به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) همایش «نقش قوه مقننه در شناسایی، ثبت، ضبط و نشر آثار دفاع مقدس» صبح امروز، دوشنبه 8 دی، با حضور علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در محل مجلس مشروطه برگزار شد.
در این همایش که به همت فراکسیون تازه تأسیس دفاع مقدس برگزار شد برخی شخصیتهای کشوری و لشکری از جمله محمدباقر نوبخت، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، حجتالاسلام و المسلمین محمدحسن ابوترابی فرد، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی، کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهشهای اسلامی مجلس، سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس، سردار موسی کمالی، جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، رؤسای کمیسیونهای اصلی مجلس و اعضای فراکسیون دفاع مقدس حضور داشتند.
در ابتدای این همایش لاله افتخاری، رئیس فراکسیون دفاع مقدس در تشریح چرایی تأسیس این فراکسیون گفت: فراکسیون دفاع مقدس چند ماه پیش با پیشنهاد بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس در جهت ثبت، ضبط، حفظ و نشر آثار دفاع مقدس آغاز به کار کرد و سند بالادستی آن نیز آیات قرآن کریم، سیره و عترت است.
وی افزود: جایگاه اسلام والا و دارای منزلت خاص است و دفاع مقدس نیز از نظر دینی و به این دلیل که دفاع از دین حق است، مورد توجه است و خداوند در هر جا از قرآن که به چنین موردی اشاره داشته، از آن به بزرگی یاد میکند.
افتخاری عنوان کرد: ثبت، ضبط، جاودانهسازی و ماندگارسازی آثار دفاع مقدس و دین حق مورد تایید قرآن کریم است که در داستان اصحاب کهف نیز به آن اشاره شده است.
وی با بیان اینکه این همان روش حضرت زینب (س) به عنوان بنیانگذار نشر چنین آثار و گزارشی برای جهانیان بوده است گفت: ثبت خاطرات رزمندگان، قطبنما و مصداق آیات شریفه متعدد است و به همین دلیل است که مقام معظم رهبری میفرمایند « زنده نگه داشتن یاد شهید کمتر ازعمل آنها نیست».
در ادامه علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، با تشکر از نمایندگانی که در تشکیل این فراکسیون همت به خرج دادند، گفت: تمامی نمایندگان مجلس عضو این فراکسیون محسوب میشوند و امروز جمعی از آنها اینجا حضور دارند و در کل مجلس نسبت به مسئله دفاع مقدس حساس است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اهمیت موضوع دفاع مقدس اظهار کرد: زمانی که عزم نیروهای مسلح برای دفاع از ایران اسلامی جزم شد شاهد به وجود آمدن یک برهه طلایی در کشور بودیم و تا آن زمان کمتر شاهد آن بودیم که یک ملت با تمام هستی خود در صحنه حضور پیدا کنند.
یکی از رازهای دفاع مقدس از زبان رئیس مجلس
لاریجانی آبدیدگی نیروهای مسلح را یکی از رازهای دفاع مقدس بیان کرد و گفت: نیروهای نظامی معمولا با تمرینهای مختلف و طی عملیاتهای فرضی خود را آماده میکنند اما در دفاع مقدس که یک نبرد واقعی بود نیروهای مسلح با حضور مجاهدانه خود از یک آبدیدگی برخوردار شدند که این امر یک سرمایه بزرگ برای سپاه، ارتش و بسیج است.
رئیس قوه مقننه با تأکید بر نقش نیروهای مسلح در ایجاد آرامش در منطقه عنوان کرد: یکی از مشکلات امروز منطقه وجود تروریسم بود که نیروهای نظامی ما در مبارزه علیه آنها کمک کردند که به ویژه این مسئله بعد از درخواست عراق رخ داد و توانست به موقع جلوی گسترش تروریسم را بگیرد و تا حدی ایجاد امنیت کند. البته قائله هنوز کاملا به پایان نرسیده است چون بعضی از کشورها به گسترش تروریسم کمک میکنند.
