کد خبر: 2634917
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۹

وقف سرآمد کارهای خیر است

کانون خبرنگاران نبأ/ حسینعلی ظفری: امام جمعه بجنورد با بیان اینکه وقف سرآمد کارهای خیر است، گفت: در قرآن کریم جهاد با مال و جهاد با جان هم‌وزن هم هستند و کسی که از بخشی از اموالش بگذرد به معنای این است که جهاد اکبر کرده است.‌

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، امام جمعه بجنورد در همایش استانی «یاوران وقف» در آستان مقدس امامزاده سیدعباس(ع) شهرستان بجنورد با تبریک هفته وقف به پرچمداران سنت حسنه وقف، گفت: وقف سرآمد کارهای خیر است. در قرآن کریم جهاد با مال و جهاد با جان هم‌وزن هم هستند و کسی که از بخشی از اموالش بگذرد به معنای این است که جهاد اکبر کرده است.‌

وی با بیان اینکه وقف یک پشتوانه برای امامت، ولایت و ارزش‌های دینی است، افزود: حوزه‌های ما از لحاظ معنوی به خدا و از لحاظ مادی به مردم پیوسته‌اند و از مردم و برای مردم هستند.

قائم مقام نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی با تعریف واژه حسنه در فرهنگ قرآن، عنوان کرد: حسنه در قرآن یعنی هر کار سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... است.

امام جمعه شهرستان بجنورد با اشاره به اینکه از خدا همه چیز و بهترین‌ها را بخواهید، بیان کرد: هر کسی که واسطه شود تا کار خیری انجام بگیرد یا گسترش پیدا کند با انجام‌دهنده عمل خیر شریک خواهد بود و مطمئن باشید که کار خوب گم نمی‌شود و از بین نمی‌رود. شفاعت همانند کمک‌دهنده است و اهل بیت(ع) ما را به‌وسیله آن از گردنه‌ها عبور می‌دهند و ما نیز یاران خیرات و خیران ارزش‌های ماندگار باشیم.

وی بیان کرد: در قرآن کریم اگر خداوند متعال می‌فرماید مرا یاری کنید یعنی دین خدا را یاری کنید و کسی که وقف می‌کند خدا و دین خدا را یاری می‌رساند چون وقف و موقوفات باعث تجمع دینداران در یک مکان و موجب شنیدن کلام خدا می‌شود.

حجت‌الاسلام سیف‌الله سهراب، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی نیز در این مراسم اظهار کرد: عمل وقف یک عمل ماندگار برای همه انسان‌ها است، اگر این نام مقدس را بر خود بنهند. عمل به وقف خیلی ارزشمند است. موقوفه باید به نام وقف برای همیشه ماندگار باشد و بنا به نیت واقف هزینه شود و اجر و پاداش عمل وقف به‌عنوان صدقه جاریه برای واقف خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه در شناسایی موقوفات و ارائه تفکرات و فرهنگ‌سازی وقفی یاری‌گر اداره اوقاف باشیم، گفت: حوزه‌های علمیه، اندیشمندان و مردم خوب در زمینه اینکه بتوانیم وقف را فرهنگ‌سازی کنیم همراه و همگام هستند و ما را یاری خواهند کرد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی در ادامه بیان کرد: استان خراسان شمالی دارای 156 امامزاده است که در یک سوم آن‌ها ساخت‌و‌ساز صورت می‌گیرد و در حال حاضر نیز پی‌گیر هستیم تا هفت امامزاده استان را به‌عنوان میقات‌الرضا(ع) مطرح کرده تا از اعتبارات ملی استفاده کنیم.

سهرابی در پایان از انجام 76 وقف جدید در استان خبر داد و گفت: دیگر وقفیات جدید را باید به سمت نیازمندی‌های روز و در حوزه‌های قرآنی، سلامت وعلم و کسب تحصیل و... سوق بدهیم.

همچنین گلمکانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این همایش با بیان اینکه همه ما بالاخره یک روزی از این دنیا خواهیم رفت و زنده می‌ماند آنچه که از ما در قالب وقف باقی می‌ماند، عنوان کرد: خیران را باید به مقولات مختلفی که وقف می‌تواند در آن‌ها اثرگذار باشد وارد کنیم.

وی با بیان اینکه نگاهمان را به وقف باید تغییر دهیم، افزود: بخشی از وقف‌ها را باید به سمت حوزه سلامت هم سوق بدهیم تا واقفان با ساخت مراکز دیالیز، خرید آمبولانس و ... یاری‌گر این حوزه نیز باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: این جلسه و محفل را به فال نیک می‌گیریم تا پیوند مجددی بین حوزه وقف با سلامت ایجاد شود و دست خیران را به گرمی می‌فشاریم تا در حوزه سلامت نیز سرمایه‌گذاری کنند و به نام خود این عمل را ثبت کنند که نتیجه‌اش کسب رضایت الهی خواهد بود.

حجت‌الاسلام حسن عسگری گلیان نیز به نمایندگی از واقفان در این همایش گفت: وقف یکی از صدقات جاریه است که می‌تواند بعد از مرگ نیز دست انسان را بگیرد.

captcha