کد خبر: 2620494
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۳
رادمنش:

شیوه اجرایی سوگواره «خمسه» می‌تواند آسیب‌های نمایش دینی را به حداقل برساند

گروه هنر: در کنار عرصه رقابتی که سوگواره «خمسه» برای ایجاد انگیزه بیشتر میان گروه‌های نمایشی ایجاد کرده است، اجرای هر کدام از نمایش‌ها بیشتر از یک یا دو نوبت می تواند موجب پختگی بیشتر آثار شده که تا اندازه‌ای ضعف‌های فنی نمایش‌ها را برطرف کرده و آسیب‌های نمایش دینی را به حداقل می‌رساند.

علی‌محمد رادمنش، نویسنده و کارگردان تئاتر دینی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: با نویسندگی و بازی نمایش «جان و جن» در بخش خیابانی و با نویسندگی و کارگردانی «اسب‌های سرکش» در بخش صحنه‌ای نخستین سوگواره نمایشی «خمسه» شرکت کرده‌ام.
وی ادامه داد: نمایش خیابانی «جان و جن» که کارگردانی آن را فاطمه رادمنش به عهده دارد و 28 و 29 اجرا خواهد شد با نگاه به نسخ تعزیه روایتگر داستان روح یک اسب و یک جن است که یکی نسبت به جواب نگرفتن نجابت و وفاداری که روزگاری به خرج داده معترض است و دیگری نسبت به عملی که در گذشته انجام داده است نادم و پشیمان است.
رادمنش تصریح کرد: نمایش صحنه‌ای «اسب‌های سرکش» نیز برگرفته از خطبه 16 نهج‌البلاغه است و بار دراماتیک نکات نغز و ارزنده‌ای که در آن عنوان شده است را به شکل نمایشی تولید کرده‌ایم که از 28 آذر تا دوم دی هر روز ساعت 18:30 در تماشاخانه مهر حوزه هنری به روی صحنه خواهد رفت.
وی با مثبت ارزیابی کردن روند اجرایی نخستین سوگواره نمایشی «خمسه» گفت: اینکه علاوه بر تمرکز ستاد برگزاری این سوگواره بر رقابت میان گروه های نمایشی که به ایجاد انگیزه آنها کمک می‌کند، امکان اجرای بین 4 تا 8 نوبت به هر کدام از نمایش‌های صحنه‌ای فراهم شده است بسیار خوب است و موجب پختگی هر چه بیشتر نمایش‌ها و رفع نواقص آنها می‌شود.
رادمنش در ادامه گفت: با این وجود اگر امکان اجرای بیشتری برای گروه‌های نمایشی مقدور می‌شد، شرکت‌کنندگان این سوگواره مجال بیشتری داشتند که هنرنمایی خود را به طیف گسترده‌تری از مخاطبان به ویژه مخاطبان حرفه‌ای تئاتر و منتقدان عرضه کنند، اتفاقی که پس از رفع نواقص ابتدایی و محتمل اولیه، موجب می شد که تا از رهگذر تضارب افکار کارشناسی و فنی، نمایش‌ها قوام بیشتری پیدا کرده و آسیب‌های آن به حداقل برساند.

captcha