کد خبر: 2618488
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۵

نگاه‌های سنتی و مدرن در زمینه وقف با هم تلفیق شوند

گروه اجتماعی: رئیس تبلیغات اسلامی لنگرود با اشاره به اینکه نگاه‌های سنتی، قرآنی و مدرن در زمینه وقف باید با هم تلفیق شوند، گفت: سیاست فرهنگ‌سازی و تبلیغ وقف باید در دو راستای نگهداری موقوفات و ترویج وقف انجام گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین امیری، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لنگرود در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، اظهار کرد: وقف یکی از سنت‌های حسنه‌ای است که نقش به سزایی در ترویج فرهنگ اهل بیت(ع)، قرآن کریم و ساخت و ساز، تعمیر، بازسازی و حتی تجهیز اماکن مقدس اعم از مساجد، حسینیه‌ها و امامزادگان دارد.

وی سنت وقف را سرمایه‌گذاری با سودی همیشه جاری بر شمرد و گفت: وقف برترین یادگار ماندگار، باقیات‌الصالحات و صدقه جاریه است که در روز واپسین دست واقف را می‌گیرد و سبب ثقل و سنگینی حسنات او می‌شود.

این کارشناس دینی با اشاره به اینکه فرصت ما در این جهان محدود است و آنچه از اموال دنیا در اختیار داریم عاریه‌ای بیش نیست و باید عاقبت بگذاریم و برویم، تصریح کرد: خوشا به حال آنان که با همه وجود باور کنند این دنیا فانی است و آنچه می‌ماند اعمال نیک، حسنات و صدقات جاریه‌ای است که بر اساس عمل به سیره اهل بیت(ع) و قرآن کریم در نامه عمل ثبت می‌گردد؛ اینها کسانی هستند که گذشتن از مال دنیا و معامله اموالشان با خدا را برترین تجارت می‌دانند و با وقف نمودن آن در راههای گوناگون و خداپسند، وسیله سود بردن از دارائی‌های دنیوی خود در آخرت را فراهم می‌نمایند.

حجت‌الاسلام امیری با اشاره به اینکه نخستین واقفان در اسلام پیامبر(ص) و ائمه(ع) بوده‌اند، اضافه کرد: یکی از اساسی‌ترین مشکلات امروز ما کمرنگ شدن فرهنگ وقف در جامعه است که این موضوع در بین مدیران فراگیرتر از عموم مردم است.

وی با بیان اینکه وقف آثار ارزشمندی در بردارد از جمله ثمرات دنیوی و اخروی که نصیب واقف خواهد شد، ادامه داد: وقف در طول تاریخ بشر وجود داشته است و اسلام آن را در مسیر درست هدایت و تعیین کرده است که اگر سنت وقف به درستی مورد تبلیغ و تشویق قرار گیرد در جامعه اسلامی از استقبال خوب و بهتری برخوردار خواهد شد.

وقف؛ یکی از منابع اساسی جهاد اقتصادی

رئیس تبلیغات اسلامی لنگرود با تاکید بر نقش سرمایه‌گذاری و فرهنگ‌سازی برای افزایش وقف، متذکر شد: اگر در این کار سرمایه‌گذاری و فرهنگ‌سازی خوبی انجام نگیرد، پس از چند سال موقوفات موجود تمام می‌شوند؛ لذا سیاست فرهنگ‌سازی و تبلیغ وقف باید در دو راستای نگهداری موقوفات و ترویج وقف انجام گیرد تا بتوان هم موقوفات گذشته را نگه داشت و هم موقوفات جدیدی را جذب کرد.

این مسئول فرهنگی با اشاره به اینکه نگاه‌های سنتی، قرآنی و مدرن در زمینه وقف باید با هم تلفیق شوند، خاطرنشان کرد: شناخت و ارتقای سطح آگاهی جامعه و اطلاع‌رسانی کارکردها و آثار وقف در زندگی روزمره مردم باید مورد توجه قرار گیرد، چراکه هر چه شناخت مردم بیشتر شود، اعتماد بیشتری به وقف و اوقاف نشان خواهند داد.

وی با بیان اینکه معرفی وقف به عنوان یکی از منابع اساسی در حرکت‌های جهادی اقتصادی باید مورد توجه قرار گیرد، یادآور شد: وقف در ایجاد رفاه اجتماعی، بالا بردن سطح رفاه عمومی و توسعه اقتصادی می‌‌تواند مؤثر باشد و حتی بر بهبود خط فقر نیز تأثیرگذار است.

حجت‌الاسلام امیری با تأکید بر اینکه شایسته است روحانیون و ائمه جماعات احکام وقف را برای مردم بیان کنند، گفت: چه نیکو است واقفین محترم با مطالعه نیازهای فرهنگی و دینی جامعه و وقف نمودن اموال خود، از برنامه‌های فرهنگی اسلامی و قرآنی حمایت کنند.

captcha