کد خبر: 2670624
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۸
توپچی خواستار شد:

تبیین مبانی اندیشه‌ای و رفتاری براساس قرآن/ ارتقای کاربردهای آموزشی مسابقات

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس فرهنگ‌سرای قرآن گفت: هنگامی که موضوع قرآن در جهان اسلام مطرح می‌شود، تمام مسلمانان بر آن اتفاق داریم و این قرآن، عامل وحدت ما می‌شود و ما براساس قرآن می‌توانیم مبانی اندیشه‌ای و رفتاری خودمان را تبیین کنیم.

علی‌اکبر توپچی، رئیس فرهنگ‌سرای قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان گفت: ما نباید به این مسابقات بین‌المللی نگاه صرفا مسابقه داشته باشیم ما امروزه در شرایطی در جهان زندگی می‌کنیم که با تمام ترفندها سعی شده است که جامعه اسلامی را دنیایی خشن، به دور از فرهنگ نشان داده شود.

وی ادامه داد: این حرکتی از سوی سازمان فعالیت‌های قرآنی مجموعاً در حال انجام است مجموعاً یک اقبال و یک توجه ویژه است به موضوع قرآن با توجه به اینکه قرآن عاملی برای وحدت مسلمانان است.

توپچی اظهار کرد: همه جهان اسلام بر این کتاب اتفاق نظر داریم و این فرقه‌گرایی‌ها و این دسته‌بندی‌ها و مسائل و توطئه‌هایی که امروزه شاهد آن هستیم، بهره‌ای از این اختلاف و تفاوت‌ها است و این حرکت و برپایی مسابقات در مواجهه و مقابله با این توطئه‌ها در سطح جهان اسلام بسیار تأثیرگذار است.

وی بیان کرد: مخصوصا مبنی بر اینکه کشور ایران براساس تأثیر و اقتدار و موقعیتی که دارد، تلاش دشمنان بر این است که ایران به عنوان یک کشور شیعی از جهان اسلام جدا شود و حرکتی که در حال حاضردر حال انجام است و برپایی این گونه مسابقات، این توطئه را برملا می‌کند و کمترین تأثیرش آن، روشنگری در جهان اسلام است.

برپایی این مسابقات حاکی از اقبال و توجه ایرانیان نسبت به قرآن

رئیس فرهنگ‌سرای قرآن اضافه کرد: امروزه جوانانی که از کشورهای دیگر در این مسابقات شرکت می‌کنند و اقبال و توجه ایرانیان را نسبت به قرآن می‌بینند با ارتقا و رشد قرآنی جامعه ما آشنا می‌شوند و به جلسات قرآن می‌روند و موقعیت فعالیت‌های قرآنی کشورمان را درک می‌کنند و هنگامی که در محافل مختلف قرآنی برای اجرای برنامه حضور پیدا می‌کنند، می‌بینند که تبلیغاتی که علیه ایران و بی‌توجهی ما به قرآن می‌کنند، پوچ و بی‌اساس است.

توپچی ادامه داد: اصل برپایی این مسابقات بسیار مهم و حائز اهمیت است و این مسابقات با توجه به وجه بین‌المللی‌اش، باید تمامی سازمان و نهادها پشت این حرکت فرهنگی قرار بگیرند و این حرکت را تقویت کنند. با توجه به حضور حجت‌الاسلام دکتر روحانی در افتتاحیه مسابقات، وزن این مسابقات وزن بالایی است.

وی تصریح کرد: قطعا این توجهی که مسئولان داشتند و حضورشان در این دوره از مسابقات، موجب انعکاس بهتر و مناسب توجه ایرانیان به فعالیت‌های قرآنی، به ویژه در ذهن دانشجویان خارجی شرکت‌کننده است و این نشان می‌دهد که ایران اسلامی آن توجه وافی و کافی را نسبت به فعالیت‌های قرآنی دارد. بنابر این اصل برپایی مسابقات بسیار مهم و قابل تأمل است.

رئیس فرهنگ‌سرای قرآن خاطرنشان کرد: همین که جامعه شیعی ایران این مسابقات را در کشور شیعی چون ایران با این اهتمام و توجه و در این سطح و ویژه قشر دانشجویان برگزار می‌کند، این نشان می‌دهد این حربه‌ای که دشمنان در دست گرفته‌اند که ایرانیان توجهی به قرآن ندارد، بی‌اساس است. این حاکی از این است که این اهتمام مستلزم توجه است پس نشان‌دهنده توجه ایرانیان به قرآن است.

قرآن؛ عامل وحدت جهان اسلام

وی گفت: هنگامی که موضوع قرآن در جهان اسلام مطرح می‌شود، تمام مسلمان بر آن اتفاق داریم و این قرآن، عامل وحدت ما می‌شود و ما براساس قرآن می‌توانیم، حرف بزنیم و استدلال کنیم و نکات و اندیشه‌مان را بیان کنیم و این عامل اتفاق نظر و وحدت می‌شود و براساس قرآن می‌توانیم مبانی اندیشه‌ای و رفتاری خودمان را تبیین کنیم.

رئیس فرهنگ‌سرای قرآن در پاسخ به بیان راهکاری برای بهبود سطح کیفی و کمی مسابقات و افزودن بخش‌های جانبی به این مسابقات، افزود:  درخصوص برپایی مسابقات قرآنی باید همه ارگان‌ها و نهادها دست حمایت و یاری بلند کنند اما متأسفانه این مسابقات در خارج از کشور آن فضایی را که باید ایجاد کند، ایجاد نمی‌کند که هم ناشی از ضعف تبلیغات است و هم ضعف ارتباط. باتوجه به اینکه ما در کشورهای دیگر رایزن‌هایی را داریم و مجمع‌هایی را از مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و تقریب بین مذاهب داریم.

وی تأکید کرد: باید تعامل عمیق‌تری را با این مراکز داشته باشیم تا به تبع آن این مراکز نیز اطلاع‌رسانی‌هایی با حوزه‌های عملیاتی خود در خارج از کشور داشته باشند. این اتفاق در خارج از ایران خیلی محدود است و متأسفانه این مشکل را داریم و داشتیم، نه تنها درباره این مسابقات بلکه سایر مسابقات نیز به همین گونه است چنانکه در جلسات متعدد به نهادهای همکار در برپایی این مسابقات گفته‌ایم.

توپچی یادآور شد: اما نکته قابل تأمل دیگر این است که کاربردهای آموزشی مسابقات را  بیشتر کنیم و برنامه‌ها فرهنگی، ملاقات با اساتید قرآنی و جلسات قرآنی را ویژه دانشجویان شرکت‌کننده طراحی کنیم و کمی هم به آموزش آنها توجه کنیم، چنانکه برخی از آنها در کشورهایی هستند که امکانات آموزشی ندارند و امیداورم که در این بخش‌ها نیز تلاش لازم انجام گیرد.

captcha