وی با اشاره به سفر اخیر خود به سوریه، لبنان و عراق اظهار کرد: در سفر به عراق مسئولان آن کشور مراتب قدردانی و تشکر خود را عنوان کردند زیرا نیروهای نظامی ما به موقع وارد صحنه شدند و توانستند جلوی تروریستهای وحشی را بگیرند که این نشان از جایگاه بالای ایران در منطقه دارد و وظیفه ایجاد امنیت منطقهای را ایجاب میکند.
لاریجانی در ادامه بر لزوم حفظ آثار دفاع مقدس تاکید کرد و گفت: متاسفانه این حوزه از موضوعاتی است که آسیب دیده و کمتر به آن توجه شده و این در حالی است که آثار دفاع مقدس از ظرفیتهای بسیار بالایی برخوردار است، زیرا در برهه جنگ تحمیلی کارهای سنگین و چشمگیری انجام گرفت و فتوحات مهمی رخ داد.
سپس محمد باقر نوبخت، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، با تبیین مسئله دفاع و جایگاه آن در نزد ملتها گفت: وجه تمایز دفاع ما با بسیاری از مدافعات، مقدس بودن و وجه تقدیس آن است. زیرا تاریخ اقوام و ملل سرشار از منازعات، مخاصمات، مبارزات و جنگهای خونین بوده است.
نوبخت درباره نگاه قرآنی و دینی به این مسئله اظهار کرد: مشاهده میکنیم که در همان تفاسیر آغازین از هبوط آدم مسئله «بعضهم لبعض عدو» مطرح شد و این بدان معناست که از زمان شکلگیری فلسفه حیات که در دومین سوره قرآن نیز به آن اشاره شده، هبوط آدم همراه با مبارزه بوده است و خداوند بیان فرموده که جمعی از مردم با جمع دیگر عداوت خواهند داشت.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور درباره اهداف واقعی حمله عراق به ایران گفت: صدام به کشور ما حمله نکرد، بلکه به تفکری حمله کرد که نمیخواست تفکر شرق و غرب وجود داشته باشد؛ و کسانی که در عرصه دفاع مقدس حاضر شدند تنها از خاک و مرز دفاع نکردند بلکه از یک هویت و تفکر دفاع کردند.
وی دفاع در عصر کنونی را منحصر در عرصه نظامی ندانست و تأکید کرد: امروز زمان دفاع از اندیشه، مذهب، حقانیت و شایستگی دین است، بنابراین یکی از عوامل بقای این دفاع، تقویت بخشهای دیگر یعنی حفاظت از ارزشهای دینی است.
سخنگوی دولت یازدهم با ارزشمند دانستن برگزاری این همایش یادآور شد: برخورداری از قدرت بازدارندگی لازم است، اما کافی نیست و در کنار آن باید تلاش کنیم جلوههای اسلام رحمانی را در تمامی عرصهها ترویج دهیم که فراکسیون دفاع مقدس مجلس به دنبال دفاع از همین ارزشها است.
در ادامه همایش حجتالاسلام و المسلمین ابوترابی، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دفاع مقدس محصول یک اندیشه و تفکر برآمده از یک انقلاب فکری و اعتقادی است، گفت: این باعث شده است که دفاع مقدس ویژگیها و ارزشهای خاص خود را داشته باشد که نمونههای مشابه آن نه در تاریخ معاصر و در ادوار گذشته تاریخ ایران و تاریخ جهان، منهای مقاطع خاصی که حیات سیاسی انبیای الهی وجود دارد، دیده نمیشود.
وی دلیل پیروزی ملت ایران و خلق دفاع مقدس را در همین ویژگیها و اصول دانست و تأکید کرد: یک ملت با آرمان الهی و رهبری صالح برآمده از آموزههای دینی، فرماندهی کل نیروهای مسلح را به دست یک فقیه، اسلامشناس، مدیر، مدبر و فردی عادل و صالح سپرده است و نیروهای تحت فرماندهی او نیز براساس اعتقاد و باور به این جایگاه ایفای نقش میکنند.
