کد خبر: 2624739
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۰
قاری عراقی در گفت‌وگو با ایکنا:

داشتن سبک خاص در قرائت نیازمند تسلط بر مقامات قرآنی است

گروه بین‌الملل: قاریان زمانی‌ می‌توانند دارای سبک خاصی در قرائت قرآن باشند که تسلط در مقامات قرآنی و رعایت احکام تجوید و وقف و ابتدا در اثر استماع و تمرین ملکه ذهن آن‌ها شده باشد.

عبدالعلی محمد قاسم الصادقی، نماینده عراق در رشته قرائت پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: تمامی قاریان در ابتدا به‌ صورت محض از دیگر مشاهیر قرائت تقلید می‌کنند و زمانی می‌توانند دارای سبک خاصی در قرائت قرآن باشند که تسلط بر مقامات قرآنی و رعایت احکام تلاوت و تجوید و وقف و ابتدا در اثر استماع و تمرین ملکه ذهن آن‌ها باشد و تمامی این موارد قاری را در داشتن روش قرائت مختص و مستقل کمک خواهد کرد.
وی افزود: قاریان پس از گوش‌دادن و تمرین فراوان، تلاش می‌کنند که مقامات و قواعد وقف و ابتدا و احکام تجوید مکله ذهن آن‌ها باشد و همین امر آن‌ها را در یافتن روش مستقل و خاص خود یاری می‌کند، اما در کل قرائت از تقلید خارج نخواهد شد و تمامی قراء باید پیرو یکی از مکاتب قرآنی باشند.
این قاری عراقی به انواع مکاتب قرآنی اشاره کرد و گفت: ما نمی‌توانیم مکاتب قرآنی را بریگدیگر ترجیح و برتری دهیم، زیرا برخی از این مکاتب بر ادای معنوی و برخی دیگر بر ادای فنی در قرائت تمرکز دارند.
وی با اشاره به این‌که مکتب قرآنی استاد «مصطفی اسماعیل» یک مکتب فنی است، گفت: بیشتر مکاتب قرآنی قدیم و مکتب «شحاتی» بر جانب فنی قرائت تمرکز دارند.
عبدالعلی محمد قاسم ‌الصادقی تصریح کرد: از جمله مکاتبی که بیشتر بر جنبه معنوی در قرائت تمرکز دارند، می‌توان به مکتب «محمد صدیق المنشاوی» اشاره کرد.
وی گفت: من در ابتدای قرائت از مرحوم «محمد صدیق المنشاوی» و «عبد الباسط عبدالصمد» تأثیر پذیرفتم، سپس به قرائت دیگر قاریان مصری همچون «متولی عبدالعال» و مرحوم «محمد اللیثی» گوش فرا دادم و از آن‌ها در برخی از امور و مقاطع صوتی و طبقه‌های صوتی تأثیر پذیرفتم و تأثیراتی نیز از مکتب قرآنی «شحاتی» پذیرفتم.
نماینده عراق در رشته قرائت پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان در ادامه این گفت‌وگو به مسابقات و فعالیت‌های قرآنی در عراق اشاره کرد و گفت: فعالیت‌های قرآنی به‌طور کلی در عراق دارای وضعیت مطلوبی است و ما شاهد این فعالیت‌ها در سطح مدارس و مراکز قرآنی هستیم، اما در بخش دانشگاه‌ها متأسفانه فعالیت‌های قرآنی هنوز به وضعیت مطلوب نرسیده‌ است و ما در این بخش نیازمند فعالیت‌های بیشتری هستیم.
وی به نقش و تأثیر مسابقات قرآنی در اتحاد نسل جوان مسلمان اشاره کرد و گفت: مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان در این زمینه نقش مهمی ایفا می‌کند، زیرا در این مسابقات شرکت‌کنندگانی از کشورهای سراسر جهان حضور می‌یابند و با هم آشنا می‌شوند و این رقابت‌ها قرآنی این فرصت را برای افراد مهیا می‌کند تا بتوانند از سبک‌ها و شیوه‌های جدید اطلاع پیدا کنند.
عبدالعلی محمد قاسم الصادقی، قرائت قرآن را از ده سالگی آغاز کرده و تاکنون فعالیت‌های قرآنی فراوانی انجام داده است که از جمله این فعالیت‌ می‌توان به شرکت در مسابقات ملی قرآنی در عراق و مسابقات استانی در نجف اشرف اشاره کرد؛ وی در سطح ملی در سال 2007 میلادی، مقام نخست را به خود اختصاص داد و نیز در مسابقات استانی در نجف اشرف در سال 2004 میلادی مقام نخست و در سال 2005 میلادی مقام دوم را کسب است.
از دیگر فعالیت‌های این قاری عراقی، شرکت در محافل و برنامه‌های قرآنی و برگزاری دوره‌های آموزش قرائت در برخی مدارس نجف اشرف است، وی اکنون در مرکز قرآنی مسجد کوفه مشغول به فعالیت است.

captcha