سیدعلی حسینیزاده، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به موضوع هدایت شبکههای اجتماعی موبایلی و آسیبهای موجود آن اظهار کرد: آنقدر تعداد اپلیکیشنهای موبایلی است که نمیتوان استفاده از آن را برای هر کسی را منع کنیم بنابراین باید استفاده از آن را آزاد گذاشت.
مدیریت مناسب راه حلی برای مقابله با آسیبهای شبکههای اجتماعی است
وی ادامه داد: مدیریت مناسب یکی از راههای مقابله با آسیبهای شبکههای اجتماعی موبایلی است. باید هم مدیریت واحد بر خانواده داشت و هم اینکه این مدیریت را بر استفاده از ابزار داشته باشیم که این آموزش مدیریت ابزارها و وسایل می تواند مدیریت خود والدین در خانه و فرزندان باشد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصریح کرد: اگر والدین حتی در استفاده از تلویزیون برنامه داشته باشند و زمانی را به خانواده اختصاص دهند قطعا فرزندان هم به مرور یاد خواهند گرفت که همه زمان را در اختیار این وسایل ارتباطی نگذارند. موبایل و اپلیکیشنها هم تفاوتی با تلویزیون ندارد. والدین باید ابتدا از خودشان آغاز کنند و همه زمان را به این برنامهها اختصاص ندهند.
منع استفاده از وسیله ارتباطی شخصی پیش از ورود به دانشگاه
وی بیان کرد: از دیگر راهکارها این است که خانوادهها تا پیش از آنکه فرزندانشان به دانشگاه بروند، هیچ وسیله ارتباطی را به صورت شخصی در اختیارشان قرار ندهند. لزومی ندارد که فرزندان از همان مقطع ابتدایی و راهنمایی، موبایل شخصی یا سیستم شخصی داشته باشند.
اصل مشکل از عدم روحیه مدیریت والدین شروع میشود
حسینیزاده اظهار کرد: اصل مشکل از جایی آغاز میشود که والدین روحیه مدیریت درست را ندارند و برخورد مناسبی ندارند. زمانی که والدین خودشان رعایت به این اصول نباشند، قطعا نمیتوان چنین نظارتی بر فرزندان داشت.
دچار مدیریت متناقض هستیم
وی افزود: متأسفانه ما دچار مدیریت متناقض هستیم. یعنی رسانهای همچون صداوسیما به تبلیغات وسایل و ابزارهای لوکس میپردارد درحالی که خانوادهها را تشویق به سادهزیستی میکنیم. زمانی که هر روز چنین تبلیغات و تنوعاتی را شاهد هستیم که البته امکان خرید این وسایل بیشتربرای خانوادههای سطح بالای جامعه است بنابراین همه خانوادهها که در یک طبقه قرار ندارند و در نهایت فرزندان این دو دسته از خانوادهها در کنار هم قرار میگیرند و دچار مشکلاتی خواهند شد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصریح کرد: چارهای نداریم جز آنکه نظام تربیتی از بالا به پایین(والدین بر فرزند) و پایین به بالا(فرزند بر والدین) باشد. یعنی هر دو یکدیگر را مدیریت کنند.
وی بیان کرد: با مدیریت ناقص پیش رو هر اندازه تلاش کنیم، همه موارد خنثی خواهد شد. خانوادهها باید با مدیریت خودشان فرزندان را تربیت کنند. این مدیریت از مسئولیتپذیری آغاز میشود.
حسینیزاده اظهار کرد: خانوادهها باید طبق تأکیدات اسلام اصول را رعایت کنند یعنی در تربیت فرزندان از افراط و تفریط، سختگیری و سهلگیری دوری کنند و اعتدال را پیش روی خود قرار دهند.
وی افزود: اگر اعضای اصلی خانواده خود فردی مسئولیتپذیر باشند و ملزم به رعایت اصول اخلاقی و دینی شوند، فرزندانشان عاقبت هدایت شده خواهند بود.