به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، شهرت و زیبایی تلاوت استاد محمد صدیق منشاوی ، زبانزد مردم مصر بود و زمانی که مسئولان رادیو، از آن آگاه شدند، خواستند که به رادیو بیاید تا از او امتحانی گرفته شود و در صورت قبولی، به عنوان قاری رادیو به فعالیت بپردازد. اما شیخ، این دعوت را نپذیرفت و اینطور شد که برای مدیر رادیو چارهای نماند جز آنکه تجهیزات رادیو را به محل تلاوت وی منتقل کند.
محتوای سوره حشر
این سوره در مدینه نازل شده و داراى 24 آیه است. این سوره که بیشتر ناظر به داستان مبارزه مسلمانان با جمعى از یهود به نام یهود بنىنضیر است و سرانجام منتهى به بیرون راندن همه آنها از مدینه و پاکسازى این سرزمین مقدس شد، از سورههاى مهم و بیدارگر و تکاندهنده قرآن مجید است که وعده پیروزى در آن به حزبالله داده شده است و در حقیقت این یک نمونه روشن آن پیروزى است. مشتمل بر یک سلسله اندرزها و نصایح کلى نسبت به عموم مسلمانان است و در حقیقت به منزله نتیجهگیرى از ماجراهاى فوق است.
سپس در آیه 21 « لَوْ أَنزَلْنَا هَذَا الْقُرْءَانَ عَلى جَبَلٍ لَّرَأَیْتَهُ خَشِعاً مُّتَصدِّعاً مِّنْ خَشیَةِ اللَّهِوَ تِلْک الأَمْثَلُ نَضرِبهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ یَتَفَکَّرُونَ» توصیف بلیغى از قرآن مجید و بیان تأثیر آن در پاکسازى روح و جان است و در بخش دیگر که آخرین بخش این سوره است و از آیه 22 شروع و به آیه 24 ختم مىشود قسمت مهمى از اوصاف جمال و جلال خدا و اسماء حسناى او را برمیشمرد که به انسان در طریق معرفة الله کمک شایان مىکند. (تفسیر نمونه، ج 23، ص 477-480)
محتوای سوره طارق
این سوره در مکه نازل شده و داراى 17 آیه است. مطالب این سوره عمدتاً بر دو محور دور مىزند؛ محور معاد و رستاخیز و محور قرآن مجید و ارزش و اهمیت آن. اما در آغاز بعد از سوگندهاى اندیشهآفرینى اشاره به وجود مراقبان الهى بر انسان مىکند.
سپس براى اثبات امکان معاد به زندگى نخستین و بدو پیدایش انسان از نطفه، اشاره فرموده، نتیجهگیرى مىکند: خداوندى که قادر است او را از چنین آب بىارزش و ناچیزى بیافریند توانایى بر بازگشت مجدد او دارد و در مرحله بعد به بعضى از ویژگیهاى روز رستاخیز اشاره کرده سپس با ذکر سوگندهاى متعدد و پرمعنایى اهمیت قرآن را گوشزد مىکند و سرانجام سوره را با تهدید کفار به مجازات الهى پایان مىدهد.(تفسیر نمونه، ج 26، ص356)
محتوای سوره فجر
این سوره در مکه نازل شده و 30 آیه دارد. بخش اول این سوره با سوگندهاى متعددى که دارد مقدمهاى براى تهدید جباران به عذاب الهى است. در بخش دیگرى از این سوره اشارهاى به بعضى از اقوام طغیانگر پیشین مانند قوم عاد، ثمود و فرعون و انتقام شدید خداوند از آنان کرده است ، تا قدرتهاى دیگر حساب خود را برسند.
در سومین بخش این سوره به تناسب بخشهاى گذشته اشاره مختصرى به امتحان و آزمایش انسان دارد و کوتاهى او را که در اعمال خیر به باد انتقاد مىگیرد ودر آخرین بخش این سوره به سراغ مسئله معاد و سرنوشت مجرمان و کافران و همچنین پاداش عظیم مؤمنانى که صاحب نفوس مطمئنه هستند مىرود.( تفسیر نمونه، ج 26، ص438)
تلاوت سوره حشر، آیات 18-24، سُوَر طارق، فجر، حمد و بقره، آیات 1-5 با صدای استاد منشاوی
تا پایان سال جاری سه روز در هفته روزهای یکشنبه، سهشنبه، جمعه یک فایل از تلاوت قراء برتر جهان اسلام از گنجینه تلاوتهای ناب شبکه رادیویی قرآن بر روی تارنمای خبرگزاری ایکنا قرار میگیرد.