کد خبر: 2652193
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۱
صالحی‌امیری عنوان کرد:

نگهداری بیش از یک‌و‌نیم میلیون نسخه خطی ایرانی در خارج از کشور

گروه ادب: رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در همایش حامیان نسخ خطی گفت: بیش از یک‌و‌نیم میلیون نسخه خطی ایرانی در خارج از کشور نگهداری می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، چهاردهمین همایش حامیان نسخ خطی شب دوشنبه، هشتم دی‌ماه با حضور علی جنتی، وزیر ارشاد، حجت‌الاسلام والمسلمین علی یونسی، دستیار رئیس جمهور در امور اقلیت‌ها، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد، سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد و احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در مرکز همایش‌های کتابخانه ملی برگزار شد.

سیدرضا صالحی‌امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در این همایش گفت: در جمعی که انسان‌های فرهیخته جمع شوند، آن فضا مطهر خواهد شد و انصاف هم این است که این جایگاه خانه شماست و ما تلاش می‌کنیم خانه‌دار خوبی برای شما فرهیختگان باشیم.

وی افزود: کاش اصحاب اقتصاد و سیاست می‌آمدند و سنه‌ای را در محیط فرهنگی زیست می‌کردند، آن موقع می‌توانستند لذت زیست در محیط فرهنگی را درک کنند؛ چرا که فرهنگ بن‌مایه تمام کارهاست. 

صالحی‌امیری گفت: نتیجه تلاش شما عزیزان طی این سال‌ها هویت‌بخشی به نظام اسلامی ایران است. رابطه وسیعی میان حوزه تمدن و فرهنگ ایران و منابع خطی می‌بینیم، از این رو این جمع را حامیان هویت ایرانی - اسلامی می‌دانیم.

وی در ادامه تصریح کرد: هویت، ارزش‌های بنیادینی است که نبود آن در جامعه سبب زیان و خسران می‌شود. زبان فارسی، کتاب، قلم و ... به عنوان یک ارزش بنیادین است و فرهیختگان نیز حاملان ایت فرهنگ هستند و از این منظر باید بدانیم تولید و بازتولید هویت به بقای نظام سیاسی و قوام حیات فرهنگی کمک شایانی می‌کند.

صالحی‌امیری ادامه داد: نجفقلی حبیبی، به عنوان دبیر علمی این همایش از ابتدا، کار را با دلسوزی دنبال کردند و در حال نیز شاهد حضور حجت‌الاسلام والمسلمین یونسی، آیت‌الله نجفی‌ مرعشی و از بیت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، یاسر هاشمی را در جمع خود شاهد هستیم که مقدمشان را گرامی می‌داریم.

وی با اشاره به هشت برنامه اساسی کتابخانه ملی بیان کرد: یکی از این برنامه‌ها توسعه و حفاظت از نسخ خطی است. ما برنامه گسترده‌ای داریم تا به ظرفیت‌های منابع عظیم نسخ فارسی و عربی مربوط به ایران در داخل و خارج از کشور دسترسی پیدا کنیم و در حال حاضر نزدیک به یک میلیون نسخ در شبه قاره هند و نیم میلیون در آسیاس میانه و در خانه‌های مردم و برخی نیز در گونی‌ها هستند و در شرایط بسیار بد نگهداری می‌شوند؛ در حالی که تعداد نسخه‌های موجود در ایران بسیار اندک است و 38 هزار نسخه خطی در کتابخانه ملی را شامل می‌شود.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان اینکه نسخ خطی میراث شرافت، هویت، اخلاق و فرهنگ این ملت است و اگر بخواهیم از گذشته سخن بگوییم باید از این میراث بگوییم، عنوان کرد: کتابخانه ملی آمادگی دارد، همه نشست‌های فرهنگی در حوزه‌های گوناگون را برگزار کند تا قدمی در راستای هویت فرهنگی و دینی بردارد.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد این نشست سرآغازی برای تحول در حوزه حفاظت و تقویت منابع ارزشمند فارسی و عربی باشد و دولت در این زمینه مساعدت‌های جدی داشته است.

captcha