کد خبر: 2646964
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۰
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان مرکزی:

احیای فرهنگ وقف قرآنی مستلزم مشارکت دلسوزانه و فرهنگ‌سازی است

گروه فعالیت‌های قرآنی: احیای فرهنگ وقف قرآنی مستلزم یک مشارکت دلسوزانه و فرهنگ‌سازی گسترده‌تر از طریق مسئولان ذیربط است.

حجت‌الاسلام داوود زارع، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، گفت: وقف میراث جاودان، احسان ماندگار و یکی از مستحبات و باقیات‌ صالحاتی است که از صدر اسلام تاکنون مورد تأکید دین مبین اسلام بوده و برکات فراوانی را برای همگان به همراه داشته است.

وی بیان کرد: با احصا و نهادینه شدن فرهنگ وقف در جامعه می‌توان گام‌های ارزشمندی در راستای حل مشکلات برداشت و در عصر حاضر نیز با توجه به تحریم‌های دشمنان اسلام نقش وقف و موقوفات بسیار حائز اهمیت است و نهادینه و فرهنگ‌سازی در رابطه با آن ضرورتی دو‌چندان دارد.

حجت‌الاسلام زارع اظهار کرد: قطعاً یکی از زیباترین فعالیت‌های مسلمین در وقف معنا پیدا می‌کند؛ بنابراین باید در جهت احصاء این سنت حسنه در جامعه و ترویج و تشویق مردم به این سمت و سو اقدامات گسترده‌ای انجام داد.

وی نقش رسانه‌ها را در تبلیغ و ترویج سنت وقف اساسی عنوان کرد و افزود: رسانه‌ها به‌خصوص صدا و سیما نقش بسیار مهم و پررنگی را در فرهنگ‌سازی فرهنگ وقف ایفا می‌کنند و صدا و سیما نیز می‌تواند از طریق تهیه برنامه‌های مستند و فیلم و سریال به این امر کمک شایانی داشته باشد.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان‌ ادامه داد: دولت نیز به‌عنوان مجری برنامه‌های مجلس موظف است در این خصوص اقدامات بهتر و سریع‌تری انجام دهد.

حجت‌الاسلام زارع‌ فضاسازی محیطی را مهمترین راهکار ترویج و تبلیغ سنت وقف دانست و گفت: یکی از بهترین راه‌های فرهنگ‌سازی وقف بین مردم فضاسازی محیطی از طریق نقاشی دیوارها و نوشتن پیام‌های کوتاه درباره وقف و آثار و برکات آن است که می‌تواند به احیای این امر کمک شایانی کند.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی در ادامه با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ وقف قرآنی در ارزیابی علل کمبود وقف‌های قرآنی در جامعه افزود: عدم تبلیغ مناسب در این زمینه، نداشتن آگاهی کافی مردم نسبت به وقف‌های قرآنی و جایگاه و اهمیت موقوفات قرآنی از مهمترین دلایل این مهم محسوب می‌شود.

وی اظهار کرد: احیای فرهنگ وقف قرآنی مستلزم یک مشارکت دلسوزانه و فرهنگ‌سازی گسترده‌تر از طریق مسئولان ذیربط است.

حجت‌الاسلام زارع در پاسخ به این سؤال که لازمه واقف قرآنی بودن چیست؟، گفت: لازمه واقف قرآنی بودن آن است که واقف بداند که لازم نیست حتماً چیزی را که می‌خواهد وقف کند زیاد و کلان باشد و اگر او بداند که حتی یک خودکار هم برای او به‌عنوان باقیات‌ صالحات محسوب شده و اثرات و برکاتی برای جامعه دارد کفایت می‌کند و تنها از این طریق است که فرهنگ وقف فرهنگ‌سازی خواهد شد؛ چرا‌که با این عمل تمامی مسلمین می‌توانند واقف باشند.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان در پایان، نقش تبلیغات را در فرهنگ‌سازی وقف مهم دانست و اظهار کرد: یکی از کاربردی‌ترین و جذاب‌ترین بخش برنامه‌های تلویزیونی تبلیغات و نماهنگ و کلیپ‌های کوتاه است؛ بنابراین می‌توان از این ظرفیت به‌صورت عادلانه و مداوم در جهت بلیغ سنت وقف و فرهنگ‌سازی آن در جامعه استفاده و سرمایه‌گذاری کرد.

captcha