کد خبر: 2651140
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۹
قائم مقام ستاد اقامه نماز:

چرا برخی نمازها ارتقا پیدا نمی‌کنند/ نسخه خداوند را صحیح اجرا کنیم

گروه جامعه: قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور ضمن دسته‌بندی گروه‌های مختلف جامعه در حوزه نماز، گفت: همچنان که مادیات زندگیمان را ارتقا می‌دهیم باید نمازمان را هم ارتقا دهیم و به مرتبه قانتین و بعد خاشعین برسیم، حضور قلب در نماز را درک و به نمازی دست یابیم که می‌تواند ما را به معراج ببرد.

محمد مظفر، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که بیشترین نگرانی که در حوزه نماز وجود دارد چیست و چه راهکارهایی در این خصوص می‌توان ارائه داد، گفت: زمانی که موضوع نماز عنوان می‌شود دو مبحث مطرح می‌شود یکی نماز خواندن و دیگری اقامه نماز.

وی ادامه داد: در اسلام اقامه نماز به ما توصیه شده است. خداوند نسخه‌ای برای ما پیچیده که در آن مشخص شده صبح، ظهر و شب چگونه و با چه شرایطی نماز اقامه کنیم تا تأثیر خود را بگذارد، اما گویی نصف و نیمه این کپسول‌ها را استفاده می‌کنیم؛ مثلاً نماز صبح را خوب و به موقع نمی‌خوانیم، ظهر و شب را به تأخیر می‌اندازیم و ... .

مظفر با تقسیم بندی افراد به گروه‌های مختلف در خصوص نماز عنوان کرد: گروهی از نماز غافل و بی‌نماز هستند که باید تلاش کرد این افراد در دایره نمازگزاران قرار بگیرند، عده‌ای کاهل نماز هستند که باید کاری کنیم این افراد به دائم‌الصلاه‌ها تبدیل شوند.

وی در ادامه گفت: عده‌ای هم هستند که نماز خوب را انجام نمی‌دهند و غفلت‌هایی در نماز دارند مثلاً نماز را آخر وقت می‌خوانند که باید سعی کرد این افراد نماز خود را ارتقا داده به نماز اول وقت در مسجد تبدیل کنند.

نمازگزارانی که سال به سال نمازشان تغییر نمی کند!
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور دسته چهارم را نمازگزارانی دانست که سال‌هاست به جماعت نماز اول وقت می‌خوانند اما سال به سال که می‌گذرد نمازشان تغییری پیدا نکرده است.

وی تصریح کرد: همچنان که مادیات زندگیمان مثل ماشین، لوازم زندگی، خانه و ... را ارتقا می‌دهیم باید نمازمان را هم ارتقا دهیم و به مرتبه قانتین و بعد خاشعین برسیم، حضور قلب در نماز را درک کنیم و به نمازی دست یابیم که می‌تواند ما را به معراج ببرد.

مظفر راه‌های دستیابی به چنین مدارجی را تمرین، تجربه و مطالعه دانست و در ادامه به یکی از مشکلات مهم در حوزه ترویج نماز اشاره و عنوان کرد: نمازخوان‌هایی هستند که نماز می‌خوانند، کار و رفتار خوب هم دارند اما شیوه‌های دعوت دیگران به نماز را بلد نیستند. یعنی فرد خود به مسجد برای اقامه نماز می‌آید اما بلد نیست دست فرزند، همکار، دوست و همسر تارک نماز خود را بگیرد و به مسجد بیاورد.

وی ادامه داد: دعوت به نماز هنر و مهارت می‌خواهد که در ستاد اقامه نماز بر روی این مبحث در حال کارکردن و پرورش استادان توانمند هستیم. حجت‌الاسلام قرائتی هم کتابی به عنوان «شیوه‌های دعوت به نماز» نوشته اند که می توان به کمک این شیوه‌ها فرزندان، دوستان، همکاران و ... را به نماز دعوت کرد.

هشدار؛ اگر افراد را بد به نماز دعوت کنیم نتیجه معکوس می گیریم
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور ضمن هشدار نسبت به این مسئله که اگر افراد بی توجه به نماز را به روش های نادرست به نماز دعوت کنیم نتیجه معکوس خواهیم دید، بیان کرد: برای هر کسی یک نسخه خاص وجود دارد و مهارت‌هایی لازم است که باید آموزش داده شود. باید پدرها و مادرها، استادان، معلمان و همه افراد متدین و علاقه‌مند به این حوزه فعال شوند و این شیوه‌ها را یاد بگیرند تا در هر موقعیت بتوانند تأثیرگذاری لازم را بر جامعه داشته باشند.

وی در ادامه به آیه 132 سوره طه که می فرماید: «وَأْمُرْ أَهْلَکَ بِالصَّلَاةِ؛ و کسان خود را به نماز فرمان ده»، تصریح کرد: علاوه بر اینکه خودمان نماز می خوانیم باید خانواده خود را نیز به نماز دعوت کنیم. فقط ستاد اقامه نماز مسئول ترویج نماز نیست و باید تشکل‌ها و گروه‌های مردمی یاور نماز شوند و به عنوان بازوان اجرایی ستاد آموزش ببینند و پرچم نماز را در بخش‌های مربوط به خود بلند کنند.

ترکیب نمازهای جماعت ما باید عوض شود
مظفر در پایان سخنانش در خصوص مشکلات کنونی حوزه نماز، گفت: نمازهای ما در برخی از بخش‌ها دچار مشکل است. نمازهای صبح ما در مساجد رونق ندارد، یا برگزار نمی‌‌شود و یا با تعداد اندک برگزار می‌شود، حضور جوانان و نوجوانان در نمازهای جماعت کم رنگ است و بیشتر افراد میانسال و کهنسال در نمازهای جماعت حضور دارند که این ترکیب باید عوض شود؛ باید ترتیبی اتخاذ کنیم که پای جوانان و نوجوانان به مسجد باز شود، بر روی مبحث نماز روستاها و مناطق محروم باید بیشتر کار شود، مسئولان و مدیران ارشد اجرایی کشور کارهای خود را باید طوری تنظیم کنند که اولین نفر در صف نمازجماعت و پیش‌قدم نماز شوند و ... .

حسینی
|
-
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۰ - ۰۹:۱۰
0
0
اگ واقعا راهکار عملی بدن ک خیلی خوبه ..
captcha