حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا آخوندزاده، معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان قم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در خصوص نحوه معرفی حضرت رسول(ص) به کودکان گفت: بهترین روش آشنا کردن کودکان با رفتار و خصلتهای حضرت رسول (ص) بیان نحوه برخورد ایشان با کودکان است.
وی ادامه داد: والدین میتوانند در خصوص دوران کودکی حضرت رسول(ص)، برخورد ایشان با کودکان، بازیهایی که با کودکان انجام میدادند و روایات آن حضرت در خصوص رفتار مهربانانه با کودکان برای فرزندانشان صحبت کنند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: وقتی میزان علاقه حضرت محمد(ص) به بچهها را برای بچهها تعریف کنیم متقابلاً بچهها هم نسبت به حضرت علاقه پیدا میکنند.
وی با تأکید بر لزوم تثبیت حرف به وسیله عمل والدین گفت: البته در قدم اول خانوادههای ما خود باید نسبت به سنت و سیره پیامبر(ص) آموزشهایی را ببینند تا بتوانند آموختههای خود را به زبان کودکانه برای بچههایشان آموزش دهند. وقتی والدین این آموزهها را دریافت کردند، در رفتار خودشان هم تأثیر خواهد داشت و بدین ترتیب کودکان هم با حرف و هم با عمل والدین با سیره حضرت رسول(ص) آشنا میشوند.
حجتالاسلام آخوندزاده ادامه داد: ما خانوادهای نداریم که پدر و مادر اهل قرآن و نماز باشند ولی فرزندشان به این مسائل بیتوجه باشد، مگر اینکه فرزند شاهد رفتارهایی برخلاف گفتار والدین باشد، یا شاهد رفتارهایی ناقص بوده و والدین در ترتبیت کودک طوری عمل کرده باشند که بچهها نه با میل و رغبت بلکه با خشونت، اجبار و تحمیل، رفتار دینی را انجام دهد.
وی تصریح کرد: وقتی والدین امور دینی را ناقص انجام میدهند بچهها هم کار را ناقص یاد خواهند گرفت و نتیجه این میشود که به هیچ وجه نمیتوان به بچهها باورهای دینی را قبولاند. مثلاً نمیشود که پدر و مادر به فرزند بیاموزند که پیامبر اسلام(ص) رحمهللعالمین هستند اما از سوی دیگر به دلیل کوچکترین اشتباهی فرزند خود را به شدت تنبیه کنند و یا رفتار بدی با وی داشته باشند.
تضاد در حرف و عمل است که موجب میشود فرزندان برخی خانوادههای مذهبی بینماز بار بیایند
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان قم تصریح کرد: تضاد در حرف و عمل است که موجب شده شاهد باشیم فرزندان برخی خانوادههای مذهبی بینماز بار میآیند. وقتی در خانواده پدر و مادر با عشق و علاقه به یک مسئلهای رو کنند، فرزندان هم به همان چیز علاقهمند میشوند؛ اگر خانوادههای قرآنی را کند و کاو کنیم میبینیم که پدر و مادر در این خانوادهها اهل قرآن بودهاند.
وی به بیان خاطرهای از پدر محمد حسین طباطبایی (حافظ کل قرآن کریم) پرداخت و گفت: طی سفری که با ایشان به مکه داشتیم من به وی گفتم مردم عنوان میکنند که فرزند شما نابغه است، وی با ناراحتی پاسخ داد: اینطور نیست بلکه من و همسرم از اول ازدواجمان روزی یک جزء قرآن را میخواندیم و اکنون همه فرزندان ما قرآنی شدهاند البته ایشان بیشتر علاقه نشان دادند.
آخوندزاده از جمله موضوعهایی که والدین به ویژه در ایام ولادت حضرت رسول(ص) برای ایجاد شناخت و محبت فرزندانشان نسبت به آن حضرت میتوانند مطرح کنند را ماجرای تاب نیاوردن حضرت رسول(ص) در مقابل گریه یک کودک عنوان کرد و گفت: والدین برای بچههای خود تعریف کنند که پیامبر(ص) نماز خواندن را بسیار دوست داشتند و مقدسترین چیز برای حضرت رسول(ص) نماز بود. ایشان روزی در مسجدالحرام نماز میخواندند که صدای گریه یک کودک را شنیدند به محض شنیدن صدای گریه کودک نماز را سریعتر خواندند تا مادر کودک زودتر بتواند فرزندش را آرام کند.
وی افزود: میزان محبت حضرت رسول(ص) به امام حسن(ع) و امام حسین(ع) و اینکه وقتی آن حضرت به سجده میرفتند حسنین بر پشت ایشان سوار میشدند و ایشان سجدیشان را طولانی میکردند تا زمانی که امام حسین(ع) و امام حسین(ع) خودشان از پشتشان پایین بیایند از دیگر مواردی است که والدین میتوانند به زبان کودکانه برای بچههایشان تعریف کنند.