به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابطعمومی وزارت اقتصاد، علی طیبنیا در این نشست که با حضور معاون اول رئیس جمهور، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، رئیس کل بانک مرکزی، وزرای راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت و مدیران عامل بانکهای دولتی و خصوصی برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: با توجه به اینکه شرایط حاکم بر بازار پول سخت است از اینرو خروج از رکود و دستیابی به رشد اقتصادی مستلزم رفع تنگناهای اعتباری و تأمین منابع مالی برای تولید و به ویژه سرمایه در گردش آنهاست، از این رو نظام بانکی اثرگذارترین نهاد در خروج از رکود است.
وزیر اقتصاد انتظار دولت از بانکها را تجهیز هرچه بیشتر منابع مالی تولید برای خروج از رکود عنوان کرد و با انتقاد از تمایل برخی از بانکها به بنگاهداری گفت: کاملا به دلایل بنگاهدارشدن بانکها آشنائیم، اما میدانیم که برخی تمایل دارند منابع خود را به سمت بنگاهها و منافع خود ببرند.
طیبنیا با بیان اینکه بانکها باید به فکر سودآوری و منافع سهامداران خود هم باشند، یادآور شد: اما مهمترین مسئله فعلی چرخش اقتصاد و روند مثبت تولید است که این مسئولیت بزرگ برعهده نظام بانکی خواهد بود.
علی طیبنیا در این نشست که در راستای برنامه خروج از رکود و ایجاد رونق اقتصادی در کشور برگزار شد با گلایه نسبت به رقابتی که بین مؤسسات مالی و خصوصی شکل گرفته، گفت: زمینه تامین مالی بنگاههای اقتصادی با این وضعیت چندان مساعد نیست و آنها باید به سمت فراهمکردن این شرایط پیش بروند این در حالی است که افزایش هزینههای مالی در طول تاریخ به میزان گستردهای افزایش یافته به طوری که نرخ سود اسمی بالاتر از تورم بود و هزینه سنگینی دارد.
وی افزود: بانکها باید به رقابت ناسالم در بازار پول پایان داده و افزایش نرخ سود جای خود را به کاهش نرخ هزینه مالی بدهد.
طیبنیا تصریح کرد: هدفی که از خصوصی سازی از نظام بانکی دنبال می شود در پرتوی رقابتی که در مؤسسات مالی و خصوصی به وجود میآید زمینه کاهش هزینه تأمین مالی بنگاههای اقتصادی کشور را فراهم میکند.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه معوقات بانکی به عنوان یکی از مشکلات آنهاست، اظهار کرد: بحث جدی دیگر برای بانکها مطالبات غیرجاری و تفکیک بین مشتریان خوشحساب و بدحساب است، در عین حال با مشتریانی که در تولید مشغول بوده و نقش مثبت دارند، باید مدارا شود.