کد خبر: 2624973
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۸
حجت‌الاسلام اسماعیلی:

عملی شدن نیت واقفان، فرهنگ وقف را در جامعه نهادینه می‏‌کند

گروه اجتماعی: مسئول امور روحانیان استاندار چهارمحال و بختیاری نیازسنجی در وقف را از نیازهای ضروری جامعه امروز دانست و گفت: عملی شدن نیت واقفان علاوه بر اینکه فرهنگ وقف را در جامعه نهادینه می‌کند در گرایش مردم به سمت وقف نیز تأثیر شگرف دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجت‌الاسلام مسلم اسماعیلی، مسؤل امور روحانیان استاندار چهارمحال و بختیاری یکم دی‌ماه در همایش استانی «یاوران وقف»، وقف را مایه جاودانگی و ماندگارشدن یاد و ذکر آدمی در دنیا و آخرت دانست.

وی به جایگاه وقف در سیره و زندگی ائمه اطهار(ع) اشاره و خاطرنشان کرد: وقف در سنت و سیره پیامبران و ائمه اطهار(ع) از ارزش و جایگاه بسیار بالایی برخوردار بوده ‌است تا جایی که پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) چاه‌ها و زمین‌هایی را با زحمت و تلاش ایجاد  و آن را در راه خدا وقف می‌کردند.

و مسئول بعثه مقام معظم رهبری در حج و زیارت استان همایش بی‌نظیر پیاده روی اربعین حسینی را نمونه بارز و بی‌بدیل وقف مال و جان در راه خدا و اولیا‌ الهی دانست و تصریح کرد: تمام کسانی که در این همایش بزرگ شرکت کردند پرچم‌دار و فرهنگ سازان سنت حسنه وقف به بشریت بودند؛ چرا که از تمام هستی و امکانات خودشان در راه زنده نگه داشتن اسلام و خدمت به زائران امام حسین(ع) گذشتند.

وی با بیان اینکه مال و ثروت آدمی فانی و از بین رفتنی است، تنها راه ماندگاری و بقای اموال و دارایی‌ها را در وقف آنها در راه خدا بیان کرد و افزود: بنا بر فرموده پیامبر اکرم(ص) پرونده اعمال انسان بعد از مرگ او بسته خواهد شد بجز آنجایی که انسان مال و دارایی خود را در راه خدا وقف کرده باشد و ثواب آن وقف بر پرونده اعمال او ثبت شود.

اسماعیلی با تأکید بر اینکه سنت حسنه وقف تنها در بخشش مال و ثروت خلاصه نمی‌شود، تصریح کرد: هر قدم، قلم، نفس، فکر و ایده‌ای که در راستای زنده نگه داشتن شعائر دینی و ترویج ارزش‌های اسلامی برداشته و گفته شود به یقین وقف محسوب می‌شود.

مسئول بعثه مقام معظم رهبری در حج و زیارت استان از شهیدان انقلاب اسلامی به عنوان الگوهای بارز وقف یادکرد و افزود: اگر چه شهیدان ثروت و اندخته‌ای برای وقف در راه خدا نداشتند اما راه جاودانگی و ماندگاری خودشان را در وقف جان و هستی دیدند و بر همین اساس در راه حفظ اسلام و ارزش ها وقفی ماندگار کردند.

وی با تأکید بر لزوم حفظ و صیانت از موقوفات، بی‌توجهی و عدم حراست از موقوفات را موجب ناامیدی و دلسردی مردم برای تشویق به سمت سنت حسنه وقف دانست.

اسماعیلی عملی شدن نیت واقفان به معنای واقعی کلمه را یکی از وظایف بسیار خطیر متولیان امر وقف دانست و افزود: عملی شدن نیت واقفان علاوه بر اینکه فرهنگ وقف را در جامعه نهادینه خواهد کرد در جذب و گرایش مردم به سمت وقف نیز تاثیر شگرف خواهد داشت.

وی عمل شایسته به نیت واقف را در گسترش فرهنگ وقف مؤثر دانست و افزود: عملکرد و اقدامات خوب متولیان و ادارات اوقاف موجب ترویج فرهنگ وقف می‌شود.

به گفته  مسؤل امور روحانیان استانداری یکی از اقدامات اساسی نظام اسلامی، احیای نیت خیر واقفین است که این خدمت بزرگ به عهده‌ی سازمان اوقاف و امور خیریه است و موجب رضایت خداوند متعال و خشنودی مردم می‌شود.

وی همچنین بر ضرورت نیازسنجی در وقف نیز تاکید کرد و گفت: اکنون مسئله ازدواج و مسکن یکی از نیازهای ضروری جامعه به ویژه برای قشر جوان محسوب می‌شود که در راستای فرهنگ سازی آن باید دستگاه‌های فرهنگ ساز نقش خود را ایفا کنند.

وی با یادآوری گسترده بودن دایره  وقف افزود: اکنون عرصه‌های متعددی برای وقف وجود دارد که از جمله آنها می توان به  پزشکی، علم و آموزش، تحقیقات و پژوهش، علوم جدید، محیط زیست و ترویج دین به شکل‌های مدرن اشاره کرد.

captcha