کد خبر: 2618236
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۳
وزیر ارشاد پیشنهاد کرد:

کتابخانه‌ها و مراکز نگهداری آثار تاریخی از تجربیات موزه ملک بهره بگیرند

گروه ادب: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از نخستین موزه وقفی ـ خصوصی ایران پیشنهاد کرد کتابخانه‌ها و مراکز نگهداری اشیای فرهنگی ـ تاریخی برای مرمت نسخه‌های خطی و آثار نفیس خود از امکانات و تجربیات کتابخانه و موزه ملی ملک بهره گیرند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح امروز یکشنبه 23 آذرماه در بازدید از تالارها و بخش‌های گوناگون موقوفه حاج حسین آقا ملک گفت: در بخش مرمت نسخه‌های خطی و آثار موزه‌ای - تاریخی با آگاهی از امکانات و تجربیات فراهم آمده در این گنجینه، کتابخانه‌ها و مراکز نگهداری اشیای فرهنگی - تاریخی برای مرمت نسخه‌های خطی و آثار نفیس خود، از امکانات این موقوفه بهره بگیرند.

وی با اشاره به ذوق و هنر حاج حسین آقا ملک در گردآوری آثار و نفایس این گنجینه، خاطراتی از زمان ساخته شدن ساختمان کنونی این موقوفه در محوطه تاریخی باغ ملی در اواخر دهه شصت و اوایل دهه هفتاد خورشیدی بیان کرد.

جنتی در ادامه بازدید از کتابخانه و موزه ملی ملک، در بخش حفاظت و مرمت و مستندنگاری این مؤسسه، با اشاره به تکنیک‌ها و روش‌های تازه این موقوفه در حفاظت و مرمت آثار تاریخی به ویژه نسخه‌های خطی گفت: شایسته است کتابخانه‌های دیگر برای مرمت و بازسازی نسخه‌ها و کتاب‌های خطی خود از توان کتابخانه و موزه ملی ملک بهره بگیرند. حتی در این زمینه برخی کتابخانه‌های خارجی وجود دارند که به این امکانات و توانایی‌ها به‌ویژه در حوزه مرمت کاغذ بسیار نیازمندند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند آن‌ها را به این مرکز راهنمایی کند.

گفتنی است، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تالارهای محققان و نشریات، کتابت و نگارگری، سکه‌های تاریخی، خاندان غفاری و کمال‌الملک، نمایشگاه دائمی حاج حسین آقا ملک، قلمدان‌ها و آثار لاکی، آثار اهدایی بانو عزت‌ملک ملک، نگارخانه و نمایشگاه‌های ادواری کتابخانه و موزه ملی ملک نیز بازدید کرد.

captcha