کد خبر: 2652308
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۳
از سوی خانه کتاب؛

«کتابشناسی ماه» ویژه مهرماه منتشر شد

گروه ادب: «کتابشناسی ماه» ویژه مهرماه به همت مؤسسه خانه کتاب و زیر نظر سیدفرید قاسمی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، «کتابشناسی ماه» دربردارنده اطلاعات همه کتاب‌هایی است که با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده‌اند. این مجموعه افزون بر کتاب‌های ناشران خصوصی، انتشارات مؤسسه‌های دولتی، کتاب‌های با شمارگان محدود و در دسترس اعضای سازمان‌های خاص، گزارش‌های تحقیقاتی، چاپ کرده‌هایی به روش افست، آزمون نامه‌ها و کتاب‌های کمک درسی، آموزشی، نقشه‌ها و اطلس‌ها را نیز دربرمی گیرد.

در شیوه گردآوری کتابشناسی ماه، خانه کتاب به صورت روزانه یک نسخه از کتاب‌های اعلام وصول مجوزی که دبیرخانه اداره کل کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای خروج کتاب از چاپخانه و توزیع آن به ناشر می دهد دریافت می‌کند.

محتوای «کتابشناسی ماه» براساس خلاصه سوم نسخه بیستم نظام رده‌بندی ده‌دهی دیویی طبقه‌بندی شده است و برای موضوع‌های اسلام، زبان و ادبیات فارسی، جغرافیا و تاریخ ایران از گسترش‌های رده‌بندی ده‌دهی دیویی ایران استفاده شده است. به این صورت کتاب‌ها درده شاخه اصلی رده‌بندی ده‌دهی دیویی طبقه‌بندی شده‌اند و در هر رده، به ترتیب شماره رده دیویی، ترتیب یافته‌اند. شیوه تنظیم اطلاعات کتاب شناختی این مجموعه براساس سنت اسلامی و شرقی با عنوان کتاب شروع می‌شود. در این شیوه کتاب‌ها نخست بر اساس الفبای عنوان و در پی با نام پدیدآورنده در زیر هر یک از شاخه‌های نظام رده‌بندی دیویی مرتب شده‌اند.

برای دستیابی آسان‌تر به کتاب‌های کودک و نوجوان، کتاب‌های این گروه سنی، در بخش جداگانه‌ای بعد از رده تاریخ و جغرافیا آمده است. روش تنظیم کتاب‌های کودک و نوجوان نیز براساس نظام رده ‌بندی ده‌دهی دیویی و به ترتیب الفبای عنوان است.

در اطلاعات کتاب‌شناختی این اثر هر مدخل کتاب‌شناختی شامل عنوان، پدیدآورنده، وضعیت نشر محل انتشار و ناشر، مشخصات اثر، موضوع‌ها، معرفی کوتاه و عکس روی جلد برخی از کتاب‌های چاپ اول است.

در شماره مدخل و عنوان این کتاب نیز به هر یک از کتاب‌هایی که در کتابشناسی ماه آمده‌اند یک شماره پیاپی اختصاص داده شده است. عنوان‌ها نیز براساس صفحه عنوان کتاب‌ها است. چنانچه هریک از کتاب‌ها فاقد صفحه عنوان بوده‌اند، نوان روی جلد ملاک فهرست‌نگاری بوده است. همچنین عنوان فرعی بعد از دو نقطه در پی عنوان اصلی آمده است.

کتاب‌هایی که متن آنها فارسی ولی عنوان شان به زبان دیگری است، براساس الفبای عنوان آوانگاری شده، به زبان فارسی تنظیم شده‌اند. به عنوان مثال یک کتاب با عنوان Network + (گواهینامه تخصصی تسلط بر شبکه) به صورتی که خوانده می‌شود یعنی در حروف «نت ورک» قرار گرفته است. اگر عنوان کتاب طولانی باشد، در صورتی که به مفهوم آن لطمه ای وارد نشود، کوتاه شده و در ادامه سه نقطه آمده است.

در کتابشناسی مهرماه اطلاعات آثار منتشر شده در سه فصل گردآوری شده است و در آن گرو‌ه‌های «علوم کامپیوتر، اطلاعات و آثار کلی»، «فلسفه و روانشناسی»، «دین»، «علوم اجتماعی»، «زبان»، «علوم کاربردی»، «هنر»، «ادبیات»، «تاریخ و جغرافیا» و«کودک و نوجوان» گنجانده شده‌اند.

کتابشناسی ماه (مهر 1393)، در636 صفحه و بهای 15 هزار تومان از سوی مؤسسه خانه کتاب منتشر شد. علاقه‌مندان به تهیه کتاب می‌توانند به خیابان انقلاب، بین فلسطین جنوبی و مظفر جنوبی، پلاک 11080 ، طبقه همکف مراجعه کنند.

captcha