کد خبر: 2677711
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۴
رحیم خاکی بیان کرد:

جشنواره قرآنی سازمان جوانان هلال احمر؛ رقابتی بر پایه معنامحوری

گروه فعالیت‌های قرآنی: دبیر اولین دوره جشنواره قرآنی سازمان جوانان هلال احمر گفت: این جشنواره با محوریت تدبر و معنامحوری برگزار می‌شود و از معدود جشنواره‌هایی است که اهمیت معناگرایی در آن در سطح بالایی دیده شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری اولین جشنواره سراسری قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر یادواره آیت‌الله غیوری صبح امروز، 16 دی‌ماه با حضور وحید قبادی‌دانا، رئیس این سازمان، ظاهر رستمی، معاون فرهنگی و امور استان‌های حوزه نمایندگی ولی فقیه این سازمان و رحیم خاکی، دبیر این جشنواره برگزار شد.

افزایش 16 برابری بودجه قرآنی
بر همین اساس در ابتدای این نشست خبری وحید قبادی‌دانا، رئیس سازمان جوانان هلال احمر، با بیان اینکه تمسک به قرآن کریم و چنگ زدن به آن یکی از مهم‌ترین جنبه‌های وحدت بین مسلمانان خواهد بود، گفت: از همین جا آغاز اولین دوره جشنواره سراسری قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر را اعلام می‌کنم.

وی با اشاره به اینکه این سازمان بیش از یک میلیون عضو و بیش از هشت هزار نیرو دارد، به بیان تعریف مقام معظم رهبری از جمعیت هلال احمر پرداخت و افزود: اصول صلیب سرخ جهانی و هلال احمر بر اصول انسانیت، خدمات داوطلبانه، یگانگی، بی‌غرضی، جهان‌شمولی و استقلال استوار است.
رئیس سازمان جوانان هلال احمر در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه صلیب سرخ و هلال احمر چهار هدف اصلی را دنبال می‌کند، تصریح کرد: یکی از این اهداف که بسیار مهم هم است تسکین آلام بشری است، در قرآن نیز آیاتی در این زمینه داریم و چه چیزی از قرآن بهتر می‌‌تواند قلب‌ها را آرام و تسکین دهد. اعتقاد ما بر این است که بهترین و مهم‌ترین وسیله تسکین آلام برای بشر، رجوع به آیات قرآن و احادیث عترت است. بر همین اساس اگر جوانان عضو سازمان هلال احمر می‌خواهند باعث تسکین شوند باید تسلط مناسبی بر آیات قرآن کریم داشته باشند.
وی هدف دیگر این سازمان را حفظ کرامت انسانی عنوان و اظهار کرد: در آیات و احادیث متعددی بر حفظ کرامت انسانی تأکید شده است، همچنین اسلام تأکید فراوانی بر انسانیت دارد. یکی دیگر از اهداف ما در ارتباط با تأمین سلامت انسان‌ها است، در این مورد نیز آیات و روایات متعددی وجود دارد که تکیه بر آنها می‌تواند جوانان هلال احمر را برای انجام وظایف محوله مصمم‌تر کند.


قبادی‌دانا چهارمین هدف این سازمان را تأمین صلح بین انسان‌ها عنوان و بیان کرد: در این جشنواره آشنایی هر چه بیشتر جوانان هلال احمر با قرآن کریم هدف است، راه ورود به تدبر و تفکر در قرآن کریم، یادگیری، حفظ و قرائت قرآن کریم است و از این طریق است که زمینه برای ایجاد روحیه گذشت، تفاهم و ایثار با استفاده از فرامینی که در قرآن کریم بیان شده، فراهم می‌شود.

رئیس سازمان جمعیت جوانان هلال احمر اظهار کرد: بودجه فعالیت‌های قرآنی این سازمان امسال نسبت به سال گذشته 16 برابر شده است که امیداریم بتوانیم با استفاده از این افزایش بودجه، گسترش فعالیت‌های قرآنی را در پیش داشته باشیم.

متن کامل سخنان رئیس سازمان جوانان هلال احمر

اهمیت معناگرایی در جشنواره
در ادامه این نشست خبری رحیم خاکی، دبیر اولین جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر ضمن قدردانی از مسئولان سازمان هلال احمر برای اهتمام ویژه به قرآن کریم به بیان توضیحاتی در مورد این جشنواره پرداخت و گفت: این جشنواره با محوریت تدبر و معنامحوری برگزار می‌شود و در طول چند سال اخیر از معدود جشنواره‌هایی بوده است که اهمیت معناگرایی در آن در سطح بالایی در نظر گرفته شده است.

