کد خبر: 2630802
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۰

سکوت در برابر ترویج گناه جایز نیست

کانون خبرنگاران نبأ/ حسین بصیری‌پور: حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ رضا سبط‌الشیخ انصاری در بیان جایگاه امر به معروف و نهی از منکر گفت: مؤمنین حقیقی در مقابل گناه و خطا بی‌تفاوت و ساکت نیستند.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ رضا سبط الشیخ انصاری، استاد حوزه علمیه دزفول با اشاره به آیه 164 سوره مبارکه اعراف به بیان اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در جامعه پرداخت.

وی به استناد آیه 164 سوره مبارکه اعراف مردمان یک جامعه را متشکل از سه گروه فاعلین، ساکتین، ناهین معرفی کرد و گفت: فاعلین کسانی هستند که با زیر پا گذاشتن حدود و ارزش‌های الهی و فرهنگی و اجتماعی و حقوق شهروندی، مرتکب گناه و کارهای خلاف می‌شوند.

استاد حوزه علمیه دزفول ادامه داد: ساکتین، آنان هستند که شاهد و ناظر گناهانند اما بی‌تفاوت و ساکت هستند. ناهین، یعنی آمرین بالمعروف و ناهین عن المنکر و اینان که مؤمنین حقیقی و مسلمان راستین هستند در مقابل گناه و خطا و بی‌بندوباری و ولنگاری و خطا و بی‌تفاوت و ساکت نبوده و نهی از زشتی‌ها و امر به خوبی‌ها می‌کنند.

وی با بیان اینکه نهی از منکرات و زشتی‌ها، در نزد هر قوم و ملتی، اصلی معقول و مقبول است، تصریح کرد: هیچ انسانی منکر این نیست که خداوند سبحان راه و چاه را با بهترین کلام و بیان، به ما نشان داده است.

سبط‌ الشیخ انصاری عنوان کرد: بارها از زبان بسیاری از ساکتین چنین جملاتی را شنیده‌ایم؛ حرف زدن فایده‌ای ندارد، صحبت و نصیحت و تذکر، بی‌ثمر است. بدون شک، این سخنان به ظاهر ناصحانه و مشفقانه، ناشی از القائات شیطان و به منظور دمیدن روح یأس و نومیدی در مردم متدین مسلمان، نسبت به اصلاح مفاسد و ایجاد امنیت برای مفسدین است.

وی بیان کرد: در روایت أَوْحَى اللَّهُ إِلَى شُعَیْبٍ النَّبِی … خداوند سبحان به حضرت شعیب(ع) وحی می‌فرماید؛ «یکصد هزار نفر از قوم تو معذب به عذاب خواهند شد، شصت هزار نفر از خوبان (ساکتین) و چهل هزار نفر از بدان (فاعلین)». آن حضرت متعجبانه سؤال می‌کند خوبان چرا؟ و چرا بیشتر از بدان؟ و پاسخی که می‌شنود این است؛ برای اینکه با گناهکاران، تبهکاران، خلافکاران مداهنه سازش کرده‌اند.

استاد حوزه علمیه دزفول اظهار کرد: اهل مداهنه، به دلائلی همچون ترسو بودن، عافیت‌طلبی، حفظ موقعیت و کسب منفعت به هر قیمتی، ولو با دین‌فروشی با هرکس و هر چیزی از در صلح و سازش وارد می‌شوند و این بر خلاف دستور رسول خدا(ص) است.

وی با اشاره به روایتی از امیرالمومنین(ع) گفت: حضرت فرمودند «رسول خدا به ما دستور دادند که با اهل معصیت، با چهره‌های عبوس مواجه شویم، نه اینکه به آنان لبخند بزنیم» و این یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از گناه و افزونی گناهکار در جامعه است.

 سبط‌ الشیخ انصاری افزود: «ناهین» قبول ندارند که نهی از منکر و تذکرات آنان بی‌ثمر است و بالفرض و با صرف‌نظر کردن از نتیجه عمل و با انجام تکلیف، می‌خواهند در پیشگاه الهی معذور باشند.

وی با بیان اینکه اهل مداهنه، ساکتین و افراد بی‌تفاوت در مقابل منکرات، ملعون هستند، تصریح کرد: یکی از مواردی که جای تعجب و تأسف بسیار دارد، غفلت و یا تغافل نسبت به زیر پا رفتن حدود الهی، و سکوت در مقابل آن‌هاست.

سبط‌ الشیخ انصاری ادامه داد: این تصور غلطی است که یک مسئول در صدد آن باشد، همگان مرید او باشند و او مراد همگان حتی با نفاق هم حصول چنین امری ممکن نیست. مگر همه مردم آن زمان، از امیرالمؤمنین(ع) خشنود بودند، ملاک و معیار در کارها بایستی رضای خداوند متعال باشد و بس و این عامل پیروزی ما بوده و إن‌شاء‌الله خواهد بود.

وی در پایان اظهار کرد: برگزاری جلسات پرسش و پاسخ، در مورد مسائل دینی و اخلاقی و اجتماعی، یکی از مهمترین نیازهای فرهنگی است که حداقل هفته‌ای یک‌بار، در یکی از مساجد شهر و با حضور سایر مساجد و متدینین، به‌منظور افزودن به بصیرت دینی، که توصیه مقام معظم رهبری به همگان خصوصاً جوانان و اتحاد نیروهای ارزشی است، بایستی برگزار شود.

captcha