وحید خلیلی اردلی، سرپرست جهاد دانشگاهی استان چهار محال و بختیاری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با بیان اینکه هر اندیشهای با هنر گره بخورد، ماندگارتر میشود و مخاطبان بیشتری را جذب خود میکند، افزود: بهترین کارکرد در این باره آن است که معارف دینی و قرآنی را با هنر روز که بخشی از آن، تکنیکهای فضای مجازی و هنر مدرن است، تلفیق کرده و آن را به مخاطب ارائه کنیم.
وی در پاسخ به اینکه جهاد دانشگاهی در ضمن انتشار آثار بسیار در حوزههای مختلف چطور میتواند به حوزه قرآن ورود پیدا کند، گفت: پورتالهای جهادهای دانشگاهی میتوانند در نشر قرآنی فعال شوند که یکی از اقدامات در این زمینه، انتشار مجله تخصصی با موضوع هنر و ادبیات و قرآن است.
خلیلی در ادامه این مطلب اظهار کرد: در این راستا میتوان فضای مجازی را هم وارد کرد. منظور از ادبیات در این حوزه، زبان و ادبیات است، یعنی ارتباط خط و زبان فارسی، هنر ایرانی ـ اسلامی و فضای مجازی با قرآن در قالب نشریات برای جامعه توضیح داده شوند.
وی افزود: اگر بتوان درباره ارتباط این سه حوزه با قرآن کریم اقدام به اعلام فراخوان و انجام پژوهش و مطالعه و تحقیق جامعه دانشگاهی کرد، میتوان منشأ اثرات بسیار خوبی شد.
این پژوهشگر عنوان کرد: در این حوزه جا دارد که فراخوانی در حوزه فرهنگی و به صورت گستردهتر، درباره قرآن و دیدگاه هنر، ادبیات و فضای مجازی درباره سرمایههای عظیم ایران اعلام کنیم.
به عقیده خلیلی، رابطه این موارد با قرآن کریم میتواند در قالب کتاب، پژوهش، فضای مجازی و وبلاگنویسی ارائه شود که قطعاً کاری مفید خواهد بود و از طرف جامعه دانشگاهی نیز قطعاً پاسخهای مناسب شنیده میشود.
وی عنوان کرد: در هر زاویهای از فضای مجازی غفلت کنیم، دچار خسارتهای جبرانناپذیری میشویم. هر چه این حوزه را واکاوی کنیم و بشکافیم که چطور میشود از ظرفیتهای مجازی برای معرفی و ارائه مبانی قرآنی بهره بگیریم، رشد بیشتری خواهیم کرد.
خلیلی با بیان اینکه این حوزه خیلی جای کار دارد، ادامه داد: فضای مجازی در حال پوستاندازی است و مدام باید برای آن برنامه داشته باشیم و قرآن را در آن معرفی کنیم. در زمینه هنر و ادبیات هم این طور است. این دو با زمان جلو میروند و محصول زمان هستند؛ معارف دین هم هر چه با نیاز روز با ذائقه نسل جوان تعریف شود، موفقیتهای بیشتری حاصل میکند.
وی در پاسخ به اینکه نویسندگان باید به چه مواردی در این حوزه بپردازند که تاکنون از آن غفلت کردهاند، اظهار کرد: به نظر من از گذشته تا الان کارهای ارزشمندی انجام شده است و بزرگان حوزه ادبیات به موضوعات بسیاری در این باره پرداختهاند.
خلیلی گفت: هم در زمینه هنرهای قرآنی و آرایههای قرآن و عمق معارف قرآنی پرداخته شده است و هم رابطه آن با شعر و معارف فارسی، ولی آنچه که الان خیلی نیاز است اینکه بر اساس اقتضائات و نیاز نسل امروز بهتر است این آثار دوبارهنویسی شوند و بعد از اینکه تولید محتوای جدید صورت گرفت، نیازسنجی مخاطب امروز بهترین مسئله است.