به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین عباسعلی ابراهیمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران صبح امروز، 26 آذرماه گفت: روز وحدت حوزه و دانشگاه از یادگارهای ارزشمند امام بزرگوار ماست. این مسئله هم مثل همه تدابیر و تصمیمهای مهمی که در راه جریان صحیح و اسلامی جامعه ما، آن حکیم عالی مقام و آن انسان والا و بصیر مطرح کردند، یکی از برکات وجودی ایشان بوده و هست و انشاءالله خواهد بود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان مازندران همچنین افزود: 27 آذرماه، یادآور عروج سرخِ مجاهدی خستگیناپذیر و عالمی ربانی، آیتاللّه مفتح است که از پیشروان اندیشه وحدت حوزه و دانشگاه بود. این شهید والامقام در راه تحقق این اندیشه و آرمان بلند که از اندیشه بلند امام راحل(ره) برخاسته بود، تلاشهای بیوقفهای انجام داد. به پاس فعالیتهای چشمگیر شهید مفتح در راه تحقق وحدت حوزه و دانشگاه لزوم ارتباط، همکاری و هم فکری این دو قشر اندیشمند، روز 27 آذرماه که سالروز شهادت دکتر مفتح نیز است روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است.
حجتالاسلام والمسلمین عباسعلی ابراهیمی با اشاره به جایگاه حوزه و دانشگاه در کنار هم افزود: نقش حوزهها در حرکت اسلامی و تربیت جامعه بسیار حساس و سرنوشتساز است. با نگاهی به تاریخ پرفراز و نشیب کشورمان در مییابیم که عالمان دینی همواره سرپرستی و هدایت جامعه را بر عهده داشته و در حوادث و به ویژه مبارزات مردم علیه طاغوت و حکومتهای جائر زمان خویش، پیشاپیش مردم به قیام برخاستهاند. با پیروزی انقلاب و تشکیل حکومت اسلامی و پدید آمدن افقهای تازه، مسئولیت سنگینتری بر عهده حوزویان قرار گرفته است.
وی دانشگاه را دارای جایگاه آموزشی و پژوهشی در حوزه اندیشههای علمی عنوان کرد و رسالت بلند این نهاد علمی را سوق دادن جامعه به سوی مقاصد بلند فرهنگی و اجتماعی دانست و تصریح کرد: دانشگاهیان به عنوان روشنفکرانی که از افق بالاتری به جامعه مینگرند، میتوانند در پیشبرد جامعه به سوی رشد و تعالی نقش بسیار مهمی ایفا کنند.
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیمی در ادامه اظهار کرد: در رژیم منحوس طاغوت، تلاشهای بسیاری برای منزوی کردن روحانیت و از سوی دیگر غربی کردن کشور و نهادهای فرهنگی و آموزشی، به ویژه دانشگاهها، صورت پذیرفت. با پیروزی انقلاب و در سایه رهبری امام(ره) دو قشر روحانی و دانشجو برای پیروزی انقلاب اسلامی پیشگام شدند.
وی بیان کرد: روحانی و دانشجو با درک موقعیت حساس و مهم خود همواره نقش خود را در انقلاب حفظ کردند و پیشاپیش سایر اقشار برای ایفای مسئولیتهای خویش وارد عمل شدهاند. به دلیل اهمیت نقش این دو قشر در هدایت جامعه است که وحدت میان آنها همواره مدّ نظر امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بوده و هست.
این مسئول فرهنگی استان همچنین گفت: وحدت حوزه و دانشگاه راهبرد اساسی امام خمینی(ره) برای تحقق اسلام ناب محمدی است و بدون این وحدت، انقلاب اسلامی کم فروغ است. هم چنین وحدت و همکاری این دو پایگاه فکری ـ فرهنگی جامعه، برای حفظ فرهنگی اصیل، در مقابل هجوم ارزشهای غربی، ضروری است.
ابراهیمی وحدت و همکاری میان این دو نهاد را نه یک وحدت فیزیکی و شکلی، بلکه تقارب و یکی شدن در مبانی معرفت شناختی، ارزشهای فرهنگی و دغدغهها و حساسیتهای سیاسی ـ اجتماعی عنوان کرده و بر استمرار این وحدت الهی تأکید کرد.
وی ادامه داد: اگرچه در راه وحدت حوزه و دانشگاه تلاشهای بسیاری صورت گرفته، اما کارشکنیهای متعددی نیز در راه مقابله با این هدف شکل گرفته است. بدون شک هستند کسانی که میخواهند بار دیگر بین این دو مرکزِ ارزشمند و میان این دو قشر مهم و تأثیرگذار جدایی افکنند، ولی کسانی که دشمنان نظام اسلامی را میشناسند نباید اجازه دهند تا غبار کدورت، فضای آکنده از مهر و و جوّ سالم علمی کشور را تیره و بیمار کند.
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیمی در پایان گفت: روز وحدت حوزه و دانشگاه فرصت خوبی است برای طرح مجدّد و عالمانه این موضوع و آسیبشناسی و آفتزدایی از این شجره طیبه و تحکیم یکی از بزرگترین آرمانهای انقلاب اسلامی است.