کد خبر: 2669421
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۹
علی منتظری:

زبان علم؛ بهترین زبان برای عرضه قرآن در جامعه بین‌الملل

گروه جامعه: رئیس همایش مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم اظهار کرد: بهترین زبان برای عرضه قرآن و فرهنگ قرآنی در جامعه بین‌الملل، زبان علم و دانش است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، علی منتظری، رئیس همایش مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم امروز، 13 دی‌ماه در سالن سعدی برج میلاد، اظهار کرد: حدود 250 مقاله به این همایش ارائه شده که از این تعداد 110 مقاله پیرامون مطالعات میان رشته‌ای قرآن و 74 اثر در موضوع وحدت اسلامی است.
وی افزود: پس از دریافت آثار در دبیرخانه همایش مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم، تمامی آثار دریافت شده در این دبیرخانه از نظر شکل، محتوا و روش تحقیق مورد ارزیابی قرار گرفت و برای ارزیابی نهایی به داوران ارسال شد که این آثار در پنج مرحله مورد ارزیابی و داوری قرار گرفت.

انتخاب 10 اثر برتر در حوزه مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم
منتظری یادآور شد: در هر یک از مراحل داوری، شاخص‌هایی تعیین شد که داوران براین اساس به داوری پرداختند و در نهایت حدود 10 اثر به عنوان آثار برتر انتخاب شدند.
وی در ادامه گفت: جعفر نکونام، مجید معارف، منصور پهلوان، لسانی فشارکی، حامد شریعتی و مرتضی کریمی‌نیا اساتیدی بودن که آثار این همایش را در پنج مرحله داوری کردند.
رئیس همایش مطالعات میان‌ رشته‌ای قرآن کریم ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این همایش و پنجمین مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان، گفت: بنده در این مسابقات بیشتر نقش مشوق و همراه‌کننده را داشتم و اصل زحمات را هیئت اجرایی و علمی به دوش کشیده‌ است.

مطالب خود در حوزه قرآن را با زبان و روش‌های جدید عرضه کنیم
وی با ابراز خوشحالی خود از برگزاری همایشی با عنوان مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم، اظهار کرد: اگر بخواهیم قرآن، فرهنگ قرآن و معارف قرآنی در زندگی امروز ما حضور داشته باشد باید مطالب خود را با زبان جدید و روش‌های جدید در کشورمان و همچنین در جامعه بین‌الملل عرضه کنیم.
منتظری با عنوان این مطلب که بهترین زبان برای عرضه قرآن و فرهنگ قرآنی در جامعه بین‌الملل، زبان علم و دانش است، اظهار کرد: رویکرد علمی در روش‌شناسی مطالعات میان رشته‌ای بسیار مهم است؛ دیگر دوره انشاء‌نویسی و داستان‌سرایی گذشته است و باید با رو‌ش‌های تحقیق آشنا شده و این روش‌ها را در خدمت معارف قرآن کریم بگیریم.

ترویج فرهنگ و معارف قرآن با روش‌های تحقیق موجود
وی ادامه داد: ما می‌خواهیم با استفاده از روش‌های تحقیق موجود و شناخته شده که همه عالمان آن را به رسمیت می‌شناسند، فرهنگ و معارف قرآن را ترویج کنیم پس باید با روش‌های تحقیق کیفی آشنا شویم و این روش‌ها را وارد مطالعات میان‌ رشته‌ای کنیم.
رئیس همایش مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم با بیان اینکه، نمی‌توانیم برای ترویج فرهنگ و معارف قرآن کریم به معجزات و بیان اینکه قرآن معجزه است، اکتفا کنیم، اظهار کرد: اینکه قرآن معجزه است درست بوده و ما نیز آن را قبول داریم اما باید بتوانیم این حرف‌های صحیح را با زبان تحقیق و پژوهش در دنیا عرضه کنیم؛ تحقیق و پژوهش در حوزه قرآن کریم یک کار جهادی فرهنگی بوده و بسیار مهم است.

انتشار نشریات میان‌رشته‌ای در حوزه اسلام در کشورهای غیراسلامی
وی ادامه داد: در حوزه سلامت چندین نشریه بین‌المللی در دنیا به چاپ می‌رسد که خاستگاه آنها غرب است؛ به جای اینکه این نشریات در ام‌القراء جهان که ایران است به چاپ برسد در دیگر کشورها منتشر می‌شود. نشریه «مذهب و سلامت» توسط انتشارات دانشگاه آکسفورد و نشریه «سلامت روان مسلمانان» نیز در گوشه دیگری از دنیا به چاپ می‌رسد، اما در داخل و جهان کمتر این نشریات را می‌بینیم. در جهان اسلام باید زبان علم را بیاموزیم و با این زبان، فرهنگ قرآن را در جهان منتشر کنیم.

captcha