غلامرضا نورمحمدی، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات طب اسلامی امام صادق(ع) حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به پیشنهادی که از سوی وی به منظور گفتمان سازی تا نظام سازی در زمینه قرآن و طب مطرح شده، اشاره و عنوان کرد: این طرح یک فرایند 18 مرحلهای است که با گفتمانسازی طب و قرآن آغاز میشود.
وی ادامه داد: این طرح در نشست هماندیشی اساتید طب اسلامی که طی سه سال گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی قم برگزار شده بود، مطرح شد. وظیفه ما پژوهش است و اینکه پژوهش به تولید برسد وظیفه مسئولان اجرایی است که در مورد آن تساهل و تسامح صورت گرفته است.
نورمحمدی با بیان اینکه پس از طرح این پیشنهاد تا کنون هنوز وارد مرحله گفتمانسازی طب و قرآن هم نشدهایم اظهار کرد: پس از گفتمان سازی باید به دنبال رویکردیابی برویم. در این مرحله دو رویکرد وجود دارد.
وی ادامه داد: در رویکرد اول دین، قرآن و روایات یک منبع در کنار پزشکی است و در رویکرد دوم این عوامل مبنایی برای پزشکی محسوب میشود که رویکرد اول منبع گرایی و رویکرد دوم مبناگرایی محسوب میشود.
نورمحمدی با بیان اینکه رویکرد ما باید مبناگرایی باشد گفت: در حال حاضر رویکرد موجود منبع گرایی است که یک طرح از غرب و یک موضوع از دین گرفته میشود و نهایتا نتیجهای دریافت نمیشود.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات طب اسلامی امام صادق(ع) حوزه علمیه قم مراحل بعدی را موضوع یابی و موضوع شناسی دانست و گفت: در این مرحله حوزههایی که میتواند با طب و دین در ارتباط باشد را شناسایی میکنیم.
وی منبع یابی را مرحله بعدی معرفی کرد و گفت: پس از آن باید به دنبال روشها و متدها رفت که روش یابی در مراجعه به منابع مشخص شود. تشخیص روشهای میان رشتهای، حوزی، رشتهای در این مرحله صورت میگیرد.
نورمحمدی، دایرةالمعارف نگاری و تفسیرنگاری را مرحله بعدی برای ایجاد بحثهای پایه دانست و گفت: این سیر به صورت حلقههای زنجیرهای به یکدیگر متصل میشود تا به مرحله نظام سازی برسد.
وی ادامه داد: در این راستا نظام سلامت اسلام، نظام درمان اسلام، نظام تغذیه اسلام و.. شکل میگیرد و زنجیرههای مکتب طب اسلامی را شکل میدهد.