به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحیمقدم، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، امروز، دوشنبه، 8 دیماه، در دومین همایش «وقف و اقتصاد» با تبریک ایام ولادت پیامبر گرامی اسلام (ص) اظهار کرد: اعمال انسان در این دنیا با مرگش پایان پیدا میکند و پس از مرگ، دیگر نمیتواند کاری انجام دهد که برای خود ثواب الهی کسب کند الا به سه طریق که یکی از آنها این است که یک سنت حسنه را بنیانگذاری کند و دیگران از او تبعیت کنند.
رئیس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: دوم صدقه جاریه است و وقف همان صدقه جاریه است و مادامی که این موقوفه باقیست، صاحب وقف اجر میبرد و سومین عامل، داشتن فرزند صالح است که باعث دعا و کسب صواب برای پدر و مادر خواهد بود.
مصباحیمقدم تأکید کرد: در اهمیت وقف، همین بس که امیرالمؤمنین علی(ع) از نخستین کسانی هستند که وقف را بنیان گاشتند و این موضوع نشاندهنده اهمیت وقف است. درباره اهمیت موقوفات کشور ما هم باید گفت که برخی از صاحبنظران گفتهاند که حدود یک سوم زمینهای کشاورزی و باغات کشور موقوفه بوده است که سه بار اسناد موقوفات توسط حکام از بین رفته است.
وی افزود: اگر این اسناد احیا شود به عظمت وقف در اقتصاد ایران پی میبریم و یکی از نکات قابل توجه در یان زمینه، این است که امروزه بخشی از نیازمندیهای اقتصاد کشور را وقف برطرف میکند. نکته دیگری که باید دانست این است که وقف صرفا یک اقدام اقتصادی نیست بلکه اقدامی برای حاکم کردن معنویت بر اقتصاد است و امور مادی کشور است و اسلام به این وسیله اقتصاد را با معنویت و خیرخواهی همراه کرده است.
وی ادامه داد: امروزه در کشورهای دیگر هم وقف وجود دارد و بنده در کشور روسیه دانشگاه وقف را مشاهده کردم که البته متعلق به مسلمانان بود اما در میان مسیحیان نیزسنت وقف وجود دارد بنابراین باید جامعه ما هم برای تأمین نیازمندیها جامعه از وقف استفاده کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس عنوان کرد: بنده از سازمان اوقاف و امور خیریه به دلیل اقداماتش از جمله تأسیس معاونت بهرهوری تشکر میکنم و نکته دیگری که باید به آن اشاره کنم موضوع احیای موقوفات است که مقاومتهایی در برابر آن وجود دارد؛ چراکه منافع برخی را به خطر میاندازد و سازمان اوقاف باید در این زمینه با قاطعیت برخورد کند.
وی ادامه داد: بنده پایاننامهای را راهنمایی کردم که موضوعش وقف سهام و وقف پول بود که ما اثبات کردیم وقف سهام هیچ اشکالی نداشته و وقف پول جای بحث دارد و حرف من این است که وقف را به املاک منحصر نکنیم بلکه کاری کنیم که اگر کسی 100 هزار تومان هم دارد وارد عمل وقف شود.
مصباحیمقدم در پایان تأکید کرد: ما در کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار اجازه دادیم شرکتهای سهامی وقف تأسیس شده و وارد بازار بورس شوند و این شرکتهای وقفی در حال راهاندازی هستند و این موضوع باعث خواهد شد هر خانوادهای بتواند در عمل وقف مشارکت کند و در چنین جامعهای است که همبستگی اجتماعی به وجود میآید.