نائبرئیس اول مجلس روز صدور قطعنامه 598 را بهعنوان روزی تلخ برای آزادگان نام برد و اظهار کرد: در این روز فرماندهان عراقی جشن گرفته بودند، اما اسرا سر بر زانوی صبر گذاشته و متأثر بودند، زیرا اعتقاد آنها این بود که ما ایستاده بودیم تا راه قدس را هموار کنیم.
وی عنوان کرد: در کدام نقطه از تاریخ میتوان چنین موردی را مشاهده کرد که فرمانده کل قوا برای قبول آتشبس با آن ادبیات احساسی فرزندان سلحشور خود را آماده پذیرش قطعنامه بنماید؟ این ویژگی دفاع مقدس و رمز تداوم اقتدار و عظمت ما است و لذا این امر را باید پاس بداریم.
سپس سردار جزایری، معاون فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح، با ابراز امیدواری از ایجاد فراکسیون دفاع مقدس در مجلس گفت: جنگی به کشور توسط زیادهخواهان و متجاوزان و با هدف براندازی تحمیل شد و بررسی اسناد آن دوره نشان میدهد که شروعکننده جنگ و ادامهدهنده آن آمریکاییها بودند و بسیار تلاش کردند تا نظام ما را با یک چالش جدی براندازانه مواجه کنند.
جزایری تأکید کرد: اما پیر و مراد انقلاب حرکت کرد و ملت به دنبال او به راه افتادند و رزمندگان رزمی تاریخی آفریدند و لذا دفاع مقدس تاریخی و ماندگار و پر از ناگفتههایی شد که باید آنها را در آینده بیان کرد و فراکسیون دفاع مقدس در مجلس میتواند انتقالدهنده بخشی از آن ارزشها و اتفاقات والا باشد، لذا فعالیت آن را به فال نیک میگیریم.
وی با بیان راهبردهای امروز دشمن گفت: وقتی دشمن به این نتیجه رسید که نمیتواند از طریق نظامی به اهداف خود برسد، جنگ نرم را آغاز کرد و ما امروز در یک شرایط جنگی و دفاعی دیگری قرار داریم و هجمهای که به ما شده است، عمیقتر از جنگ تحمیلی بوده و فراجغرافیایی است که با روح انسانها سروکار دارد، لذا اولویت دفاعی امروز ما این است، زیرا دشمنان اکنون میخواهند ما را از ادامه راه انقلاب پشیمان کنند.
دفاع دیروز و امروز در یک قاب
سردار جزایری در پایان با بیان ضرورت ساخت گفتمان متناسب با این نوع دفاع گفت: لازم است در این راه ساختارهای جدیدی ایجاد کنیم و اگر باور داشته باشیم دفاع ما همچنان باقی است میتوانیم موفق عمل کنیم که بر همین اساس تشکیل فراکسیون دفاع مقدس حرکت مبارکی است که میتواند دفاع دیروز و امروز را به هم گره بزند.
همچنین در پایان این همایش، لاله افتخاری در جمعبندی اولین همایش «نقش قوه مقننه در شناسایی، ثبت، ضبط و نشر آثار دفاع مقدس» گفت: تجربیات دفاع مقدس بسیار گرانبها است که باید به دنیا منتقل شود. بسیاری از کشورها نیز از این موضوع استقبال کردند و قرار است فراکسیون دفاع مقدس مجلس ایده خود را به زبانهای مختلف به کشورهای دیگر نیز منتقل کند.
افتخاری با اشاره به برگزاری برنامه شب خاطره نمایندگان با موضوع دفاع مقدس گفت: اکثریت نمایندگان مجلس یادگاران دفاع مقدس هستند که امروز در سنگر دیگری ایفای نقش می کنند.
وی در پایان از برگزاری همایشهای بعدی با محوریت دستگاههای مختلف که در حوزه دفاع مقدس مأموریت دارند خبر داد.