اتمام مرحله استانی تا پایان سال
وی افزود: وب‌سایت ویژه‌ای را برای این جشنواره در نظر گرفته‌ شده که علاوه بر انتشار اخبار جشنواره، رویکرد آموزشی نیز خواهد داشت و به صورت روزآمد در اختیار علاقه‌مندان خواهد بود. امیدواریم با این برنامه‌ریزی بتوانیم در دی‌، بهمن و اسفندماه مسابقات مربوط به مرحله استانی و اوایل سال آینده نیز مرحله کشوری را برگزار کنیم.
دبیر اولین دوره جشنواره سراسری قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر تصریح کرد: این مسابقات در 11 رشته و در همه استان‌ها برگزار می‌شود. این رقابت‌ها در دو بخش بانوان و آقایان و در گروه‌های عضو و کارکنان نیز برگزار می‌شود. برای اولین بار جدولی را طراحی کرد‌ه‌ایم که براساس میزان امتیازات استان‌ها رتبه‌بندی خواهند شد و استان‌ها در این جدول از رتبه یک تا 10 معرفی می‌شوند.


خاکی در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد میزان جوایز این دوره از مسابقات بیان کرد: جوایز هم در مرحله استانی اهدا می‌شود و هم در مرحله کشوری، برای جوایز مرحله کشوری تلاش خواهیم کرد تا بتوانیم جوایز شایسته‌ای را اهدا کنیم.
وی همچنین در پاسخ به خبرنگار ایکنا در مورد تمهیدات و مزایا و امتیازات اندیشیده شده برای حضور بیشتر شرکت‌کنندگان در این جشنواره، گفت: حتماً برای شرکت‌کنندگان امتیازات ویژه‌ای را در نظر خواهیم گرفت، در عین حال نیز حضور در مسابقات و فعالیت‌های قرآنی نباید همراه به چشم‌داشت‌های دنیوی باشد.

تقلیدی بودن در رشته اذان
دبیر اولین دوره جشنواره سراسری قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر در پاسخ به سؤال دیگری در مورد علت تقلیدی بودن اذان‌ها در رقابت‌های بخش اذان، عنوان کرد: واقعیت امر این است که از ابتدای انقلاب تاکنون کمتر از 20 اذان مصوب و قابل ارائه داشته‌ایم، اگر این استانداردها و الگوها را پراکنده کنیم توان زیادی از شرکت‌کننده‌ها هدر خواهد رفت، البته تقلید خوب می‌تواند زیربنای مناسبی برای آینده نیز باشد.
آخرین سؤال مطرح شده در این نشست خبری نیز در مورد رایزنی برای حضور برگزیدگان این جشنواره در مرحله کشوری مسابقات اوقاف، بود، خاکی در پاسخ به این سؤال نیز گفت: قطعاً به دنبال این کار خواهیم بود، اما با توجه به برگزاری مسابقات اوقاف در اسفند ماه امسال به رایزنی برای سال 93 نخواهیم رسید و برای سال 1394 تلاش خود را در این زمینه انجام خواهیم داد.

در ادامه این نشست خبری ظاهر رستمی، معاون فرهنگی و امور استان‌های حوزه نمایندگی ولی فقیه، در سخنانی با بیان اینکه برگزاری چنین جشنواره‌ای باید پیش از این برگزار می‌شد، گفت: چنین مسابقاتی در سازمان امداد هلال احمر که جامعه هدف کمتری دارد چند ماه قبل در مشهد مقدس برگزار شد و در ادامه در هفته جاری نیز جشنواره قرآنی سازمان داوطلبان را خواهیم داشت که این سازمان نزدیک به 400 هزار داوطلب دارد.
رستمی افزود: توجه ما بیشتر بر جوانان هلال احمر که جامعه هدف بسیار بیشتری دارد، است و با توجه به همین موضوع توجه به مباحث معنوی آنها ضروری است. امسال مسئولان سازمان با برگزاری این جشنواره همت مضاعفی را انجام دادند؛ چرا که کارکنان را نیز وارد چرخه فعالیت‌های قرآنی کرده‌اند و این امر یک همت مضاعف را می‌طلبد.
معاون فرهنگی و امور استان‌های حوزه نمایندگی ولی فقیه با بیان اینکه این حرکات، حرکات جدید و نو است، اظهار کرد: با توجه به اینکه امسال توسط مقام معظم رهبری سال فرهنگ نامگذاری شده است و نیز توصیه‌های ایشان در مورد سبک زندگی برای عملیاتی کردن اسلامی شدن زندگی در جامعه نیازمند به قرآن کریم و احادیث عترت هستیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به حضور فرهنگ قرآنی در خانواده‌ها و جامعه و نیز وجود این فرهنگ در سطح جمعیت هلال احمر، این معنویت را باید مهندسی کرده و آن را نهادینه کنیم. باید تلاش کنیم تا سبک زندگی و نیز معنوی شدن ماهیت و بدنه سازمان را افزایش دهیم؛ چرا که ظهور قرآن در سازمان باعث افزایش بهره‌وری خواهد شد.
معاون فرهنگی و امور استان‌های حوزه نمایندگی ولی فقیه در پایان بیان کرد: بسیار خوشحال هستیم که یک تیم قوی کارآمد این جشنواره را برگزار می‌کند.

گزارش تصویری را اینجا ببینید!

captcha