستندها از طریق شبکههای خبر، قرآن و چهار پخش میشوند. این موضوع باعث شده است که بسیاری از استادان، بزرگان و عاشقان قرآن و شهدا با سازمان قرآن ارتباط داشته باشند و به معرفی شهدای قرآنی دیگر بپردازند.
وی افزود: این رویکرد سبب شکلگیری نخستین یادواره شهدای قرآنی تهران شد. سپس ستاد یادواره نیز تشکیل شد و با حضور حداکثری اعضای سازمانها و نهادهای قرآنی جلسات آن شکل گرفت.
قربانی در بخش دیگری از سخنانش درباره چرایی ساخت مستند درباره شهدای قرآنی اظهار کرد: پس از شناسایی شهدای قرآنی، کتاب «سورههای سرخ» نیز شکل گرفت و لازم بود که برای معرفی بیشتر این شهدا به عنوان الگو و اسوه برای جوانان، مستندهای بیشتری ساخته شود و به همین دلیل در سال 93 مصوب شد که 40 مستند از 40 شهید تهیه شود.
وی در توضیحات بیشتر به کسب تجربه تولید 25 مستند طی دوره گذشته اشاره کرد و افزود: درصدد برآمدیم که در دوره جدید، شیوه نوین و بهتری را برای تهیه مستندها اعمال کنیم. از این رو امیدوار هستم که این مستندها در شبکههای رادیویی و تلویزیونی قرآن و دیگر شبکههای صدا و سیما که قول مساعده دادهاند، پخش شوند.
ورود مستقل شبکه قرآن به مستند شهدای قرآنی
قربانی با تأکید بر اینکه در تهیه این مستندها سعی شده است که شیوه جدید و تأثیرگذاری به کار گرفته شود، گفت: دیدارهای هفتگی که جامعه قرآنی با شهدا داشتهاند، زمینهای شد تا شبکه قرآن و معارف سیما نیز در این دیدارها حضور داشته باشد و مستندهایی را به صورت مستقل تهیه کند.
وی با بیان این مطلب ادامه داد: این مستندها در قالب برنامههای «روزنه» هر هفته از شبکه قرآن و معارف سیما در قالب گزارش دیدار پخش میشود. از طریق شبکه رادیویی قرآن نیز علاوه بر اینکه مدت 15 دقیقه از برنامه «والشمس» در صبح روزهای دوشنبه به شهدای قرآنی و معرفی یکی از آنها اختصاص داده شده است، خاطرات و صدای قرائت آن قاریان نیز پخش خواهد شد.
قربانی از پخش برنامه معرفی شهدا طی روزهای پنجشنبه، ساعت 18:30 با عنوان «مجال عروج» یاد کرد و گفت: در این برنامه نیز، 15 دقیقه به معرفی شهدای قرآنی اختصاص دارد. البته درخواستی مبنی بر این مطرح است که فضای آن وجود دارد از یکایک شهدای قرآنی که الگو و اسوه برای جامعه قرآنی ما هستند، هم مستند تهیه شود.
سازمانها در تبدیل سوژهها به مستندها وارد عمل شوند
وی افزود: در این راستا برخی از موارد و سوژههایی وجود دارد که قابلیت تبدیل شدن به فیلم داستانی و سینمایی را دارند که در این باره از مسئولان مربوطه درخواست داریم که به این موضوع توجه کنند و در راه ترویج نشر فرهنگ قرآنی و شهیدان وارد این عرصه شوند و به صورت مستقل عمل کرده یا با سازمان قرآن و عترت بسیج تهران همکاری کنند تا بتوانیم از یکایک این شهیدان مستند تهیه کنیم.
رئیس سازمان قرآن و عترت گفت: وزارت ارشاد نیز میتواند در قالب فیلم داستانی و حتی سریال و فیلم سینمایی وارد عمل شود. در این باره سازمان قرآن و عترت اطلاعات لازم را جمعآوری کرده است که میتوانیم آنها را در اختیار وزارت ارشاد قرار دهیم.
قربانی با بیان اینکه هنرمندان نیز میتوانند در این زمینه تلاش کنند، یادآور شد: دو تواشیح و سروده ویژه شهدای قرآنی را نیز تولید کردیم که یکی از آنها را گروه تواشیح محراب به نام «سورههای سرخ» و دیگری را گروه ولایت بسیج تهران با عنوان «شهیدان» ارائه میکنند که این اقدام از جمله تولیدات این سازمان در عرصه صدا به شمار میرود.
وی با اشاره به زمینههای نابی که در این باره وجود دارد، تأکید کرد: عجین شدن با فعالیتهای قرآن و عترت برکت ویژهای را برای فعالیتهای قرآنی کشور فراهم میکند. همان طور که در مدت زمان برگزاری دیدارهای قرآنی مشاهده میشود که توجه به شهدای قرآنی، رنگ و بوی دیگری را به فعالیتهای قرآنی بخشیده است.