کد خبر: 2620458
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۱
در این شب‌ها مطرح شد؛

تربیت دینی؛ سبب‌ساز استحکام بنیان خانواده/ ابراز محبت در خانواده را جدی بگیرید

گروه جامعه: حجت الاسلام سید مهدی طباطبایی در مورد حضور فضای دینی در خانه و خانواده گفت: دین اگر در خانواده‌ای حاکم شود با خود حرمت می‌آورد و نیازهای اعضای آن تامین می شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، برنامه «این شب‌ها» سه‌شنبه، 25 آذر ماه ساعت 23:30 با اجرای علی درستکار با موضوع تربیت براساس  سیره اهل بیت علیهم السلام به صورت زنده پخش شد.

خانواده مدل کوچکی از جهان است

حجت الاسلام سید مهدی طباطبایی در این برنامه گفت: بنیاد و محوریت جهان هستی و طبیعت، خداوند متعال است حال اگر خانواده را مقیاس کوچکی از طبیعت بدانیم، پدر محور و مدیر خانواده است هر چند در خانواده هر فرد نقش‌های اجتماعی متفاوتی دارد.

وی ادامه داد: اما سهم عاطفی همه اعضا باید در تناسب و تعادل باشد؛ عواطف در خانواده باید در جریان باشد و همه از آن بهره مند گردند تا جذب محبت‌های بیرون از خانواده نشوند. کودک محبت شما را می‌بیند و کم محبتی موجب ناهنجاری و عقده می‌شود.

طباطبایی در ادامه به موضوع گفتگو در خانواده اشاره کرد و گفت: در خانواده‌های کمال یافته اعضای آن با هم در مورد مسائل مختلف گفتگو می‌کنند و یکدیگر را به صحبت دعوت می‌کنند. بسیاری از کودکان مایل به به بیان دیدنی‌ها و شنیدنی‌های بیرون از خانه هستند، باید به آنها اجازه صحبت دهیم و راهنماییشان کنیم.

نگاه دینی آسیب‌های خانوادگی را کاهش می‌دهد

سید مهدی طباطبایی در مورد حضور فضای دینی در خانه و خانواده گفت: دین اگر در خانواده‌ای حاکم شود با خود حرمت می آورد و نیازهای اعضای آن تامین می شود، بسیار مهم است که بدانیم که همه چیز را نمی دانیم و ادعا نکنیم که آنچه را می دانیم خوب می فهمیم. باید در دانستن و فهم درست همه چیز بکوشیم. نیک ترین دین، دین اسلام و بهترین چیز توجه به خداست. در نگاه دینی فرد می داند که خدایی دارد که وی را بسیار دوست دارد و سلامت وی را می خواهد و خداوند برای خاطر کسی حکمتش را عوض نمی کند، زینب (س) به شهر مدینه بازگشت و گفت هر چه دیدم همه خوب بود چرا که دین بود. دین ادب را حاکم می کند (بی ادب محروم ماند از توفیق رب )، دین تربیتی است که کارهای زشت و بد را متذکر می شود و اجتناب از آنها را تفهیم میکند.

لازمه زندگی مستحکم رعایت آموزه‌های دینی است

وی در ادامه بیان داشت: در مورد دنیای امروزه که عواملی چند (سربازی، دانشگاه، ماموریت، بیماری، فوت، اعتیاد (که محوریت پدر را در خانواده از وی می گیرد) و ...) باعث دوری و جدایی اعضای خانواده از هم می شود و تماس گرم آنان شکل نمی گیرد  بهترین راه حل بازگشت به دین و رعایت آموزه های دینی است.

ابراز محبت در خانواده را جدی بگیرید

سید مهدی طباطبایی این چنین توصیه کرد: ابراز احساسات و عواطف به هر روش که مقدور است باید جریان داشته باشد و در این مهم می‌توان از راه های ارتباطی گسترده امروزه کمک گرفت و از کلمات محبت آمیز بیشتری استفاده کرد و از عدم حضور در جمع خانواده از اعضای آن طلب بخشش کرد.

وی افزود: هرفردی شرایط خود و خانواده خود را به خوبی می داند پس باید خود را برای موقعیت‌های مختلف آماده کند، اگر خانواده‌ای پدر و مادر خود را از دست داد، برادر و خواهر بزرگ حکم پدر و مادر را دارد و باید آن ها را بیشتر تکریم کرد، حتی توصیه می شود که از دوستان و آشنایان نیز غافل نباشیم.

صله رحم رشد مادی ومعنوی را به دنبال دارد

طباطبایی توجه به ارتباط با اقوام در زندگی را یکی از راه های رشد مادی و معنوی دانست وگفت: صله رحم بسیار مقبول است و گره‌های زندگی را باز می کند و دل‌ها را نرم می‌کند و حتی منافع مالی دارد. لازم به خرج‌های گزاف برای دور هم بودن نیست، با مدیریت حتی در تنگدستی نیز می‌توان این کار را کرد. «هر کس که روزی بر او تنگ شود انفاق کند تا خداوند در رحمت را به روی وی بگشاید»

captcha