کد خبر: 2645741
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۱
سعید رحمانی:

برگزاری مسابقات قرآن به تنهایی یک دوره آموزشی است/ بازگشت متسابقان با ارتقاء دانش قرآنی

گروه فعالیت‌های قرآنی: فعال قرآنی کشورمان با بیان اینکه برگزاری مسابقات قرآن به تنهایی یک دوره آموزشی است، گفت: متسابقان پنجمین مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان با کوله‌باری از کسب دانش قرآنی به کشور خود بازگردند.

سعید رحمانی، قاری و فعال قرآنی کشورمان، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان توانسته است جایگاه مطلوبی را در بین رقابت‌های قرآنی در رده بین‌المللی به دست بیاورد، گفت: فضایی که از طریق انس با قرآن در کشور اسلامی ایران و در حاشیه مسابقات به وجود می‌آید، می‌تواند به عنوان یک نقطه وحدت‌بخش مشترک و حلقه اتصال فرهنگ‌های اسلامی باشد.
وی افزود: برگزاری مسابقاتی مشابه با مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان می‌تواند برخی مسائل که در سال‌های گذشته از طریق القائات استکبار و کشورهایی که در زمینه دشمنی با ایران فعالیت‌هایی را انجام داد‌ه‌اند و در پی ایجاد تفرقه در بین صفوف امت‌های اسلامی بود‌ه‌اند خنثی کند.
این داور مسابقات قرآن با بیان اینکه این مسابقات بی‌نظیرترین مسابقات در نوع خود است، تصریح کرد: در بحث برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن، کشورهای متعددی اهتمام به برگزاری مسابقات کرد‌ه‌اند اما اینکه مسابقاتی در رده دانشجویان و در سطح بین‌المللی برگزار شود، ایده و فکر جدید و نویی بود که توسط جهاد دانشگاهی و در جمهوری اسلامی ایران به اجرا درآمد.

این فعال قرآنی کشورمان اظهار کرد: برگزاری این مسابقات نقطه عطفی در فعالیت‌های قرآنی در حیطه بین‌المللی خواهد بود اما به این شرط که به تجارب و دستاوردهای گذشته هر چند که ارزشمند هستند دلخوش نکنیم، هر سال و هر دوره باید از ادوار گذشته بهتر و به روزتر باشد. گروه‌هایی که پشت این مسابقات هستند و به عنوان اتاق فکر موارد تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی را انجام می‌دهند باید از افراد خوش فکری انتخاب شوند و زمان برگزاری مسابقات به زمان بسیار پرباری تبدیل شود.

برگزاری مسابقات قرآن به تنهایی یک دوره آموزشی است
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که این مسابقات توانسته است جایگاه واقعی خود را پیدا کند، خاطرنشان کرد: به مجموعه این کار می‌توان به عنوان یک فعالیت مثبت نگاه کرد و نمره‌ای که تاکنون کسب کرده است نمره قابل قبولی است چرا که توانسته است دستاورهای خوبی را برای فعالیت‌های قرآنی کشورمان به همراه داشته باشد. تأکید من بر این است که در کنار هر مسابقه‌ای باید آموزش نیز در نظر گرفته شود هر چند که خود مسابقات یک دوره آموزشی است.
رحمانی بیان کرد: در کنار مسابقات باید آموزش‌های تخصصی و کلاسیک برای شرکت کنندگان و عموم مردم در نظر گرفته شود. در واقع این آموزش‌ها باید به گونه‌ای باشد که فردی که وارد مسابقات می‌شود، اگر صاحب هیچ رتبه‌ای در مسابقات هم نشود احساس رضایت کند و از آموزش‌هایی که به او داده شده است اغنا شود. در واقع خروجی مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان باید شرکت کنندگانی ارتقاء‌یافته با استفاده از آموزش‌های حاشیه‌ای باشد.
این فعال قرآنی گفت: اگر این ظرفیت در مسابقات ایجاد شود، شرکت کنندگان بیشتری راغب به حضور در مسابقات خواهند شد و حاضران در مسابقات، حضورشان را تنها محدود به کسب مقام نمی‌دانند و تلقین‌ها و تفکرات منفی که اگر مقام نیاورده است حاصل ناداوری و یا مسائل دیگر بوده است نیز از بین خواهد رفت. در چند سال اخیر کارهایی صورت گرفته است اما به نظر من بسیار کم رنگ بوده است و در این بعد باید شدت فعالیت‌های بسیار بیشتر شود.
وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو در مورد حضور بانوان در مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان اظهار کرد: نفس حضور بانوان در مسابقات و محافل انس با قرآن کریم مثبت است و فضای فرهنگی جامعه قرآنی نخواهد شد مگر اینکه بانوان را به سمت و سوی قرآن بکشانیم، اما اینکه بانوان ما باید در کجای این پازل قرآنی قرار بگیرند یک مسئله مهم است که باید به آن توجه جدی شود.

رحمانی با تأکید بر اینکه هر کاری که صورت می‌گیرد باید تمام الزمات کار در کنار آن دیده‌ شود، گفت: به نظر فضاهای لازم در زمینه‌های دیگر برای بانوان فراهم نشده است که بخواهیم زمینه حضور آنها در مسابقات بین‌المللی را فراهم کنیم، اگر آن ظرفیت‌های دیگر آماده شد، آن وقت مسابقات خودبه‌خود برای آنها تعریف خواهد شد.
این داور مسابقات قرآن افزود: در سالیان اخیر فاصله فعالیت‌های قرآنی بانوان و آقایان کمتر شده است اما به نظر می‌رسد هنوز در زمینه فعالیت‌های تخصصی و در زمینه انس عمومی با قرآن نتوانسته‌ایم ظرفیت‌های کامل را برای بانوان ایجاد کنیم و باید نیازسنجی‌هایی صورت بگیرد. باید دید که در جامعه بانوان کشورمان در زمینه فعالیت‌های قرآنی چه نیازهایی وجود دارد تا احصاء شوند و آن وقت بببینیم که حضورشان در مسابقات قرآن در کجای این نیازها قرار دارد.
وی تصریح کرد: برای اجرای فعالیت‌ها در هر زمینه‌ای و از جمله قرآن کریم باید اولویت‌بندی‌های خاصی صورت بگیرد، بنابراین ما در زمینه فعالیت‌های قرآنی بانوان هنوز نیازسنجی خاصی را انجام نداده‌ایم و ظرفیت‌ها را ندیده‌ایم، اگر این کارها صورت بگیرد و نیازها احصاء شود آن وقت مشخص خواهد شد که حضور بانوان در مسابقات بین‌المللی در چه اولویتی قرار دارد.
رحمانی یادآور شد: قبل از هر گونه کار کارشناسی و نیازسنجی شاید برخی جرقه‌هایی که فکر می‌کنیم ممکن است مثبت باشد، بعضاً می‌تواند آسیب‌زا هم باشد، زمانی که کار هم صورت می‌گیرد باید مرتب رصد شود و بازخوردهای آن گرفته شود تا در راستای آن ارتقاء ایجاد کرد. باید توانمندی‌ها را به روز نگه داشت و از همه ظرفیت‌های کارشناسان به بهترین نحو استفاده شود.

captcha