به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همایش «خطر حرکتهای تکفیری و آثار آن در خدشهدار نمودن اسلام ناب محمدی(ص)» با حضور مسئولان فرهنگی کنیا، نیجریه، مالاوی و نمایندگان ارگانهای مسیحی در «حراره»، پایتخت زیمبابوه برگزار شد.
تعدادی از شیوخ مسلمان این کشور و خبرنگارانی از روزنامه «هرالد» و خبرنگار دفتر رادیو و تلویزیون آفریقای جنوبی در این همایش حضور یافتند.
در ابتدای این مراسم، شیخ اسماعیل دعا، رئیس شورای عالی امور مسلمانان در زیمبابوه در رابطه با اهمیت برگزاری این همایش، گفت: اگرچه ما با پدیده تکفیر در این کشور مواجه نیستیم، امّا شناخت این حرکت میتواند تأثیر بهسزایی در گسترش همزیستی مسالمتآمیز میان تمامی قومیتهای این کشور داشته باشد و از افتادن جوانان کشور در چنین دامهایی جلوگیری کند.
افراطیگری از آموزههای ادیان ابراهیمی نیست
کشیش مالونگا، از شبکه مسیحی تهیلا، گفت: افراطیگری از آموزههای ادیان ابراهیمی همچون مسیحیت و اسلام نیست؛ لذا بر همه دینداران لازم است این نوع حرکتها را تقبیح کنند.
وی با اشاره به مقاله «افراطیگری از دیدگاه ادیان ابراهیمی؛ با نگاه ویژه به مسیحیت»، گفت: لازم است تا جامعه جهانی با جدّیت تمام به مبارزه با حرکتهای تکفیری و افراطی برخیزند و آن را به شدت محکوم کنند.
ریشه تکفیریهای داعش برگرفته از عربستان است
شیخ عبدالله ماکوینجا، رئیس کالج فاطمه زهرا(س) نیز گفت: ریشه تکفیریهای داعش در عراق و سوریه و بوکوحرام در نیجریه در آموزههای سلفی است که از عربستان سرچشمه گرفته است.
وی با تأکید بر بررسی جنایات حرکتهای تکفیری علیه بشریت، گفت: این حرکتها موجب کشتهشدن هزاران انسان بیگناه و آوارهشدن صدها هزار نفر شده است.
رئیس کالج فاطمه زهرا(س) بیان کرد: مسلمانان جهان برای متوقف شدن این حرکتها باید متحّد شوند و مانع از این شوند تا چهره خشنی ار دین مبین اسلام ناب محمدی در ذهن جهانیان نقش ببندد.
بهدور بودن گروههای تفکیری داعش از آموزههای اسلام
کشیش ماتیاس تسینه، نماینده شورای مسیحیت آپوستولیک زیمبابوه از دیگر سخنرانان این همایش بود که در مقالهای با عنوان «افراطیگری و تأثیرات آن بر جامعه بشری»، گفت: این گروههایی که خواستار وادار کردن پذیرش افکار و عقاید خود به دیگران هستند و در این راه از ارتکاب جنایت و کشتار مردم بیگناه هیچگونه ابایی ندارند و از زنان و کودکان بیگناه نیز نمیگذرند، در حقیقت از درک آموزههای دین و معنای آن به دور هستند.
وی ادامه داد: زیرا همه ما میدانیم که اسلام چنین آموزههایی ندارد و ارزشهای والای اسلامی این قبیل اقدامات را تأیید نمیکند.
فریب جوانان مسلمان ناآگاه و پیوستن به داعش
در ادامه، محسن شجاعخانی، رایزن فرهنگی ایران در زیمبابوه با ارائه مقالهای تحت عنوان «خاستگاه و اهداف تکفیری»، گفت: حرکتهای تکفیری موجود نظیر داعش در عراق و سوریه و بوکوحرام در نیجریه گروههای منفکشده از القاعده هستند که در اواخر دهه 1980 میلادی توسط ایالات متحده آمریکا به وجود آمده و حمایت شدند تا از این طریق از نفوذ و گسترش تفکر کمونسیم جلوگیری کنند؛ لذا همه نوع کمک مالی و تسلیحاتی در اختیار این گروه تندروی تروریستی قرار دادهاند.
وی افزود: شواهد موجود حاکی از این است که بر خلاف آنچه این گروههای تکفیری اظهار میکنند، هدف آنها صرفا دستیابی به ثروت و قدرت است و متأسفانه برخی از جوانان مسلمان ناآگاه نیز فریب آنها را خورده و از نقاط مختلف جهان به آنها پیوستهاند.
سپس، پریموس ماپورانگا، استاد دانشکده فلسفه و ادیان دانشگاه زیمبابوه، گفت: به طور قطع حرکتهای تکفیری که در خاورمیانه و آفریقا در جریان است، چهره اسلام اصیل را در اذهان کسانی که با آموزههای این دین ابراهیمی آشنایی ندارند، خدشهدار میکند.
افراطیگری معلول تفسیر نادرست از آموزههای کتب آسمانی است
وی افزود: افراطیگری معمولاً معلول تفسیر نادرست از آموزههای کتب آسمانی توسط کسانی است که معتقد به انحصارگرایی بوده و بر دیگران تأثیر دارند و آنها را وادار به ارتکاب جرم و خشنونت میکنند.
در بخش پایانی این مراسم، امیننژاد، سفیر ایران گفت: افراطیگری دینی مقوله جدیدی نیست، امّا متأسفانه در عصر حاضر از سوی قدرتهای خارجی و با هدف ایجاد تفرقه در جهان اسلام مورد حمایت قرار گرفتها است و در حقیقت افراطیون بازیچه دست این قدرتها هستنتد و به دروغ لباس اسلامخواهی به تن کردهاند.