به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست مطبوعاتی علی فولادی، رایزن فرهنگی ایران در هند با اصحاب رسانه در آستانه فرارسیدن میلاد پیامبر(ص) و آغاز هفته وحدت اسلامی 12 دی به همت خانه فرهنگ ایران در دهلی نو برگزار شد.
مولانا نذیراحمد سلامی، نماینده اهل سنت در مجلس خبرگان رهبری و همچنین 30 نفر از اصحاب رسانه در این نشست حضور داشتند.
در ابتدای این نشست، رایزن فرهنگی ایران در هند با اشاره به برگزاری پانزدهمین دوره مسابقات سراسری حفظ و قرائت قرآن، گفت: خانه فرهنگ ایران همزمان با میلاد رسول اکرم(ص)، مسابقات حفظ و قرائت قرآن کریم برگزار میکند که پس از رقابت شرکتکنندگان، نفرات برتر هر رشته جوایزی به رسم یادبود دریافت میکنند.
اعزام برگزیدگان مسابقات حفظ و قرائت قرآن هند به ایران
وی با اشاره به برگزاری مسابقات بینالمللی حفظ و قرائت قرآن کریم در ایران اشاره و تصریح کرد: نفرات برتر مسابقات حفظ و قرائت قرآن خانه فرهنگ ایران در هند برای شرکت در مسابقات بینالمللی قرآن به ایران اعزام میشوند.
قولادی با تبیین مفهوم وحدت اسلامی، اظهار کرد: برخی دسترسی به وحدت اسلامی را یک رویا و آن را برای مسلمانان دست نیافتنی میدانند؛ این برداشت حاصل نداشتن تعریف درست از وحدت است.
وی ادامه داد: وحدت اسلامی به معنای اتحاد پیروان فرق اسلامی با حفظ شریعت خود در مقابل دشمن واحد است که اسلام را نشانه گرفته و این معنا در تاریخ اسلام بر آگاهان پوشیده نیست.
فولادی به نمونههایی از فتوای مراجع و بزرگان فرق شیعه و سنی اشاره کرد و افزود: در تاریخ معاصر شخصیتهایی نظیر سیدجمالالدین اسدآبادی، شیخ شلتوت، مفتی اعظمالازهر مصر و آیتالله العظمی بروجردی نمونههای بارزی از پرچمداران وحدت اسلامی بودهاند تا جایی که مفتی اعظم الازهر در فتوای خود مذهب جعفری را در کنار چهار مذهب اهل سنت به عنوان پنجمین مذهب رسمی اسلامی معرفی کرد.
تفرقه میان فرق شیعه و سنی حرام است
وی در ادامه بیان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) هرگونه سخن حاکی از تفرقه میان فرق شیعه و سنی را حرام اعلام کرد و اکنون نیز مراجع عظام تقلید شیعه همانند آیتالله سیستانی و مقام معظم رهبری با تعابیر و فتوای مختلف، وحدت اسلامی را مقدس و حرکت خلاف فضای همدلی و وحدت را حرام شمردهاند.
وی تصریح کرد: آن تشیعی که از لندن و آمریکا و از طریق ماهوارهها به مقدسات اهل سنت توهین میکند و آن گردهمایی که به نام اهل سنت در ماهوارهها به تکفیر شیعیان میپردازند، از نظر ما محکوم است و شایستگی نمایندگی اهل سنت و شیعیان را ندارد.
لزوم تحلیل و بررسی عقاید و اقدامات گروههای تکفیری
سپس، نماینده اهل سنت در مجلس خبرگان رهبری نیز اظهار کرد: امت دو نوع دعوت و اجابت است؛ امت دعوت شامل همه میشود، اما امت اجابت متعلق به پیروان پیامبر(ص) خواهد بود.
سلامی افزود: با توجه به فضای کنونی دنیا همچون جریانات تکفیری، رسانه وظیفه خطیری را به عهده دارد و از جایگاه والایی برخوردار است.
وی ادامه داد: برای تحلیل و بررسی عقاید و اقدامات گروههایی چون داعش و النصره باید به دورههای تاریخ اسلام نگاه کرد و نتیجه گرفت که چگونه ممکن است که گروهی که همزمان قتل عام میکند، ادعای خلافت اسلامی داشته باشند.