به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، استاد محمدصدیق منشاوی به واسطه زندگی کوتاهش به کشورهای محدودی مسافرت کرده است. از آن جمله به سوریه، کویت همچنین به برخی از کشورهای شیخنشین حاشیه خلیج فارس نیز میتوان اشاره کرد که در مساجد مختلف این کشورها به تلاوت قرآن کریم پرداخته است.
سرانجام استاد منشاوی در سن ۴۹ سالگی در سال ۱۳۴۸ ه.ش در شهر قاهره، جان به جان آفرین تسلیم کرد، هر چند که امروز پس از گذشت سالها، آوای ملکوتی او زینتبخش محافل و مجالس قرآنی و پرورشدهنده استعدادهای نهفته در این مسیر است.
محتوای سوره روم
این سوره در مکه نازل شده و داراى 60 آیه است. مطالب این سوره را در هفتبخش مىتوان خلاصه کرد: پیشگویى از پیروزى رومیان بر ایرانیان در جنگى که در آینده درگیر مىشد، به مناسبت گفتوگویى که میان مسلمانان و مشرکان در این زمینه روى داده بود که مشروح آن به خواست خدا خواهد آمد.
بیان گوشهاى از طرز فکر و چگونگى حالات افراد بىایمان و سپس تهدیدهایى نسبت به آنها در مورد عذاب و کیفر الهى در رستاخیز و بیان بخش مهمى از آیات عظمت خداوند در آسمان و زمین و در وجود انسانها از قبیل خروج حیات از مرگ و مرگ از حیات، خلقت انسان از خاک، نظام زوجیت و آفرینش همسران براى انسانها و رابطه مودت در میان آنها، آفرینش آسمان و زمین، اختلاف زبانها، نعمت خواب در شب و جنبش در روز، ظهور رعد و برق و باران و حیات زمین بعد از مرگ و تدبیر امر آسمان و زمین به امر خدا نیز بخشی دیگر از محتوای این سوره است.
همچنین سخن از توحید فطرى بعد از بیان دلایل آفاقى و انفسى براى شناخت خدا و بیان این مطلب که تسبیح و حمد در همه حال براى خدا است و سپس بازگشت به شرح و تبیین حالات افراد بىایمان و گنهکار و ظهور فساد در زمین بر اثر گناهان آنها و اشارهاى به مسئله مالکیت و حق ذىالقربى و نکوهش از رباخوارى و بازگشت به دلائل توحید و نشانههاى حق و مسائل مربوط به معاد از دیگر مطالب سوره روم است که میتوان به آن اشاره کرد.(تفسیر نمونه، ج 16، ص 356)
تلاوت سوره روم، آیات 17-54 با صدای استاد منشاوی
تا پایان سال جاری سه روز در هفته روزهای یکشنبه، سهشنبه، جمعه یک فایل از تلاوت قراء برتر جهان اسلام از گنجینه تلاوتهای ناب شبکه رادیویی قرآن بر روی تارنمای خبرگزاری ایکنا قرار میگیرد.