کد خبر: 2675539
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۱
کوششی خبر داد:

بررسی کمیت مؤسسات قرآنی در استان‌ها متناسب با آمایش جمعیتی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی از پیگیری جدی نسبت به کمیت تشکل‌ها و مؤسسات قرآنی در استان‌ها متناسب با آمایش جمعیتی استان‌ها خبر داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیر عامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره اختصاص مبلغ 300 میلیون تومان براساس تفاهم‌نامه‌ای که با سازمان دارالقرآن به منظور حمایت از فعالیت‌های جاری اتحادیه‌ استان‌ها منعقد شده است، اظهار کرد: مقرر شده است که این مبلغ طی سه مرحله به اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور پرداخت شود.
وی ادامه داد: 100 میلیون تومان آن در بهار امسال به اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور اعطا شده است و مبلغ باقی مانده تا انتهای سال پرداخت می‌شود.

کوششی بیان کرد: این مبلغ در فعالیت‌هایی که بحث‌های تشریفاتی، اداری و اجرایی دارد، حمایت می‌شود، لذا براساس مصوبه هیئت‌ مدیره بین استان‌ها و با شاخص‌های مختلفی که وجود داشت، تقسیم‌بندی این مبلغ انجام شده است که هر استان به چه میزانی می‌تواند از آن استفاده کند.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور اظهار کرد: در حقیقت مشخص کردیم از این مبلغ 50 درصدش به عنوان حمایت پایه به اتحادیه استان‌ها اعطا شود و 50 درصد دیگر، براساس میزان توانمندی، تعامل و فعالیت‌هایی که براساس شاخص‌های تعیین ‌شده انجام می‌گیرد، به  اتحادیه‌ها واگذار شود.

تجمیع اعتبارات هر دو اتحادیه در اتحادیه مدغم

وی با تأکید بر اینکه مبلغ باقی‌مانده نیز تا پایان امسال دریافت می‌شود، تصریح کرد: منظور از فعالیت‌های جاری اتحادیه‌ها و حمایت از آنها در قالب طرح‌های قرآنی نیست بلکه منظور بحث‌های نیروی انسانی و هزینه‌های جاری، تشکیل جلسات و کمیته‌های تخصصی در اتحادیه‌ها و هزینه‌های ایاب و ذهاب و بیشتر بحث‌های اداری مطرح است.

کوششی با اشاره به اینکه اگر ادغام اتحادیه‌ها صورت گیرد، این اعتبارات برای استان‌ها است، اضافه کرد: هنگامی که اتحادیه مدغم صورت گرفت تمامی امکانات، داشته‌ها ونداشته‌ها، اعتبارات و حمایت‌های هر دو اتحادیه در آن اتحادیه واحد تجمیع می‌شود چون تمام آنها برای مؤسسات است.

وی با اشاره به اهم عملکرد 9 ماهه فعالیت‌های قرآن این اتحادیه، گفت: در طول یکسال گذشته چند اقدام اساسی انجام گرفت و با توجه به ضرورتی که احساس شد، سند راهبردی برای اتحادیه و چشم انداز مناسب، براساس افق 1404 بود که تنظیم و تدوین شد.

تنظیم سند راهبردی و تهیه چشم انداز برای اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور

کوششی عنوان کرد: مطابق چشم‌انداز نظام، چشم اندازی برای اتحادیه ترسیم شد که با محوریت این چشم‌انداز همه ساله برنامه‌های اتحادیه برحسب ضرورت شرایط و امکاناتی که وجود دارد، تنظیم می‌شود که براساس این اولویت‌ها جلو می‌رویم تا به آن چشم‌انداز تعیین شده، برسیم.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور تأکید کرد: تنظیم این سند راهبردی و تهیه این چشم‌انداز زمان زیادی را برده است و جلسات تخصصی فراوانی در این راستا برگزار شد که توانست مجموعه خوبی را به همراه داشته باشد و سند جامع و کاملی تنظیم شود.

وی عنوان کرد: همچنین ساختار اتحادیه را به صورت اساسی تنظیم کردیم که معاونت‌های مختلفی در این ساختار دیده شده و برای آنها دفاتر ویژه در نظر گرفته شده است. همچنین مأموریت‌های اتحادیه را در سال 93 و برای سال 94 مشخص کردیم.

کوششی بیان کرد: رصد و ارزیابی فعالیت‌های اتحادیه‌های استانی و بررسی آسیب‌ها و مشکلاتی که در اتحادیه‌های استان‌ها وجود داشت. همچنین پیگیری جدی نسبت به کمیت تشکل‌ها و مؤسسات قرآنی در استان‌ها انجام شد که متناسب با آن آمایش جمعیتی چه میزان مؤسسه در استان‌ها لازم است و آیا وجود مؤسسات در استان‌ها به حد نصاب رسیده است و در کدام استان‌ها نیازمند توسعه وجود مؤسسات هستیم.

بحث شاخص‌های ارتقای کیفیت مؤسسات را در برنامه قرار دادیم

وی با تأکید بر اینکه بحث توسعه مؤسسات را به صورت تفکیک در هر استان بررسی کردیم، اضافه کرد: بحث شاخص‌های ارتقای کیفیت مؤسسات را در برنامه قرار دادیم که در استان‌ها شاخص‌های کیفیت برای ارتقای مؤسسات متناسب با تعداد مؤسسات و جمعیت هر استان در سال 93 و 94 چگونه باشد.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور عنوان کرد: جلسه هم اندیشی با مدیران استانی را تقویت کردیم که به طور متوسط هر دوماه یکبار برگزار می‌شود. طی این جلسات نقطه نظرات کامل نیروهای استانی و مدیران استانی بدست می‌آوریم و براساس آن برنامه‌ریزی می‌کنیم.

وی افزود: همچنین اجرای طرح قرآنی 1448 به عنوان یکی از پروژه‌های آموزشی در امسال که طی آن 60 هزار قرآن‌آموز به همت مؤسسات تربیت شد.

کوششی عنوان کرد: همچنین در سال جاری امسال برای اولین بار اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی، مجری طرح تفسیر نورالهدی 7 در سراسر کشور بوده است.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور باین کرد: تشکیل و قطعی شدن کارگروه‌های تخصصی که براساس آن هفت کارگروه تخصصی مصوبه هیئت مدیره تشکیل شد. کارگروه‌ها شامل آموزش، پژوهش، تبلیغ و ترویج، مشارکت‌های مردمی، ساماندهی و توسعه منابع مالی و اقتصادی، اطلاع‌رسانی، زن و خانواده است.

وی یادآور شد: مسئولان این کارگروه‌ها اعضای هیئت مدیره اتحادیه‌ها هستند و سعی شده اعضایش نیز از بین نخبگان مؤسسات و مدیران قرآنی و اتحادیه‌ها انتخاب شوند و مصوبات و خروجی‌های این کارگروه‌ها را برای نهایی شدن در دستورات جلسه هیئت مدیره قرار می‌دهیم که پس از نهایی شدن دنبال می‌شود.

captcha